GAJOSTOMASZ Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witam Silnik AHH1.9TDI 90KM Panowie mam kilka konkretnych pytań: -jakie ciśnienie na wtryskach (korpus wtrysku 110KM od AFN i końcówki 0.216) -kąt wtrysku mam ustawiony na 54-58 ( czy taki może zostać, bo z tego, co wiem to prawidłowy 49-51) -jaka dawka paliwa bez obciążenia (samochód ma wgraną mapę z dawką pod obciążeniem a z tego, co wiem to dwie odrębne rzeczy) także czy po ustawieniu dawki paliwa na biegu jałowym będzie potrzebna korekta softu??
spanky Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 -220/300 moze byc tez 190/300 -kat wtrysku zostaw chyba ze po wymianie sie cofnie to ustaw spowrotem w granice ~ 60 -jezeli masz seryjny soft to ustaw dawke na wolnych w granicach 7-8 mg, ale korekta softu powinna byc bo i tak auto bedzie poddymiac ...
przemik Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 samochód ma wgraną mapę z dawką pod obciążeniem Mozesz to jakos rozwinąc ??
GAJOSTOMASZ Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2010 spanky-samochód ma wgraną nową mapę czyli CHIP, a więc jaka dawka na biegu jałowym powinna być bo niewiem a myślę że została źle ustawiona przemik -tuner robiąc nową mapę czyli CHIP ustawia dawkę paliwa pod obciążeniem czyli podczas jazdy(tak jak to się robi logi dynamiczne) , a dawkę na biegu jałowym nie zmienia jest chyba fabryczna .Dlatego pytam bo ktoś tam coś grzebał i nie wiem czy dawka została celowo zmieniona czy też przez błąd i niewiedze na prawiącego[br]Dopisany: 07 Sierpień 2010, 04:36_________________________________________________ spanky-samochód ma wgraną nową mapę czyli CHIP, a więc jaka dawka na biegu jałowym powinna być bo niewiem a myślę że została źle ustawiona przemik -tuner robiąc nową mapę czyli CHIP ustawia dawkę paliwa pod obciążeniem czyli podczas jazdy(tak jak to się robi logi dynamiczne) , a dawkę na biegu jałowym nie zmienia jest chyba fabryczna .Dlatego pytam bo ktoś tam coś grzebał i nie wiem czy dawka została celowo zmieniona czy też przez błąd i niewiedze na prawiącego A dotyczy to kopcenia na wysokich obrotach kolor ni to czarny ni szary)[br]Dopisany: 07 Sierpień 2010, 04:41_________________________________________________ spanky-samochód ma wgraną nową mapę czyli CHIP, a więc jaka dawka na biegu jałowym powinna być bo niewiem a myślę że została źle ustawiona przemik -tuner robiąc nową mapę czyli CHIP ustawia dawkę paliwa pod obciążeniem czyli podczas jazdy(tak jak to się robi logi dynamiczne) , a dawkę na biegu jałowym nie zmienia jest chyba fabryczna .Dlatego pytam bo ktoś tam coś grzebał i nie wiem czy dawka została celowo zmieniona czy też przez błąd i niewiedze na prawiącego[br]Dopisany: 07 Sierpień 2010, 04:36_________________________________________________ spanky-samochód ma wgraną nową mapę czyli CHIP, a więc jaka dawka na biegu jałowym powinna być bo niewiem a myślę że została źle ustawiona przemik -tuner robiąc nową mapę czyli CHIP ustawia dawkę paliwa pod obciążeniem czyli podczas jazdy(tak jak to się robi logi dynamiczne) , a dawkę na biegu jałowym nie zmienia jest chyba fabryczna .Dlatego pytam bo ktoś tam coś grzebał i nie wiem czy dawka została celowo zmieniona czy też przez błąd i niewiedze na prawiącego A dotyczy to kopcenia na wysokich obrotach kolor ni to czarny ni szary) Panowie a więc jak ta dawka powinna być na wolnych obrotach? chip + wtryski 0.216
Rekomendowane odpowiedzi