Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] RNS-E Line-OUT--- Subwoofer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem podłączyć do RNS-E subwoofer nie fabryczny, przylutowałem RCA do kabli line-out i niby gra ale BASS jest dziwny, raz gra głośno raz cicho i dźwięk z subwoofera jest przytłumiony (nie ma barwy ładnego basu tylko łup łup) gra w małym zakresie tylko trzęsie autem. Sub to infinity kappa perfect. Wcześniej na Alpine 9855r to bass był soczysty i czysty a na RNS-E to kiszka nie gra to ładnie. Wie ktoś co można z tym zrobić może jakiś adapter?[br]Dopisany: 09 Wrzesień 2010, 07:49_________________________________________________Potestowałem trochę z RNS-E i Alpine i bez dwóch zdań dla mnie w RNS-E jakość dźwięku jest kiepska, ale już mam patent jak temu zaradzić.

Opublikowano

Rozumiem że podłączyłeś Suba poprzez RCA które wychodziło z żółtek kostki mini ISO - tu jest możliwość wyprowadzenia 2xRCA

jakie patenty zamierzasz wprowadzić na poprawę dźwięku?

Opublikowano

Rozumiem że podłączyłeś Suba poprzez RCA które wychodziło z żółtek kostki mini ISO - tu jest możliwość wyprowadzenia 2xRCA

jakie patenty zamierzasz wprowadzić na poprawę dźwięku?

Tak jak piszesz podłączałem pod RCA w RNS-E ale jakość była :thumbdown: no i postanowiłem zamontować alpine 9855r w schowku i podpiąć do niego wszystkie głośniki wraz z subem. No i po takim zabiegu gra to jak należy, poprawił się nie tylko bass ale cały zakres jest kolosalna różnica w czystości i głośności dźwięku :decayed: .

No i właśnie w takiej konfiguracji BOSE vs mój system dla mnie wygrywa mój system

WrcLaguna może coś napisać na ten temat bo on ma BOSE i słuchał też jak to gra u mnie :gwizdanie:

Opublikowano

A w RNSie nie bawiłeś się w ustawianie dźwięku?

Opublikowano

RNS-E jest strasznie ubogi co do ustawień są tylko wysokie i niskie tony. A w alpine jest korektor całego pasma, opóźnienia każdego z głośników i mnóstwo innych ustawień. Żadne fabryczne radio nigdy nie będzie miało takich ustawień co alpine lub inne w tej klasie.

Opublikowano

NO to trochę mnie zmartwiłeś :kwasny:

Wcześniej miałem "wypaśne" radio Blaupunkta i tam od ustawień aż głowa bolała.

OK zobaczymy jak RNS wkońcu u mnie zagra jak coś będe później coś myślał.