Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżanie zawieszenia w Audi A4 B6 i B7 sprężynami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zobacz co masz zamontowane i zobacz co powinieneś mieć po VIN.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam zamontowane 4 nowe amortyzatory Bilstein a sprezyny nie wiem jakie nic nie widac w tym ze tyl jest fajnie obnizony kolo rowno z rantem a przod to 7 cm miedzy kolem a blotnikiem .

Opublikowano

no to ładna drabina... amory masz dobrane prawidłowo?? bo coś mi się wydaje że nie.

Opublikowano

amory byly wymienione w niemczech w serwisie to mysle ze dobre zalozyli tylko moze sa zalozone nowe sprezyny przod ori a tyl byl obnizony i nie wymienili nie wiem bo auto kupilem 3 tygodnie temu jest tragedia . a jak bym kupil same sprezyny bilstein przod i tyl 3cm nizej to moze sie to wyrowna . bo teraz jest masakra nie dosc ze wyglada jak by nie mial silnika to jeszcze po autostradzie dziwnie sie jedzie .

Opublikowano

sprawdź we wlepie jakie masz zawieszenie... szukaju symboli 1BA 1BE 1BV.

Wysokość od ulicy do rantu nadkola przy standardowej feldze i oponie to 68cm dla standardowego zawiasu 1BA i 66cm dla reszty.

Opublikowano

ok dzieki sprawdze we wtorek bo auto poszlo do pomalowania zderzaka dzieki za pomoc .

Opublikowano

p.s. ASO nie montuje chyba Bilsteina, tylko Audi - tzn byc może producentem jest Bilstein ale sygnowane powinno byc Audi jesli jest ORI.

Opublikowano

teraz trudno cokolwiek powiedziec bo auto we wtorek odbiore od lakiernika . kupilem je w audi w niemcowni i odrazu zauważyłem ze ten przod cos nie tak . tyle ze sie polozylem pod nie i widzialem amory nowe a na nich naklejki bilstein tyle wiem na dzien dzisiejszy . reszte bede wiedzial jak odzyskam auto . :naughty:

Opublikowano

Witam mam autko audi b5 i planuję obniżyć ale nie wiem na jakie sprężyny czy na sportowe czy na standardowe chodzi mi o to żeby zakryło mi nadkole felgą 16/17 i żebym nie szorował podwoziem po ulicach jestem na zawieszeniu standardowym i jest wysoko bo kiedyś zamocowałem alu 17 i było wysoko

Opublikowano

Max04 przeczytaj poprzednie 16 stron a koniecznie ostatni 6 i zastanów się czy chcesz się w to bawić.

Opublikowano

witam wiec odebralem auto z warsztatu i tak na wlepie w bagazniku jest ze mam 1be , mierzylem przod i jest od ziemi do blotnika 67cm a tyl 65 . a i teraz mam pytanko jakimi sprezynami go obnizyc i o ile mysle nad eibach -40 mm co o tym myslicie ??

Opublikowano

a jkaie masz kolorki namalowane na spręzynach? zajrzyj pod nadkole... 2cm różnicy w zawiasie przy nowych amortyzatorach to duża róznica.

Opublikowano

mam 1ba, chcial bym obnizyc troche moja taczke, czy podejda do avanta springi od sedana z tym samym silnikiem..? dodam ze nie sa to oryginalne sprezyny..

a jeśli chciał bym ori to jakich oznaczeń szukać..??

Opublikowano

witam wiec jest tak przod to niebieski , bialy, zielony, a tyl nie widac trzeba by kolo sciagac a nie mam waronkow na razie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy a moglibyście zapodać jakiegoś linka do aukcji z allegro do spręzyn ? chcę obniżyć A4 B6 w sedanie, diesel, 2004 rok, fabrycznie 131 KM o 3 cm - same spręzynki - tak na szybko ? :wink:

Opublikowano

tak na szybko to możesz wydac kase w ciemno i będzie ci koza stała.

Opublikowano

Koledzy pomocy, temat wałkowany ale przyznaję się bez bicia, że jestem żółtodziób w temacie.

A4 B6 1.8T Quattro, standard 1BA, na chwile obecna jest trochę koza (stoi równo, na 4 kołach jest po 68,5cm). Amorki seria (stan ok), wiec wchodziły by w grę tylko sprężyny. Z dorwaniem s-line używek ciężki temat:). Z tego co widzę na słupku autko chodzi w kategori wagowej PRZÓD - 1100kg, TYŁ 1050 KG, na wlepce w kufrze mam klasę (PRZÓD - 0JK klasa wagowa 10, TYŁ - 0YM klasa wagowa 12). Myślałem o Eibach

1. E10-15-003-04-22, Przód - 1090kg, Tył - 1135kg.

2. E10-15-003-05-22, Przód - 1165kg, Tył - 1135kg.

Które powinny bardziej podejść, żeby w miarę równo usiadła przód/tył. Czy może są jakieś bardźied dopasowane tylko tak szukam?! -3cm spokojnie by mi wystarczyło.

Będę wdzięczny za sugestie. Pozdr..

Opublikowano

wziąłbym 1 żeby delikatnie jak coś przód usiadł, w drugim przypadku masa na przedniej osi jest sporo wyższa. ale tylna oś się bnardzo różni od twojej, nawepwno dobrze wybierasz Eibacha?

Opublikowano

Nie wiem, jak pisałem nie mam doświadczenia w temacie, dlatego pytam. Jęsli ktoś z Was ma jakies propozycję/porady będe wdzięczny.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam wszystkich,

Model: A4 b6

Według oznaczenia z wlepki w książce serwisowej

Zawieszenie: 1BV

Klasa wagowa: 0YJ klasa 9 tył ( jeśli dobrze rozumiem)

Klasa wagowa: 0JF klasa 6 przód ( z tym że w tej klasie nie widze zawieszenia 1BV

opony: Przod 225/45/17

opony: Tył 235/45/17

wysokość z przodu 640mm

wysokosć z tyłu 630mm przy rezerwie

Jeśli chodzi o komfort to nie można narzekać, jest sztywno ale da się przeżyć chodź nie powiem czasem na polskich drogach, kregosłup chce połamać. Trzymanie w zakrętach powiedziałbym wzorowe... Co do wyskości to już niestety troche gorzej. Audi ściągnąłem w tym stanie i nic w niej nie zmieniałem niestety nie wiem co w niej tak dokładnie siedzi bo tego nie sprawdzałem, opierałam się tylko i wyłącznie na danych z wlepki. Do rzeczy, jeśli chodzi o wysokość to powiem że jestem średnio zadowolony bo jest naprawdę niska bardzo często gdzieś nią haczę, ostatnio dostałem szalu bo przy wyjeżdżaniu z mcdonalda wypioł mi się zderzak z zaczepów wiec trochę za nisko... a o zimie nie wspomne, aż się boje :(

Tak wygląda na chwile obecna:

20120713_124759.jpg

<br /><br />

I teraz zwracam się do kolegów z prośba i pytaniem:

1. chciałbym skompletować zawieszeni amorki + sprężyny, myślę ze najlepiej to co jest proponowane w wlepce co sadzicie ?

2. Prosiłbym o podanie jakiś nr katalogowych po których można szukać części

3. Gdzie można kupić pewne zawieszenie i faktycznie od s-line a nie jakieś pseudo obniżające sprężynki :/ , jak ostatnio pytałem w sklepie i mowie że potrzebuje zawiecho do s-line 1BV to mi koleś gada ze on szuka tylko po roku i modelu bo reszta to jest nieważne i to wszystko jest to samo, myślałem że go uduszę no ale...

4. Do tego myślałem żeby wymienić stabilizatory na te z RS4 ale nie mam pojęcia gdzie je można kupić

5. Co sądzie po zdięciu to normalne że tak nisko siedzi z tylu czy jest już do wymiany zawiecho?

Pozdrawiam i proszę o odp