Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] nowy termostat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam powiedzcie mi co sie dzieje.mialem problemy z temperatura bo wskaznik pokazywal mi 75-90 stopni podczas jazdy,wiec wymienilem termostat i teraz wogolle nielapie 90 stopni-tylko napostoju,ale potem spada na 75-80 i koniec na klimatroniku pokazuje mi tyle co wskaznik na desce w kanale 49,bo kanal 51 pokazuje caly czas 90 stopni czy tak ma byc?

Opublikowano

Powienien trzymać temeperature... dobrze odpowietrzyłeś układ?? A może nowy termostat jest uszkodzony (mi się zdażyło w poprzednim aucie, że kupiłem nowy i też był niesprawny).

Opublikowano

Albo padl Ci czujnik temparatury. Ja u siebie przed wymiana termostatu mialem temp. na desce i klimatroniku ok 70*C. Po wymienie termostatu temp. wynosila max 65*C na desce i klimatroniku :blink:. Natomiast po wymianie czujnika wszystko wrocilo do normy :).

Opublikowano

Powienien trzymać temeperature... dobrze odpowietrzyłeś układ?? A może nowy termostat jest uszkodzony (mi się zdażyło w poprzednim aucie, że kupiłem nowy i też był niesprawny).

Bardzo możliwe. Ja bym jeszcze sprawdził temperaturę Vag-iem (coolant temp.). Jak pokaże tyle co na desce i kanale 49 - termostat do bani. ;)