Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 B7] Problem z kontrolką od poziomu oleju w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam problem z zapalającą się kontrolką na desce rozdzielczej informującą mnie o minimalnym stanie oleju w silniku. Jednak po sprawdzeniu okazuje się, że poziom oleju jest dobry - kontrolka po wyjęciu bagnetu gaśnie i zapala się znowu za jakiś czas. Ostatnio jadąc w trasę zauważyłem, że zapala się ona po przejechanych 100 kilometrach od momentu jej wykasowania poprzez wyjęcie bagnetu. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu opisanego przeze mnie przypadku. Co może być powodem takiego stanu rzeczy. Z góry wielkie dzięki.[br]Dopisany: 02 Sierpień 2010, 22:57_________________________________________________czy przyczyną tego stanu rzeczy jest czujnik poziomu oleju??

Opublikowano

Czujnik poziomu oleju znajduje się w dolnej części miski olejowej.Możliwe że jest do wymiany :( .

Opublikowano

witam,i jak "bomba220" czy to był czujnik poziomu oleju?, czy wymiana pomogła?. Ja mam to samo, jechałem ostatnio 1200km i co jakiś czas tak ok 150-200km włączał się czujnik poziomu oleju, na początku nie sprawdzałem tylko dolałem ok 0.5 litra oleju w 3 ratach a czujnik znowu się zapalał po przejechaniu ok 150km, później już nie dolewałem tylko odczekałem ok 10min żeby olej spłynął sprawdziłem bagnetem i było na max i mogłem jechać dalej tak ok 150km i tak w kółko, czujnik się zapalał pomimo poziomu na max. Muszę chyba tak samo wymienić czujnik, a może ktoś poleciłby jakiś wmiare dobry, nie jakąś chińską podróbkę,z góry dzięki, pozdrawiam

Opublikowano

Najlepiej kup ori ,będziesz miał pewność że jest ok.

Opublikowano

witam! bomba220 mam ten sam problem i napisz mi czy uporałeś się z tym jaka była przyczyna??? dzięki i pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...