biedruch Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 Witam, chcę kupić A4, rocznik ok 1998, mam opcję z silnikiem 2.4 V6 165 KM: Warto kupować auto z tym silnikiem? Czy to udany model? Awaryjny? Serwis tego silnika (ew. naprawy) jest duzo droższy niż np 1.8? Ile może palić, także w cyklu miejskim? Jak się ma jego dynamika do np. 1.8 T? Jak z kulturą pracy? Dzieki za ew. odpowiedzi, POMÓŻCIE! )
Gość piter Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 witam od prawie roku mam audiczke z tym silniczkiem, a moje wrazenia sa takie 1. silnik nie jest zbyt awaryjny, przejechalem nim ok 40tys km i mialem tylko niewielki wyciek oleju i plynu chlodzenia. wymienialem kilka drobiazgow 2. o kosztach ew. napraw to napisze jutro, mam faktury, to moge ci podac konretne ceny w srwisie, ale sa jednak wieeksze niz 1.8. 3. spalanie w miescie zalezy oczywiscie od stylu jazdy. u mnie wygladalo to tak: spokojna jazda - 10l, a ostra - to nawet 14-15l (dlatego zalozylem gaz sekw.). 4. dynamika jest jak dla mnie ok, ale nie wiem jak porownywac do 1.8T, bo takim nie jezdzilem. Nawet na gazie wyprzedza sie bez problemow 5. Kultura pracy -moim skromnym zdaniem - stoi na najwyzszym poziomie. nic dodac, nic ujac! w razie pytan co do "2.4", chetnie odpowiem pzdr
biedruch Opublikowano 25 Lipca 2006 Autor Opublikowano 25 Lipca 2006 Super, dzięki za odpowiedź... czyli jednak pije uczciwie a gaz do niego drogi, nie?
Gość Murzyn Opublikowano 25 Lipca 2006 Opublikowano 25 Lipca 2006 lcslooney, po 1 zapraszamy do newbie po 2 byl juz temat o tym silniczku...troche poszukac czasem trzeba http://www.a4-klub.fg.pl/forum/viewtopic.php?t=1441
Norbi Opublikowano 28 Lipca 2006 Opublikowano 28 Lipca 2006 A jak sie nie chce szukac panie Murzyn? Ja tego nie cierpie!! :twisted: Pzdr.
pet3r Opublikowano 28 Lipca 2006 Opublikowano 28 Lipca 2006 ostra - to nawet 14-15l (dlatego zalozylem gaz sekw.) jestes pewien, ze to byla ostra jazda? jestem pewien, ze moze wciagnac wiecej...
Gość Murzyn Opublikowano 29 Lipca 2006 Opublikowano 29 Lipca 2006 Norbi, hamuj bajere dziku :!: mne tez szukanie jakos nie zawsze sie udaje i nie jest za proste, ale ten temat byl calkiem niedawno
spanky Opublikowano 29 Lipca 2006 Opublikowano 29 Lipca 2006 temat byl .... link podany ... prosze tam kontynuowac .... ZAMYKAM .... i dobrze bo ja zapomnialem tego zrobic....
Rekomendowane odpowiedzi