michal246

Pasjonat
  • Zawartość

    17
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Komentarze sprzedającego

  • 0
  • 0
  • 0

Reputacja

0

O michal246

    Informacje

    • Imię
      Michał
    • Lokalizacja
      Nysa

    Auto

    • Model
      A4 B6
    • Nadwozie
      Avant
    • Rocznik
      2002
    • Silnik
      1.9 TDI PD
    • Kod silnika
      AVF
    • Napęd
      FWD
    • Skrzynia
      Manual
    • Paliwo
      ON

    Ostatnie wizyty

    Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

    1. michal246

      Właśnie podejrzewałem że może to być rolka/sprzęgiełko od alternatora jednak wydaje mi się że one wydaja trochę inny dźwięk, a w moim przypadku jest to taki metaliczne "cykanie"
    2. michal246

      Witam, proszę o pomoc w rozwiązywaniu problemu pacjent to 2.0 tdi 110km CR cffd, ostatnio usłyszałem dziwne stuki z okolic góry silnika od strony rozrządu, dodam że sam rozrząd wymieniony kilka dni temu. Na załączonym filmiku w około 7 sekundzie słychać stuki, proszę o jakieś pomysły co to może byc, z góry dziękuję. https://www.youtube.com/watch?v=2RcRR1UMbk0
    3. michal246

      Rozrząd świeżo wymieniony a dziwne "cykanie" zostało
    4. michal246

      Dźwięk wydobywa się z góry silnika od strony rozrządu
    5. michal246

      Teraz powinno się udać otworzyć https://www.youtube.com/watch?v=2RcRR1UMbk0
    6. michal246

      Witam wszystkich na forum, chciałbym zaczerpnąć Waszej wiedzy, a mianowicie pacjentem jest vw Tiguan z silnikiem 2.0 tdi 140hp CFFB, problemem jest dziwny dźwięk wydobywający się tak jakby z góry silnika, dobrze słychać to na jednym z filmików znalezionych na YT: https://www.youtube.com/watch?v=2RcRR1UMbk0 Ktoś wie co to może być? z góry dziękuję edit: https://www.youtube.com/watch?v=2RcRR1UMbk0
    7. michal246

      Panowie mam zamiar oddać tylne zaciski do regeneracji i mam pytanie odnośnie odpowietrzenia układu czy po ponownym zamontowaniu zacisków muszę odpowietrzyc wszystkie koła czy wystarczy tylko sam tył?
    8. michal246

      Witam, z góry przepraszam jeżeli pytam w nieodpowiednim poscie Mógłby mi ktoś powiedzieć co to za część zaznaczona na zdjęciu? Dodam że znajduje się to pod pompą vacum, silnik avf. Ostatnio zaczął mi się tam sączyć płyn chłodniczy...
    9. michal246

      Witam wszystkich proszę o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny ciężkiego rozruchu na zimnym silniku. A mianowicie mam dziwny problem z moją audi, ponieważ nie zawsze pali "od strzała" czasami po nocy musze chwilę kręcić aż zapali, a czasami pali tak jak powinna, zauważyłem że im dłużej stoi tym lepiej odpala Np. gdy wracam z trasy i na drugi dzień chcę ją odpalić to nie zapali od strzała, a gdy stoi kilka dni to odpala na dotyk. Gdy silniki jest ciepły nie mam problemu z rozruchem. Akumulator i pompki sprawne, auto ma moc. Dodam jeszcze że czasami po rozruchu pojawi się dym, jednak oleju nie ubywa, auto ma równe obroty... Silnik 1.9 avf
    10. michal246

      Dokładnie, miałem ten problem, po wymianie uszczelniaczy dymienie ustało. Filmik z przed wymiany
    11. michal246

      Witam, ostatnio chciałem posprzątać sobie w samochodzie i zauważyłem że pod fotelem kierowcy są jakieś luźne wtyczki i nie za bardzo wiem od czego one są wiem tyle ze żółta wtyczka jest od airbaga, dodam że nie mam grzanych foteli, a regulacja fotela jest manualna
    12. michal246

      Chodziło mi o tylni zderzak
    13. michal246

      Właśnie będę szukał jakiś ori używek, ale po weekendzie zdejme tylni błotnik i spróbuję zamienić czujniki miejscami i wtedy okaże się czy to wina czujnika czy wiązki
    14. michal246

      Witam, mam problem z czujnikami, po wbiciu wstecznego jest ciągły pisk, sprawdziłem wszystkie czujniki na ucho i jeden z nich nie ''cykał'' ( G204 ), kupiłem zamiennik wymieniłem czujnik i dalej to samo :/ jednak teraz słyszę że czujnik ''cyka'', vag pokazuje mi taki błąd: 01546 - sensor for parking aid rear mid-left (G204) 30-00 - Open or Short to Plus I tutaj moje pytanie czy jest możliwość że wiązka jest uszkodzona czy raczej kupiłem słaby zamiennik który po prostu nie działa Zauważyłem też że wymieniony czujnik nie odczytuje odległości cały czas pokazuje 255cm oraz w grupie 004 mam takie odczyty:
    15. michal246

      Ok, narazie będę z tym jeździć i zrobie to przy okazji wymiany rozrządu, dziękuję za pomoc