grarmi Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Mam problem z przednim lewym kołem, na początku myślałem, że krzywa jest felga a okazuję się, że jest idealnie prosta, a koło nadal biję. Na kierownicy tego bicia nie czuć, ale jak wychyliłem głowę za okno to widać, że felga lata na boki. Co to może być? Krzywa piasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman tom Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Najpierw sprawdź czy masz koło dokręcone. Mi kiedyś szpilki same się poluzowały - masakra, dobrze że w porę się zorientowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grarmi Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Dokręcone są... więc ta opcja odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurban6 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Podnieś auto na lewarku i ruszając kołem na boki lub góra ,dół zobacz wahacz lub końcówki drążków(a może wina łożyska).Jeżeli sprawdzałeś felgę na wyważarce i jest ok,to pozostaje sprawdzić to co napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley22 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 A łożysko sprawdzałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grarmi Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Komplet wahaczy zmieniałem miesiąc temu, więc wątpię żeby przez ten czas mogłyby się wyrobić. Koło nie ma luzu w żadnej płaszczyźnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman tom Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 To popatrz jeszcze czy zacisk albo klocki nie mają luzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grarmi Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 No ale co mają klocki albo zacisk do bicia koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikos172 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Kolego są to tak jak ktoś wcześniej wspomniał łożyska lub/albo możesz też wziąć pod uwagę winę opony, może jest wyząbkowana, lub ma guza, sprawdź to. Jeżeli to ie to a znajdziesz rozwiązanie to pochwal się, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekII Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Pęknięte zbrojenia w oponie dadzą też bicie ewentualnie krzywa piasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grarmi Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Przekładałem koła z tyłu na przód i jest to samo więc opona odpada. A jak sprawdzić łożysko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogass Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Mam problem z przednim lewym kołem, na początku myślałem, że krzywa jest felga a okazuję się, że jest idealnie prosta, a koło nadal biję. Na kierownicy tego bicia nie czuć, ale jak wychyliłem głowę za okno to widać, że felga lata na boki. Co to może być? Krzywa piasta? To ty zdolny jesteś albo masz strasznie długą szyję :polew: A tak na poważnie to opone najprawdopodobniej masz trafioną. Jedź tam gdzie robią wyważanie pod obciążeniem tzw. test drogowy. Albo gdzieś mocno urwałeś np. w krawężnik i rzeczywiście piaste zgiąłeś Najpierw sprawdź czy masz koło dokręcone. Mi kiedyś szpilki same się poluzowały - masakra, dobrze że w porę się zorientowałem. Kolego jakie szpilki :shocked: ŚRUBY szpilki mają najczęściej japończyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grarmi Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Opony i felgi odpadają, bo jak już pisałem przekładałem koła i jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman tom Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Kolego jakie szpilki :shocked: ŚRUBY szpilki mają najczęściej japończyki. Dzięki za uwagę, poprawię się więcej nie będę takich bzdur pisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto19 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 hej ja mam to samo:) bije jak szlak tylko nie wiem w którym kole, opcja z kolami oponami odpada - dzis sprawdziłem opony na wyważarce i dalej jest do d*py! Jak ruszam kierwnica na postoju to cos tluche sie z lewej strony albo wahacz albo jakas koncowka i jak jade to tez sie tlucze łożyska tez odpadaja były sprawdzone! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grarmi Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Panowie wrzucam filmy na których widać jak koło lata na boki. Po ściągnięciu koła widać że półośka też ma bicie. http://w970.wrzuta.pl/film/5Q06sQbUzFo/p1030158 http://w970.wrzuta.pl/film/0ESg64g2ATM/p1030159 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley22 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Masakra ładnie musi autko chodzic na boki podczas jazdy. A sprawdzałeś całą oponę? Może ma guzki ? Półoska to może ona takie bicie powoduje. Trudno powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grarmi Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Pisałem już wcześniej że koła i opony odpadają bo były sprawdzane i zamieniane z innymi, odziwo podczas jazdy nie czuć bicia, może bardzo małe, ale to przy prędkościach powyżej 120km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogass Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 No wygląda jak byś gdzieś przywalił i rzeczywiście skrzywił piastę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi