stuart81 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 witam, mam pytanko jakie zawieszenie zalecane jest jezeli chce załozyc koła 19"-tki. musi byc twardsze jak podejrzewam zeby nie ocierało? jakej firmy sa sparwdzone??
adamooo Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 najlepiej kup gwint..będziesz sam sobie regulował wysokość i twardość..
poziek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No 19" to juz faktycznie jak Adamoo mówi, gwint za jakies 3000 zeta i bedzie spoko. Jak lubisz sobie kapcie poobcierać to załóz zawias minimum 35mm i powinno byc ok.
stuart81 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 hmm. a co z 18" czy seryjne zawieszenie bedzie wystarczajaco sztywne? jest jakas firma która remonendujecie? czy to bez znaczenia.
Elberoth Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A co ma szywność zawieszenia do średnicy felg ?
poziek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Chyba chodzi mu o to, że i sztywniejsze zawieszenie tym mniejsza szansa że bedzie obcierał gumy
Elberoth Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ale co ma felga do obcierania ? Szerokość opony to co innego ...
stuart81 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2007 wsumie to ma znaczenie kolego tylko na ile przy felach 18". czyli w/g kolegi Elberoth moge załozyc felge nawet 21" i wszysko bedzie oki?? wiadomo ze przy 18" nie załoze opony 60 wys, max pewnie to bedzie 50 inaczej nie ma sensu wydawac kasy na 18" tu chodzi o wygląd. i stąd pyt j/w? i jesli pytam o zawieszenie to bynajmniej nie chodzi mi o szerokosc opony:)[br]Dopisany: 24 Sierpień 2007, 22:06 _________________________________________________czy sa jakies sugestie?
poziek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Jak umiesz czytać to przejrzyj swoj wątek jeszcze raz i zobaczysz minimum 2 sugestie. Odnośnie firm to Weitec jest git, Eibah też.
stuart81 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2007 dzieki za firmy. miałem na mysli sugestie na temat 18", umiem czytac poziek! Jak umiesz czytać to przejrzyj swoj wątek jeszcze raz dzieki za wyrozumiałosc ale chyba ty nie przeczytałec dok.
Gość spedyt Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 stuart81 napisz jeszcze raz dokładnie o co Ci chodzi bo mieszasz strasznie czy chodzi o wygląd czy jeszcze coś innego. Piszą koledzy że rozmiar felgi nie ma dużego znaczenia przy obcieraniu to znaczy że tak jest.
stuart81 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2007 na poczatku pytałem o felge 19", odpowiedz otrzymałem najlepiej kup gwint..będziesz sam sobie regulował wysokość i twardość.. No 19" to juz faktycznie jak Adamoo mówi, gwint za jakies 3000 zeta i bedzie spoko. Jak lubisz sobie kapcie poobcierać to załóz zawias minimum 35mm i powinno byc ok. Dzieki z to. potem zapytałem o 18" hmm. a co z 18" czy seryjne zawieszenie bedzie wystarczajaco sztywne? jest jakas firma która remonendujecie? czy to bez znaczenia. .i na to pytanie chyba nie dostałem odp. poprawcie mnie jesli sie myle. wydaje mi sie ze wielkosc kola ma znaczeni. znajomy załozył sobie jakies tam wieksze niz seryjne felgi do "golfa" i gówniane tanie zawieszenie, pare wybojów i opona była tak porozcinana ze płakac sie chce. nie chce wyzucic kasy, jezeli sie okaze zawiecha za miekka i opona do wywalenia. kazdemu tez chodzi o wyglad. 19" ładnie by sie prezentowały ale cały rachunek widze ze wyszedł wysoki. sorry chłopaki za zamieszanie.
Gość spedyt Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Po pierwsze jeżeli założysz większe i szersze opony o prawidłowym profilu to nie masz się co martwić o obcieranie. Odnośnie zawieszenia to sporo jest napisane w tym dziale, poszukaj i znajdziesz odpowiedzi.
Elberoth Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 wsumie to ma znaczenie kolego tylko na ile przy felach 18". czyli w/g kolegi Elberoth moge załozyc felge nawet 21" i wszysko bedzie oki?? Jeżeli przy tym odpowiednio obniżysz profil, to tak (aczkolwiek nie wiem czy robią opony 235/25/21).
Rekomendowane odpowiedzi