bomba220 Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 Witam. Od pewnego czasu mam problem z zapalającą się kontrolką na desce rozdzielczej informującą mnie o minimalnym stanie oleju w silniku. Jednak po sprawdzeniu okazuje się, że poziom oleju jest dobry - kontrolka po wyjęciu bagnetu gaśnie i zapala się znowu za jakiś czas. Ostatnio jadąc w trasę zauważyłem, że zapala się ona po przejechanych 100 kilometrach od momentu jej wykasowania poprzez wyjęcie bagnetu. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu opisanego przeze mnie przypadku. Co może być powodem takiego stanu rzeczy. Z góry wielkie dzięki.[br]Dopisany: 02 Sierpień 2010, 22:57_________________________________________________czy przyczyną tego stanu rzeczy jest czujnik poziomu oleju??
ALBINEK Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 Czujnik poziomu oleju znajduje się w dolnej części miski olejowej.Możliwe że jest do wymiany .
szybki_2004 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 witam,i jak "bomba220" czy to był czujnik poziomu oleju?, czy wymiana pomogła?. Ja mam to samo, jechałem ostatnio 1200km i co jakiś czas tak ok 150-200km włączał się czujnik poziomu oleju, na początku nie sprawdzałem tylko dolałem ok 0.5 litra oleju w 3 ratach a czujnik znowu się zapalał po przejechaniu ok 150km, później już nie dolewałem tylko odczekałem ok 10min żeby olej spłynął sprawdziłem bagnetem i było na max i mogłem jechać dalej tak ok 150km i tak w kółko, czujnik się zapalał pomimo poziomu na max. Muszę chyba tak samo wymienić czujnik, a może ktoś poleciłby jakiś wmiare dobry, nie jakąś chińską podróbkę,z góry dzięki, pozdrawiam
ALBINEK Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Najlepiej kup ori ,będziesz miał pewność że jest ok.
zielut Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 witam! bomba220 mam ten sam problem i napisz mi czy uporałeś się z tym jaka była przyczyna??? dzięki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi