tovisto Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 czesc Zalozylem instalacje lpg z elektroniką KME i mam pytanie czy te kontrolki dobrze pokazują stan gazu w butli? Sprawdzilem stan na liczniku przy butli( ten wskaznik tez jest elektroniczny) i pokazuje tak samo jak na kontrolce w aucie. Pokazuje mi jeszcze pol baku ale nie wiem czy to jest prawda. Sprawdzal ktos?
mk14_80 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 u mnie kontrolki w miarę pokazują stan rzeczy, jak zapala się czerwona to znak ze już niedługo będę tankować, jednak w powszednim moim aucie po przejechaniu 150 km pojawiała się czerwona dioda a gazu było na 250 kg mk
MATIUS Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 też mam instalacje KME i np na rezerwie robię 100km po mieście
tovisto Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2010 ok wiec mysle ze jest ok na dniach jak wyjezdze gaz to sie okaze i napisze pozdro
pawlik1325 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 kolego jesli sprawdziłeś że źle masz ustawiony wskaźnik poziomu gazu w butli to jedź i ustaw to, ja jak montowałem to mi gożc powiedeział że może się tak stac że na rezerwie mogę zrobi 250 km a nawet 20km to wszystko zależy od ustawień. Więc jeśli zauważyłes że źle ci wskazują kontrolki to jedź i niech ci to ustawi
stawros Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam. U mnie kontrolki poziomu gazu (BRC Sequent24), gasną co 80 km, a na rezerwie robię jeszcze 100 km. Mógłbym to regulować, ale po co? Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia - patrzę na kontrolki, przebieg i od razu wiem ile mogę jeszcze przejechać.
Col Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 Ja mam KME, sam możesz to ustawić, wystarczy przekręcać wskażnik przy butli wtedy gasną lub zaświecają się diody np. jak masz pustą butlę to przekręć w lewo żeby świeciła rezerwa... Ale jak pisze poprzednik to jest niepotrzebne, ja za każdym razem tankuję do pełna i resetuję licznik, jak przejadę 400km to wiem że znów trzeba tankować i tak w kółko...
klysek Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 podobnie u mnie na czerwonej kontrolce latam jeszcze 100 km albo lepiej
tovisto Opublikowano 17 Września 2010 Autor Opublikowano 17 Września 2010 u mnie na KME kontrolki gasną +/- 80km, a czerwona świeci przxez ok. 100km albo lepiej ;p
Gelooo Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 to samo na czerwonej nawet 150 przestalem na to zwracac uwage wiem na ile wystraczy mi pelna butla:)
Rekomendowane odpowiedzi