Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tig lub mig :) Wybor dla very poczatkujacego spawacza :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam Nosb, że nie odpisałem Ci na pw - zapomniałem, a teraz przypadkiem natknąłem się na ten temat.

Musisz się określić co będzie priorytetem - szybkość (ilość) czy precyzyjność (wygląd).

Jeśli chodzi o nowego TIGa z AC/DC to za 3 koła możesz mieć tylko Magnum/Sherman. Nic markowego, ale starczy. My też mamy jedną spawarkę tej firmy i daje rade. Serwis gwarancyjny nawet sprawnie działa.

Odnośnie kombajnów - jeśli już to tylko używkę Kemppi... Z tymże to i tak wydatek rzędu 8tyś min. Ale za to praca tym sprzętem to czysta przyjemność i w razie problemów super ogarnięty serwis.

Jak ktoś chce to się nauczy spawać każdą metodą. Tylko trzeba chcieć i dojść do wprawy, bo na początku zawsze jest trudniej.

Opublikowano

Jak ktoś chce to się nauczy spawać każdą metodą. Tylko trzeba chcieć i dojść do wprawy, bo na początku zawsze jest trudniej.

Często się ręce trzęsą :tongue4:

Opublikowano

Myślisz, że czemu spawacze mają czerwone nosy?! :naughty::polew:

Opublikowano
  • Autor

Wyglad mnie w sumie malo interesuje a bardziej mozliwosc spawania alu i kwasiaka :) Wiem ze mozna miga przerobic do spawania alu ... a jak to z kwasowka ? Normalnie spawa sie zwyklym drutem czy jest tez jakis nierdzewny ? sorka ze tak chamsko to w slowa ubieram ale nie mam pojecia o spawalnictwie i materialach :embarrassed:

Opublikowano

Chodziło mi o wygląd spawów. :kox:

Do nierdzewki jest nierdzewny drut do miga. :)

Opublikowano

Chodziło mi o wygląd spawów. :kox:

Do nierdzewki jest nierdzewny drut do miga. :)

to napisz jeszcze jakiego Miga mam sobie kupić, tak żeby wyspawać sobie wydech z kwasiaka :)

bo Tiga już poleciłeś, oczywiście najlepiej tani i fajny :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wiem bakus ze spawowo az takim debilem nie jestem :wink4: No to w takim wypadku biore jakiegos mocnego miga :) Co polecacie ? Acha lepiej 3 fazowy czy nie ma znaczenia ?

Opublikowano

Każdym wyspawasz :) nawet MMA wyspawasz :tongue4:

Opublikowano

eee to poleć coś co nada się do tego i jakiś czas posłuży do prostych robótek :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

bester jak juz pisalo sie wczesniej. nada sie. Z tego co wiem do alu przydatny/niezbedny podajnik z czterema kolkami czy cos :P

Opublikowano

inwertorowy magnum albo poprostu jakas mocniejsza besterka

Opublikowano

MMA alu powodzenia :gwizdanie:.Bardzo ciezko pospawac alu elektroda,zaznaczam bardzo zle sie spawa :thumbdown: Kwasówke owszem mozna spawac elektroda i to całkiem fajnie wychodz.

Opublikowano

MMA alu powodzenia :gwizdanie:.Bardzo ciezko pospawac alu elektroda,zaznaczam bardzo zle sie spawa :thumbdown: Kwasówke owszem mozna spawac elektroda i to całkiem fajnie wychodz.

czyli wychodzi na to że zwykłą spawarką elektrodową też dam rady wyspawać sobie wydech z kwasówki...

jestem kompletnym laikiem więc pytam :decayed:

aaa i jeżeli to prawda, to rzućcie jakimś linkiem do fajnej elektrodowej spawarki

Opublikowano

czyli wychodzi na to że zwykłą spawarką elektrodową też dam rady wyspawać sobie wydech z kwasówki...

jestem kompletnym laikiem więc pytam :decayed:

aaa i jeżeli to prawda, to rzućcie jakimś linkiem do fajnej elektrodowej spawarki

oczywiscie, ja przynajmniej pospawalem testpipa bo nam sie podajnik drutu w migomacie spalil przy wczesniejszym spawaniu i nie bylo czym :naughty:[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2010, 20:13_________________________________________________tylko spawy wyszly nieciekawie ale owinalem bandazem i nie widac :D poki co smiga i nic sie nie dzieje a ma przelatane jakies 8t km :gwizdanie:

Opublikowano

wydech jest pod autem więc wygląd się nie liczy :)

ważne żeby było dobrze pospawane :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nie no wdg mnie elektroda to juz lipa totalna :) Ja zakupie jakis mocny migomacik ;)

Opublikowano

u nas w sklepie za fajny komplet trzeba dać ok 2000zt zaznaczam za fajny :rolleyes:

Opublikowano

Nie no wdg mnie elektroda to juz lipa totalna :) Ja zakupie jakis mocny migomacik ;)

Co wg. Ciebie znaczy mocny ,Bo mocny mig to ma 500amper a wam taki nie potrzebny bo macie spawac cieńkie materiały.

u nas w sklepie za fajny komplet trzeba dać ok 2000zt zaznaczam za fajny :rolleyes:

Komplecik czego mma czy mig/mag

Opublikowano

Co wg. Ciebie znaczy mocny ,Bo mocny mig to ma 500amper a wam taki nie potrzebny bo macie spawac cieńkie materiały.

Komplecik czego mma czy mig/mag

mig/mag