Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Pytanko co do kolektora wydechowego 1.6td golfa II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie takie pytanko, turbo CAHA KKK 170ps CR wiadomo że nie pasuje do kolektora wydechowego w AVF 131ps, dużo słyszałem natomiast dobrego na temat kolektorów wydechowych z 1.6td golf II ze względu na spore kanały przelotowe jak myślicie lepiej nie kombinować i przerobić seryjny kolektor wydechowy z AVF 131ps pod turbo CAHA KKK 170ps CR czy pobawić się trochę i zamontować tą turbinę na kolektorze z golfa??

wydechowy16.jpg

Opublikowano

do wzdłużnego nie podejdzie ten kolektor..

Opublikowano

oj panie adam ja pytam czy lepiej na seryjnym czy może na tym z golfa takie coś zrobić

ten z golfa 1.6 td DZO-DZO montował do gt22 i do głowicy podchodzi normalne tylko kwestia zrobienia przejścia

Opublikowano

ma większą średnice więc będzie lepszy..to po 1

po 2 bez sensu jest go wkładać do naszych a4 bo jest tam bardzo mało miejsca..

jeśli chcesz zrobić porządnie to zrób customa..jeśli troche taniej to turbo hybryde..jeśli max rzeźbę to ładuj z golfa..

Opublikowano

no i o taką odpowiedz mi chodziło :decayed:

Opublikowano

seba pakuj GT22 :naughty: jak juz rzezbic to na calego nie bawic sie w takie male turbo , takie turbinki sa dla mieczakow :polew: bez urazy dla posiadaczy tych turbin zartowalem . Seba tu masz skrzynie 6 jaka masz pretkosc max na 6 jakie obr/min

Opublikowano

jak się naczytałem jakiego miałeś peszka z gt22 to trochę zwątpiłem, jeśli chodzi o skrzynie to nie miałem okazji sprawdzić, a na dzień dzisiejszy mam skrzynie 5 a czemu nie pytaj ;( i teraz jeśli z powrotem wjedzie to tylko i wyłącznie z 2.5 tdi a6