Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAB] Było 136 KM, a po Los Rogalos jest ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

ale na jakiej zasadzie przeciez jak robisz program w uzywanym aucie , wiec jak to maja sprawdzic ile tam koni faktycznie jest ?

nie sprawdzają

ta kwestia liczy się tylko przy kupnie nówki - wtedy jest jasno wbite ile masz patatajów

przerobione na własnym przykładzie :wink4:

k.

Opublikowano

z tego co wiem to każda modyfikacja jest wpisywana w "brief" i musi mieć TUV dlatego w DE te mody są drogie, osobiście byłem kiedyś w ABT i dostałem taką informację, dokładnie tak samo mówił mój znajomek który rezał Corrado z kompressorem od mesia w Polsce, jak by miał to robić w DE to by musiał w brief wklepać i płacić wyższy podatek - jak by co to mogę to zweryfikować jak teraz to wygląda

Opublikowano
  • Autor

z tego co wiem to każda modyfikacja jest wpisywana w "brief" i musi mieć TUV dlatego w DE te mody są drogie, osobiście byłem kiedyś w ABT i dostałem taką informację, dokładnie tak samo mówił mój znajomek który rezał Corrado z kompressorem od mesia w Polsce, jak by miał to robić w DE to by musiał w brief wklepać i płacić wyższy podatek - jak by co to mogę to zweryfikować jak teraz to wygląda

myślę że to się akurat nie zmieniło - pod względem danych w briefach niemiaszki są bardzo dokładne, także to zapewne jest do teraz tak jak piszesz

k.

Opublikowano

Ile turbo pompuje w serii a ile po modzie ?

Pozdr.

Opublikowano

Moment w CAGB przy obrotach 1750-2500 to 320 Nm i jak widać w serii początek fabryczny ale chwila i moment na poziomie 250Nm

W serii auto musiało już przyzwoicie jeździć chyba że tak drastycznie masa je spowalniała.

Ciekawe jaka różnica jest pomiędzy CAGA i CAGB bo ten pierwszy podchodzi też do Quattro ale niutków mają tyle samo (tyle że CAGA ma 143PS).

Opublikowano
  • Autor

Moment w CAGB przy obrotach 1750-2500 to 320 Nm i jak widać w serii początek fabryczny ale chwila i moment na poziomie 250Nm

W serii auto musiało już przyzwoicie jeździć chyba że tak drastycznie masa je spowalniała.

Ciekawe jaka różnica jest pomiędzy CAGA i CAGB bo ten pierwszy podchodzi też do Quattro ale niutków mają tyle samo (tyle że CAGA ma 143PS).

to prawda - w CAGB je leciutko obcinają ze względu na obciążenia podatkowe

i myślę że auto rzeczywiście było spowalniane przez masę. Jak Witek zauważył ponad półtorej tony to już nie przelewki. To pod pedałem też podobno czuć

k.

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

chyba czas na CAHA ....

już mi mało pod butem :decayed:

Opublikowano
chyba czas na CAHA ....

już mi mało pod butem :decayed:

A nie mówiłem :grin:

Opublikowano

Rok temu byłem u Witka CAGA wynik 185km 420nm ,kilka dni temu zmieniłem turbawke na CAHA niebawem bede znów w Warszawie,ciekawy jestem wyniku :naughty:

Opublikowano

Przeczytaj ja miałem taka niespodzianke

[b8 CAGA] Montaż turbinki CAHA Problem.

Turbinke można wyrwać w lepszej cenie :wink:

Opublikowano

coolerek przydałby sie wydajniejszy do wiekszej dmuchawki :wink:

Opublikowano
  • Autor
Przeczytaj ja miałem taka niespodzianke

[h=3][b8 CAGA] Montaż turbinki CAHA Problem.[/h]Turbinke można wyrwać w lepszej cenie

przejdź do szczegółów

ile i dlaczego tak drogo? :decayed:

Opublikowano

Coolerek już jest redukcje,opaski(i plama też jest :facepalm: nie zamówiłem 2szt.rurek alu.57mm ) Dzwoniłem do Witka mówi że spokojnie wystarczy seryjny czyli z literka G (3.0 E) taki kuler.montowany jest w orginalnym CAHA .

Co do ceny turbawki Turbosprężarka Audi A4 8K A5 2.0 TDI 03L145701E (3072148252) - motoAllegro :kox:

Opublikowano
  • Autor

o kutfa, ale różnica w cenie .... :shock3:

Opublikowano
:wink:
Opublikowano
  • Autor

pafcio, ile cie wyszlo ?

Opublikowano

Pisałem że dobra cena,szukaj na spokojnie mi to troche czasu zajeło .

:kwasny: troche kiepsko że przed strojeniem nie wyrobie z coolerem,rurki w poniedziałek za mówie, wiec montaż na razie odpuszcze .

Opublikowano
  • Autor

ok, to na PW napisz, skoroś taki tajemniczy....

i obiecuję, zostanie to między nami ..... :wink: