Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tig lub mig :) Wybor dla very poczatkujacego spawacza :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

bobek mocny jak na garaz :P Wiadomo ze nie bede tym statkow spawal :kox:

grzesiek sprecyzuj :naughty:

Opublikowano

Tylko że przy spawaniu metodą MIG/MAG do zwykłej stali przy drucie [dwardym] będziecie używać jako gaz CO2 a kwasówke trzeba spawać w mieszance Argon/CO2 ,czyli trzeba mieć 2 rodz gazów .

Opublikowano

Nie brałbym Pucek na Twoim miejscu MMA jak nie spawałeś za bardzo, bo będzie Ci ciężko. :) Elektroda jest dobra do jednego - do spawania w terenie, na wietrze itp, ale rury o ściance 1,5mm z kwasówki będziesz miał problem pospawać.

Kupić jakiegoś miga i tyle. Spawanie tym to zabawa.

Nosb, jakieś 180A Ci starczy. Tylko patrzeć trzeba na cykl spawania. Bo sprzedawcy robią taki mały knif... A jak się nie znasz to się nabierzesz: w tytule aukcji piszą np te 180A, a okazuje się potem, że te 180A ma tylko 10% czyli pospawasz 3 minuty i spawarka będzie się przegrzewała.

Opublikowano
  • Autor

Pucek kupimy dwa na raz bedzie rabat :polew: Wiem ze potrzeba dwa rodzaje ;) Alu to chyba w czystym argonie znow ? :)

Bakus z tym trybem to cos tam juz czytalem :) Zrszta jak cos wybiore to pewnie bester / esab albo cos innego z renoma :) Generalnie przyda sie podajnik 4 rolkowy i koncowka teflonowa si ? :) W sumie potrzeba mi to : do spawania wydechow normalnie , spawania mocowan do np sanek , przerobki sanek ( mysle opd katem mojej b3 co bede sobie swapowal chociazby ) . Co do alu : miska olejowa jakas np , fmic tzn przerobic scianki , ewentualnie rura ... kwas wiadomo : orurowanie fmic , wydech :) Wiec raczej nic nie powinno przekroczyc tych 2-3 mm. [br]Dopisany: 08 Wrzesień 2010, 21:49_________________________________________________Ten chyba w cipke : https://ssl.allegro.pl/mig-220-4-rolkowy-4x4-polaltomat-f-vat-raty-wys-0z-i1221966572.html :wink4:[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2010, 22:44_________________________________________________albo ten :

https://ssl.allegro.pl/polautomat-mig-280-4x4-invertor-okazja-dodatk-i1216845158.html :tongue4:

Opublikowano

spawara bajka :)

muszę się dobrze zastanowić, czy taki MIG czy większa suszara :decayed:

Opublikowano
  • Autor

olej suszare :) Ja biore miga :decayed: ten drugi chyba naprawde fajna oferta.

Opublikowano

ta druga oferta w porząsiu :good: styknie :cool1:

Opublikowano
  • Autor

A firma jak ? spoko w miare ? z serwisem/gwarancja nie bedzie problemu? Bo same parametry i wyposazenie wyglada git.

Opublikowano

Sprzęt daje rade. Serwis o dziwo też jak na 'takie coś'. W sumie działają za zasadzie door to door. Dzwonisz do sklepu, że zwaliła Ci się spawara i oni na swój koszt zamawiają kuriera do serwisu w Krakowie. Potem tamci Ci to też odsyłają kurierem. Nawet sprawnie im to wychodzi. Mimo wszystko najlepiej mieć numer do serwisu żeby móc ich tam poganiać. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

mowisz? Wlasnie czytalem rozne opinie i nie wiem wlasnie czy toto czy cos slabszego firmowego :)

Opublikowano

Nie mamy akurat tej spawarki (tego modelu), ale inną tej samej firmy i nie ma do czego się doczepić za takie śmiesznie pieniądze. Jedyny powód dla którego ostatnio wylądowała w serwisie to piorun, który rozwalił nam pół warsztatu. :disgust:

A jakie ma opinie? Nie chce mi się szukać po forach. :)

Opublikowano
  • Autor

chinol chinol chinol :)

Opublikowano

I tyle tylko? :shocked::polew: To ro chyba każdy wie. :decayed:

Kilka znajomych firm też ma spawarki Magnuma, różne i raczej nikt się nie żalił na nie.

Opublikowano

Nie wiem czy nie za póżno ale będzie może dla innych zainteresowanych. Spawanie metodą Mig a Tig to jak jazda Polonezem i Audi.Łatwiej jest spawać Migiem nie wymaga dużej wprawy ,ale spaw nie będzie taki jak Tigiem tzn. będzie nieestetyczny .Tigiem jest trudniej ponieważ do spawania uzywamy dwóch rąk . W jednej trzymamy (rączke) a w drugiej drut który podajemy w trakcie spawania. Właśnie to wymaga wprawy i koordynacji dwóch rąk.Spawanie Tigiem przypomina trochę spawanie palnkiem. Tigiem spaw wychodzi ładny i czysty,Migiem operujemy jedną ręką gdyż drut podawany jest ze spawarki w (rączce).Migiem możemy spawać wszelkie metale ,musimy zmieniać w zalezności od materiału gas i drut.Podobnie jest w Tigu zmiana gazu ,inny drut do ręki i jedziemy.Więc tym i tym sposobem możemy spawać różne metale.Dla laika polecam Mig-a.

Opublikowano

będzie nieestetyczny

Nieestetyczny spaw to będzie jak amator dorwie tiga. Migiem, a nawet zwykłą elektrodą idzie kłaść piękne i bardzo estetyczne lagi. Żaden argument, kwestia wprawy.

Opublikowano

będzie nieestetyczny

Nieestetyczny spaw to będzie jak amator dorwie tiga. Migiem, a nawet zwykłą elektrodą idzie kłaść piękne i bardzo estetyczne lagi. Żaden argument, kwestia wprawy.

ot cala filozofia :good:

Opublikowano

Dla wyjaśnienia to spawane jest migiem , nie chcielibyście zobaczyć jak spawają ludzie którzy przychodzą po pracę spawacza a mają nawet wieloletnie doświadczenie w spawaniu. Spawanie aluminium to nie takie hop - siup.Mam okazje ich testować....czasami.To jest inercooler do maszyny budowlanej.

523f9c63ade0a71am.jpg

Jak będzie trzeba wkleje jak wygląda spawanie Tigiem i zobaczycie różnice.

Opublikowano

Nie chcę być uszczypliwy, ale co to właściwie ma do rzeczy?