pawelwor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Muszę kupić rozrusznik, bo mój już ciężko pali... Czy śmiało mogę brak rozrusznik z allegro kosztujący (to chyba zamiennik) ~300zł ?? Czy może lepiej z dala od nich i szukać używanego ori? np. taki: http://allegro.pl/item1191229796_nowy_rozrusznik_audi_a4_a6_80_vw_passat_1_9_tdi.html
gurban6 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Kolego a nie można tego starego naprawić.Pewnie koszta będą mniejsze.Mogę polecić Ci w Toruniu warsztat.Wiem że masz jakieś 60 km do mnie(warsztat prowadzi mój szwagier i wiem że mało bierze).Może jest jakiś spec w Twojej okolicy.Sam wiesz że ori to
pawelwor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Raz już go dałem do naprawy, miejscowość Niemce k. Lublina, niby tacy dobrzy, coś tam powiedział, że wymienił zapłaciłem 150zł i dalej to samo, aż w zimie pewnego razu kręcił sam rozrusznik... Dlatego wolałbym trochę więcej dać i mieć nowy Nie wiem jednak czy opłaca mi się kupować nowy zamiennik, czy nie okaże się zamiennikiem na rok... A używka ori nie mam pewności czy nie będzie to samo...
pawelwor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Trudno mi to opisać, kręci rozrusznik, ale jakoś tak dziwnie i zawsze pod koniec kręcenia jest takie tratata (jakby chciał, ale nie mógł). Zapala po 2-3 sekundach najszybciej, albo i dłużej.
gurban6 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To wygląda na bendix(automat),pewnie przepuszcza.Jest to do naprawy.
pawelwor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To wygląda na bendix(automat),pewnie przepuszcza.Jest to do naprawy. Rozumiem, że automat to inne określenie bendixa, bo przyznam, że nie wiem co to jest. Jaki jest orientacyjny koszt naprawy tego?
gurban6 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Automat to jest inaczej elektromagnes,a bendix to jest mała zebatka(z takim sprzęgiełkiem) co zazębia wieniec i to Ci pewnie walneło.Koszt około 80 -100 zł i robocizna jakies 50 - 70zł
pawelwor Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Byłem w zakładzie zajmującym się rozrusznikami dłubali przy samochodzie i okazało się, że to nie wina rozrusznika Pojechałem co speca od diesli, pobawił siętrochę i powiedział, że.... pompa się kończy.... Mogłem się domyśleć, trzeba szukać pompy ;(
gurban6 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 No to masz większy wydatek niż myśleliśmy na początku :gwizdanie: Napisz w dziale kupię ,może ktoś będzie miał na sprzedaż. Daj znać jak i co i za ile,może komuś się przyda taka wiadomość.Pozdrawiam.Zanim kupisz to może ,może jest inna przyczyna.
Rekomendowane odpowiedzi