Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Lampy diodowe problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec mój problem przedstawia się tak, wcześniej miałem lampki diodowe na tył i wszystko było dobrze, po założeniu innych tym razem już używanych w których ktoś już coś kombinował z kabelkami na przekręconym zapłonie delikatnie świeca diody od stopu na dwóch lampach, gdy wcisnę stop to świeci ale wiadomo już mocniej normalne zachowanie. Dzieje się tak tylko wtedy gdy jest przekręcony zapłon gdy klucz jest nie przekręcony nie dzieje się nic czyli nie świeci delikatnie ten stop, po dłuższej jeździe czy tez dłuższym postoju na przekręconym zapłonie zaczyna mrugać kontrolka od świec żarowych po wciśnięciu na stop przestaje mrugać i tak cały czas na okrągło. Przepatrzyłem kabelki no i niby wszystko jest ok i teraz czekam na wasza poradę, gdy nic nie poradzimy to chyba czeka mnie wizyta u elektryka. :confused4:

Opublikowano

Czujnik stopu przy pedale hamulca trzeba sprawdzić. Na 80% on jest przyczyną.

Opublikowano

ale to tak od razu po zdjęciu lampek z którymi było dobrze i założeniu innych by wysiadł?

Opublikowano

A podłącz inną lampę i zobacz czy też tak będzie. Na zwykłych może tak nie być bo mogą potrzebować większego napięcia żeby zaświecić. Możliwe, że ten czujnik trzeba wyczyścić tylko. I taka uwaga jeszcze. Nie wiem jak w A4 ale jak miałem A3 to ten czujnik był delikatny więc ostrożnie z nim jak będziesz wyjmował / montował.

Opublikowano

no dzięki, jutro założę lampy org i zobaczymy co będzie, a jak nie to jeszcze ten czujnik :tongue4:[br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:00_________________________________________________po podpięciu jednej lampy ori problem już znika te diody od stopu nie świecą :), czyli wychodzi ze czujnik jest w porządku, coś musi być nie tak z tymi lampami ;(

Opublikowano

I znika też problem mrugającej kontrolki od świec?

Opublikowano

no tego wlasnie nie sprawdzilem :confused4: jutro zobacze :decayed:[br]Dopisany: 24 Sierpień 2010, 21:32_________________________________________________no spr i przy ori lampach nie mruga ta kontrolka :)[br]Dopisany: 25 Sierpień 2010, 13:35_________________________________________________wychodzi na to ze czujnik stopu jest dobry, coś musi być z lampami, nie wie nikt co może być nie tak?