pastaldo Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Witam serdecznie, Pewnie to się działo i wcześniej ale może nie zwróciłem uwagi bo samochód mam pół roku. Pedał gazu ma duże wahania na boki. Odchyla się w obie strony o jakieś 2cm. Gdy naciska się go bardziej w dół, lub przesunięty w lewo to samochód ciągnie super. W pozostałych pozycjach jest różnie. Pomaga tez efekt pompowania, dzięki któremu jest ok. Podejrzewam że to będzie potencjometr. Czy dobrze myślę? Jak Wam się koledzy i koleżanki wydaje czy da się to jakoś naprawić w domowych warunkach czy tylko wymiana na nowy? I jeśli wymiana to ile to może kosztować? I jeśli pedał gazu ma tak wielki luz to trzeba będzie wymienić i jego? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi. ------- Widzę nikt się nie spotkał z czymś takim? A może spotkał tylko nie chce się pisać? Jeśli nie to rozumiem ale jeśli ktoś coś wie to pomóżcie. Meczy mnie jazda w taki sposób ze poza tym co na drodze muszę pamiętać żeby odpowiedni nacisnąć gaz żeby samochód jechał poprawnie.
fusse Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 mysle,ze dobrze myslisz,ze jest to problem z potencjometrem. dla pewnosci mozesz zapodac vag i zlogowac grupe na ktorej widac pozycje pedalu w % . pozdro.. gdzies na forum ostatnio ktos sprzedawal pedal.
Rekomendowane odpowiedzi