Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Uruchamianie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z uruchamianiem silnika problem polega na tym że np: po dwu godzinnym postoju muszę długo kręcić rozrusznikiem i dodać trochę gazu.Nie ma na to wpływu czy silnik jest zimny czy rozgrzany.Jeżeli postój trwa np: 15min ,to nie ma tego problemu.Wcześniej miałem AAH V6 i zauważyłem jedną różnicę W AAH po przekręceniu kluczyka można było usłyszeć dźwięk pompy paliwa,z kolei w ACK po przekręceniu kluczyka nic nie słychać. Dodam jeszcze ze na komputerze pokazuje się błąd czujnika temperatury.Dziękuję za wszelkie porady

Opublikowano

sam sobie odpowiedziałes , brak odczytu temp to zły dobór mieszanki w ecu , dodatkowo sprawdz pompe i zrób adaptacje

Opublikowano
  • Autor

Ok dziękuję w związku z tym ze to czujnik to może mógłby ktoś mi doradzić jaki kupić albo gdzie on się znajduje kupiłbym w tedy taki sam

Opublikowano

czujnik temp cieczy w twoim silniku znajduje się na rurze wodnej za głowicą, ( lewą jak stoisz przodem do auta ). jest to czujnik podwójny podaje temp do ecu i na zegary.

Opublikowano
  • Autor

na zegarach pokazuje odpowiednią temperaturę jednak temperatura zewnętrzna wydaje mi się ze pokazuje za dużo np jest 29c na zewnątrz a u mnie pokazuje na wyświetlaczu 35c czy to może być spowodowane czujnikiem od temp.zewnętrznej?

Opublikowano

nie ten czujnik nie ma nic do odpalania

najlepiej zapnij vag-a i sprawdź jaka temperaturę silnika dostaje ecu benzynowe i będziesz wiedział czy pokazuje dobrze..

zamiast vag-a możesz sprawdzić to klimatronikiem - jest o tym na forum.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

i jak kolego poradziles sobie z tym problemem bo u mnie chyba jest to samo?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mam też taki problem - po dłuższym postoju muszę trochę pokręcić i jak już odpali to potafi stracić obroty i zgasnąć. Jak dodam delikatnie gazu to jest ok... Dajcie znać co na to poradziliście.

Opublikowano

znam przypadki ze w waszych motorkach zdychaly zaworki cisnienia na listwie i tez kreciles i kreciles warto to sprawdzic

Opublikowano

nie ten czujnik nie ma nic do odpalania

najlepiej zapnij vag-a i sprawdź jaka temperaturę silnika dostaje ecu benzynowe i będziesz wiedział czy pokazuje dobrze..

zamiast vag-a możesz sprawdzić to klimatronikiem - jest o tym na forum.

powitać, właśnie dojrzałem temat, u mnie to samo, muszę ciut gazu dać żeby szybciej odpalił - pomóż kolegom, w którym to jest miejscu ? forum to dość rozległe terytorium... :hi: znalazłem :

wciskasz pierw obiekt zamknięty przytrzymujesz a następnie górna sztrzałke(na szyby) -chłopaki piszą że i tak trudno to rozszyfrować... pzdr

Opublikowano

wciskasz pierw obiekt zamknięty przytrzymujesz a następnie górna sztrzałke(na szyby) -chłopaki piszą że i tak trudno to rozszyfrować... pzdr

nie wiem co w tym trudnego :cool1: poprostu naciskasz klawisz cyrkulacji oraz strałkę do góry na klimatroniku. Dodatkowo podaje link do kodów klimatronika

Z tym odpalaniem mam podobny problem , w wolnym czasie sprawdze stan mojego czujnika

pozdrawiam

Opublikowano
:notworthy: już klikałem i jakieś cyferki przestawiłem miałem pietra że to jakiś kosmiczne parametry zmieniam a to tylko kanały :polew:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam panowie, ktoś poradził sobie już z tym problemem??