Opublikowano 1 Czerwca 20188 l U mnie nie pomogło ustawianie czasu na 2:59, 30 minut wpięta antena i dalej nic. Po resecie zegarów zamknąłem auto pilotem na 10 minut i zagadało Edytowane 1 Czerwca 20188 l przez piti82
Opublikowano 2 Czerwca 20188 l W dniu 1.06.2018 o 16:38, piti82 napisał: Dokładnie, w grupie siła i warto sobie pomagać? Tak jak piszesz po takich bojach zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej. Pozdrawiam Dobrze że nie poszło w kierunku awarii zegarów, bo już nie wiele brakowało do takiej diagnozy. ? Edytowane 2 Czerwca 20188 l przez Bromchit
Opublikowano 4 Czerwca 20188 l A więc tak, po 3 dniach palma dalej działa, ale z racji że w miejscu pod zderzakiem antena jest jednak narażona na wilgoć to umieściłem ją w bagażniku za tapicerką na taśmie dwustronnej:)
Opublikowano 4 Czerwca 20188 l A u mnie niestety nie działa nadal. Nie pomogło wyjęcie bezpiecznika na całą noc. Moduł siedzi pod kokpitem za zegarami w takim jakby ceowniczku małym...
Opublikowano 4 Czerwca 20188 l 1 godzinę temu, jackyq163 napisał: A u mnie niestety nie działa nadal. Nie pomogło wyjęcie bezpiecznika na całą noc. Moduł siedzi pod kokpitem za zegarami w takim jakby ceowniczku małym... Jeśli masz napięcie na przewodach i dobrze zakodowany licznik to pewnie antena do wymiany. Sam się przekonałem że nie każda używka jest sprawna
Opublikowano 5 Czerwca 20188 l Może być i tak, chociaż podobno to średnio dobre miejsce na schowanie tego modułu. Co prawda jest to moduł z A8, który fabrycznie jest gdzieś tam za zegarami.... Spróbuję jeszcze go wywalić gdzieś na wierzch. Może pomoże?
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l Było do przewidzenia. Nie chciałem wcześniej krakać, ale mi też gubi sygnał za boczkiem. Jak leży luzem w bagażniku jest ok.
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l Masakra, głupie stacje pogody za śmieszne pieniądze łapią sygnał a tu taka technika i nic
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l Dziś po 1,5 miesiąca wróciłem do domku i antena na liczniku stoi jak po viagrze. Umieszczenie w moim przypadku na zdjęciach kilka stron wcześniej, Piotrze spróbuj też tak zrobić. Pozdrawiam.
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l 1 godzinę temu, maciejhildek1982 napisał: Dziś po 1,5 miesiąca wróciłem do domku i antena na liczniku stoi jak po viagrze. Umieszczenie w moim przypadku na zdjęciach kilka stron wcześniej, Piotrze spróbuj też tak zrobić. Pozdrawiam. Witaj! Żeby zrobić jak u Ciebie to muszę sobie wykombinować nowa wiązkę (co oczywiście jest do ogarnięcia), bo oryginalną chciałbym jednak zachować. Jak znajdę chwilę czasu to może wrzucę moduł pod zderzak.
Opublikowano 7 Czerwca 20188 l No tak, ale widziałem, że wcześniej miałeś podłączone na krótko więc myślałem, że wtyki masz, do tego kawałek kabelka i heja. Ale, ale tak patrzę i jeszcze na Twoim miejscu umieściłbym ten moduł tam gdzie masz,tylko na plastikowym boczku i wyżej (bliżej szyby) bo przy tych blachach to lipa z zasięgiem. Edytowane 7 Czerwca 20188 l przez maciejhildek1982
Opublikowano 10 Czerwca 20188 l Moduł znów leży luźno w bagażniku i wczoraj ni z tego ni z owego po 3 dniach znów stracił zasięg. Jestem u teściów a tu same pola i niemal brak zabudowy i po nocy znów nic. Nic już z tego nie rozumiem. Nurtuje mnie jeszcze jedno, mianowicie jeżeli po zamknięciu auta po chwili znika napięcie na wtyczce to jak moduł ma cokolwiek złapać?
Opublikowano 9 Lipca 20188 l Po miesiącu testowania mogę chyba napisać, że problem został rozwiązany."Palemka" jest cały czas. Wychodzi na to, że zamykając auto z pilota zazbrajam alarm ( nie fabryczny), a on odcina prąd, natomiast wystarczy że raz na 3 dni zamknę auto z kluczyka (wtedy nie zazbraja alarm) i wszystko działa. Anteny nie chciało mi się chować pod zderzak i wisi w bagażniku pod szybą (sedan) i nie ma najmniejszych problemów
Opublikowano 9 Lipca 20188 l No to gratulacje! Ile to różnych niespodzianek czyha na człowieka. Kto by pomyślał, że niefabryczny alarm chrzani całą sprawę. Ale teraz to niech już działa bez kłopotów. Pozdrawiam
Opublikowano 9 Lipca 20188 l 25 minut temu, maciejhildek1982 napisał: No to gratulacje! Ile to różnych niespodzianek czyha na człowieka. Kto by pomyślał, że niefabryczny alarm chrzani całą sprawę. Ale teraz to niech już działa bez kłopotów. Pozdrawiam No, a żeby było śmiesznie to w międzyczasie zanim wykapowałem motyw z alarmem to kupiłem sobie nowy zegarek (naręczny) sterowany radiowo, żeby w razie czego mieć możliwość sprawdzić czy w danym miejscu łapie sygnał czy nie...;) Taki bonus?
Opublikowano 9 Lipca 20188 l No zegarek to kupiłeś dla siebie a to był tylko pretekst? Miłego wieczorku.
Opublikowano 9 Lipca 20188 l 1 minutę temu, maciejhildek1982 napisał: No zegarek to kupiłeś dla siebie a to był tylko pretekst? Miłego wieczorku. Niech będzie że pretekst? Wzajemnie, miłego?
Opublikowano 10 Lipca 20188 l Witam, posiadam a4 cabrio 1.8t. Po wymianie akumulatora zniknęła mi "palma" odpowiadająca za ustawianie zegara i można to zrobić manualnie. Co muszę ustawić żeby zegar zmieniał się jednak automatycznie?