Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy potrzebuje dystansów ?? Jakie ??POMOC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Wiem ze temat był ale nie moge znaleźć tam konkretnej opowiedzi .

Kupiłem felgi takie - http://moto.allegro.pl/item227059597_felgi_aluminiowe_oryginalne_audi_a4_audi_a6.html

Rozmiar 16 ET45 ... opony na nich to 225/55/16 ..

Pojawił sie problem bo po zalozeniu felg na :a4fan: kapselki nie chca sie zalozyc :thumbdown:

Czy potrzebuje dystansów i jakich ???

Czy musze miec do nich dłuzsze sroby ???

Bede potrzebował pierscieni centrujacych do dystansów??

Gdzie i jakie kupić dystanse zeby było dobrze ??

Z przodu kapselki dochodza i jest git ale czy na tych oponach nie bedzie mi ocierać??

Kupić dystanse na 4 koła czy tylko na tył ??

Szykuje sie w trase i musi byc wszystko na tip top ...

Opublikowano

zacznijmy od tego ze masz za duze gumy, raczej beda ci ocierac z przodu przy skrecie i z tylu przy zaladowaniu.

zmien na 225/50/16 lub 205/55/16

ET masz 45, czyli rekomendowane przez audi. Przydal by sie dystans 10mm, auto odrazu inaczej bedzie wygladac

Opublikowano

Przydal by sie dystans 10mm, auto odrazu inaczej bedzie wygladac

na 4 koła czy tylko na tylna oś gdzie kapselkow nia da sie zalozyc ??

http://www.allegro.pl/item227562698_dystanse_alu_10_mm_przelotowe_monster_wheelz.html - takie 10 mm ??? Co o tym sadzicie ??

Co myślicie o tym na tył ?? - http://www.allegro.pl/item226947414_aluminiowe_dystanse_h_r_5_x_112_2szt_orygina.html

Opublikowano

ja do felgi z ET 45 założyłem dystanse z przodu 15mm a z tyłu 20mm :thumbup: i z przodu milimert wylazły a ztyłu jeszcze odrobinke siedzą pod autem :oklaski:

Opublikowano

jesli nie ma gleby to dystanse 20mm moga byc przy feldze 7,5" ; ale jesli jest gleba to obstawiam ze bedzie tarlo z tylu przy zaladunku

pozatym 7,5" to za waska felga do dystansow 20mm przy takim ET, bedzie troche smiesznie wygladalo, co innego gdyby felga miala 9" i w gore

Opublikowano

juz głowa mi puchnie od czytania od tych dystansów i wraz nie wiem :wallbash:

mam sprezynki i auto jest nisko ..

Opublikowano

A mam pytanie tystanse sie przykreca bezposrednio dłuzszymi szpilkami ??

Opublikowano

A mam pytanie tystanse sie przykreca bezposrednio dłuzszymi szpilkami ??

dystanse przelotowe tak.
Opublikowano

A te z nabijanymi szpilkami ?

Ktore sa lepsze ?

Opublikowano

A te z nabijanymi szpilkami ?

Ktore sa lepsze ?

na logike to przelotowe bo masz mniej szpilek i koło masz przymocowane do piasty a nie dystans do piasty a koło do dystansu. czyli chyba przelotówki, dłuższe szpilki są czasami dodawane do dystansów. ja mam z przodu h&r ki dla bezpieczeństwa. a do tylu jakieś nonamy z allegro toczone u heńka na zakładzie :D

komplet szpilek zabezpieczajacych koszuje koło 120zł z macguarda.

Opublikowano

juz mi peka dynia od myslenia :wallbash:

tymbardziej ze chciałbym zalozyc sroby antyzłodziejskie .. wiec lepiej by mi sie opłacało kupić dystanse przelotowe na tył i sroby anty.. długie i na przod skrocić bo na przodzie dystansow nie bedzie ..[br]Dopisany: Sierpień 21, 2007, 11:05:39 _________________________________________________Dystanse zakupione .

Przelotowe 10 mm + sróby 37 mm i 27 antyzłodziejskie .

dzieki za pomoc panowie .

Opublikowano

a jak z oponami, zostawiasz 225/55/16 ?

bo przy glebie chyba wiesz co to oznacza ?

oponki sa zimowe nowe wiec zostaja ;) powiem szczerze ze nic tam nie ociera tylko no te dekielki z tyłu minimalnie nie chciały sie załozyć :disgust:

mam nadzieje ze bedzie wszystko ok .

Opublikowano

jezeli nic nie ociera to chcialbym zobaczyc ta twoja glebe o ktorej pisales, ze nie mozesz nigdzie wjechac etc.

Opublikowano

jezeli nic nie ociera to chcialbym zobaczyc ta twoja glebe o ktorej pisales, ze nie mozesz nigdzie wjechac etc.

jeszcze nie jeździłem autem na tych kołach gdyz jestem a Warszawie a auto szykuje sie do wyjazdu w domu rodzinnym , dzwoniłem i pytałem sie brata czy podczas jazdy nic nie ociera i twierdzi ze nie . Ale ok . Pofatyguje sie zrobie foto .

PS. Jakbym nie miał problemu z niskim zawieszeniem to bym sobie d*py nie zawracał i nie pisał zbednie tematu chyba nie :evil: