Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zakopane i okolice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chciałbym zaczerpnąć pomocnego info na temat zakopanego lub do 20km

od zakopca.Gdzie najlepiej się zatrzymać,wynająć pokój gościnny,pensjonat,hotel.

A może ktoś ma znajomego i mógłby polecić.

ceny oczywiście w miarę przystępne.

Wyjeżdzam w poniedziałek,czasu coraz mniej a nic jeszcze nieustalone.

Gdzie Wam się podobało.

Za każdą podpowiedz :hi:

Opublikowano

Jedź do Poronina, góry widać, wylot na słowację, na morskie oko, i na szlaki które stamtąd startują, dojazd busikiem, taniej i bez nerwa w korku , kolesie są niesamowici :) , byłem tam w kilku miejscach w Poroninie i wszędzie było super żarcie (nie do przejedzenia :) ) pokoje też raczej masz podobne, rzeczkę za ulicą, a do zakopca drogę prostą, jak wyjedziesz na zakopiankę z poronina zaraz skręcasz w lewo i jedziesz bocznymi drogami do samego zakopca :) jak coś na cb Ci podpowiedzą.

Wieczorkiem zapytam żony może ma gdzieś numery tel.

Opublikowano

ja Ci również polecam Poronin i pensjonat Limba http://www.limba-poronin.pl/ byłem tam kilka razy w ciągu Świąt Wielkanocnych oraz w zimie i zawsze jest super! zadzwoń i zapytaj. na pewno będziesz zadowolony!

Opublikowano

Limba, limba i jeszcze raz limba! ;) Polecam, byłem 2 razy, świetni właściciele, nawet jak coś zepsujesz to przymykają oko.. :embarrassed: :gwizdanie:

Opublikowano

Jedź do Poronina, góry widać, wylot na słowację, na morskie oko, i na szlaki które stamtąd startują, dojazd busikiem, taniej i bez nerwa w korku , kolesie są niesamowici :) , byłem tam w kilku miejscach w Poroninie i wszędzie było super żarcie (nie do przejedzenia :) ) pokoje też raczej masz podobne, rzeczkę za ulicą, a do zakopca drogę prostą, jak wyjedziesz na zakopiankę z poronina zaraz skręcasz w lewo i jedziesz bocznymi drogami do samego zakopca :) jak coś na cb Ci podpowiedzą.

Wieczorkiem zapytam żony może ma gdzieś numery tel.

no właśnie na słowację też będę chciał zajrzeć

Limba, limba i jeszcze raz limba! ;) Polecam, byłem 2 razy, świetni właściciele, nawet jak coś zepsujesz to przymykają oko.. :embarrassed: :gwizdanie:

nie tym razem-z żoną i córą jadę czyli alko stop

3 tygodnie temu wróciliśmy z tygodniowej wycieczki autokarem

w Czechach i tam to dopiero była tygodniówka :kox:

Opublikowano

ale ja nie mówie o alko.. plac zabaw uległ uszkodzeniu.. konkretnie do decha pękła.. zgłosiliśmy.. podziękowali, uśmiechneli sie, na drugi dzień nowa deska była :D

Opublikowano

ale ja nie mówie o alko.. plac zabaw uległ uszkodzeniu.. konkretnie do decha pękła.. zgłosiliśmy.. podziękowali, uśmiechneli sie, na drugi dzień nowa deska była :D

aha

a jeszcze jakieś propozycje?

Opublikowano

ja polecam samo Zakopane, a pensjonatow masz tam od groma bo praktycznie kazdy dom to pensjonat. juz od kilkudziesieciu kilometrow przed Zakopcem wlasciciele (pracownicy) pensjonatow siedza przy drodze z tabliczkami i zachecaja ludzi wiec napewno cos wybierzesz, ceny od 25 zl/osobe.

ja polecam http://www.goralskidomek.com.pl/

Opublikowano

Tyle , że w Zakopanym to strasznie głośno, tłumnie, korki większe niż w Wawce, jak ktoś chce odpocząć to nie jest to dobre miejsce

Opublikowano

ceny od 25 zl/osobe.

:shocked: to tanio

myślałem,że w samym zakopcu od 40 wzwyż

Tyle , że w Zakopanym to strasznie głośno, tłumnie, korki większe niż w Wawce, jak ktoś chce odpocząć to nie jest to dobre miejsce

i tak bym tylko wracał spać

a tak tylko góry :wink4:

Opublikowano

ja też sie wybieram do zakopca i szukam pensjonatu bo gościu jeden mnie zrobił w balona :wallbash: :wallbash:

dajcie namiary na coś dobrego i w centrum zakopca i w miare tanio :naughty::decayed:

Opublikowano

to za ile miałeś ten pensjonat?

w samym zakopcu miałeś miejscówkę?

Opublikowano

tak w centrum 30zł / osoba ale znajomi pojechali tam i warunki tragedia :thumbdown::wallbash:

więc trzeba szukac co innego :hi:

Opublikowano

tak w centrum 30zł / osoba ale znajomi pojechali tam i warunki tragedia :thumbdown::wallbash:

więc trzeba szukac co innego :hi:

jak coś wq miarę znajdziesz daj cynk.

jak wysłałem maila do pyzówki-30km od zakop ale bez odpowiedzi.

podobno fajnie

Opublikowano

a Ty chcesz w centrum zakopca czy na uboczu?

to mi ciekawie wygląda

http://www.umoniki.pl/strona_glowna/

:mysli:

no niegłupie

dzwoniłeś może?

ja będę z małą więc zapytałbym o dziecko\

czyli tylko 25pln :wink4:

Opublikowano

jak sobie zalatwisz w pensjonacie na "krupowkach" to wieze :>

a jesli chodzi o korki to wyobraz sobie ze zalatwiles sobie nocleg z 10-30 km od centrum Zakopca i dziennie bedziesz w nich stal aby na "krupowki", na Góbałówkę czy pod "wielka krokiew" dojechac :wallbash:

Opublikowano

hehe i dlatego piszę o Poroninie, stamtąd do zakopca dojedziesz bez korków wystarczy wiedzieć jak, mnie pokierowali na radyjku droga może nie najlepsza, ale jedziesz. no i busiki , ci kolesie są niesamowici powaga , ja zostawiałem auto pod hacjendą i tylko z nimi jeździłem:)

Opublikowano

no żeby dojechać z Poronina do Zakopanego to nie trzeba nawet jechać "Zakopianką". można pojechać przez Murzasichle i wyjeżdża się w okolicach Nosala :) i jedzie się fajną drogą wokół której są lasy (Tatrzański Park Narodowy) oraz piękne widoki :)

Opublikowano

ja wlasnie wrocilem z zakopca wczoraj i jesli chodzi o nocleg to raczej nie polecam gdzies 10 km od centrum czy dalej :confused4:...całe zakopane rozkopane robia drogi..chodniki.. korki kilometrowe. takze raczej nocleg gdzies w zakopanym badz kościelisko bo blisko..