wujek_alf Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Witam. Mam problem z piskiem podczas chodzenia klimy. Otoz podczas wlaczania slychac popiskiwanie, przy wiekszym chlodzeniu i "cisnieciu" klimy pisk jest glosniejszy, dochodzi do takiego odglosu ze uszy bola a ludzie sie na ulicy ogladaja.. Pare miesiecy temu wymienilem pasek wielorowkowy i napinacz, byl spokoj na jakis tydzien moze dwa i zaczelo znowu piszczec z czasem coraz mocniej. Gdy jest wilgotno/pada deszcz nie slychac piskow. Na dniach bede wymienial caly rozrzad i zastanawiam sie czy znowu musze kupowac napinacz?? [br]Dopisany: 08 Wrzesień 2010, 18:25_________________________________________________No to sie dowiedzialem..
goldi Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Popsikaj pasek wd 40 i zobaczysz czy będzie dalej piszczeć u mnie przeszło
Tooomi Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 WD 40 na długo nie pomoże,spróbuj mocniej naciągnąć pasek albo łożysko w sprężarce siada.
wujek_alf Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 Psikalem kiedys i na 5-10 min byl spokoj. Pasek jest dobrze naciagniety
paput Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 u mnie jest to samo teraz na chama naciągnąlem pasek, ale wydaje mi się że to wina napinacza klimy jest do wymiany
Gość -makaveli- Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 łożysko sprężarki albo sama sprężarka powoli umiera.u mnie to drugie ,więc czekam tylko niecierpliwie aż całkowicie padnie ;(
pawlopwl Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Ja miałem że mi tak piszczało kiedy padł mi wentylator od klimatyzacji. Klima dostawała wysokiego ciśnienia i tak się właśnie działo Pisk był dla wrażliwych nie do zniesienia, coś jak gwizd na bardzo wysokich tonach
Gość -makaveli- Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Ja miałem że mi tak piszczało kiedy padł mi wentylator od klimatyzacji. Klima dostawała wysokiego ciśnienia i tak się właśnie działo Pisk był dla wrażliwych nie do zniesienia, coś jak gwizd na bardzo wysokich tonach a temperatura nie rosła powyżej 90 stopni??
pawlopwl Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Na wskaźniku? tego nie wiem, może nie zwróciłem uwagi W każdym razie jak podłączyli mi w srwisie klimatyzcji to urządzenie to nabijania i włączyłem klimatyzację to to wskazówka dochodziła troche powyżej skali
Gość -makaveli- Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 Na wskaźniku? tego nie wiem, może nie zwróciłem uwagi W każdym razie jak podłączyli mi w srwisie klimatyzcji to urządzenie to nabijania i włączyłem klimatyzację to to wskazówka dochodziła troche powyżej skali sory porąbało mi się z chłodnicą
Rekomendowane odpowiedzi