Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

OK, czekamy zatem na recon Grześka ;)

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 686,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no no ciekawie sie robi, czujnik deszczu w b6 do odpalenia,

Opublikowano

i co chłopaki? sprawdziliście coś może? :decayed:

Opublikowano

mam pytanie czy modół centralnej elektryki odpowiada za włączenie oświetlenia kabiny,zamka w klapie podświetlena zegarów,mam taki objaw jak rozładowany akumulator nic nie działa,proszę o szybką odpowiedz.

Opublikowano

mam pytanie czy modół centralnej elektryki odpowiada za włączenie oświetlenia kabiny,zamka w klapie podświetlena zegarów,mam taki objaw jak rozładowany akumulator nic nie działa,proszę o szybką odpowiedz.

..za to nie odpowiada moduł MCE,a sprawdziłbym bezpieczniki i moduł komfortu :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Za oświetlenie kabiny i zamek w klapie odpowiada moduł komfortu. Za podświetlenie zegarów raczej sterownik deski rozdzielczej (m.in. również za iluminację czyli podświetlenie większości przycisków/przełączników i oświetlenie ambient).

...może rzeczywiście masz jakieś problemy z aku?

Opublikowano

hem... ale na jednym ze zdjęć widać ledwo ledwo - jest to L, a nie F.

więc całe spekulacje o "F"-ce w B7 poszły sobie w las :)

Opublikowano

hem... ale na jednym ze zdjęć widać ledwo ledwo - jest to L, a nie F.

więc całe spekulacje o "F"-ce w B7 poszły sobie w las :)

ktore to foto :cool1: na VAGu jak byk pisze F

Takie fotki dostalem :wink4:

Opublikowano

? Przecież miałem to w ręce i na module nie pisze ani F ani L, co Wy piszecie ? :kox: VAG pokazuje jak byk F

Opublikowano

Witek sprawdz jak mozesz co to za literka masz na koncu 8E0 907 279 ? aby wyjasnic temat :wink4:

Podlaczalismy VAGA i TY miales 8E0 907 279 F :cool1:

Cyknij dokladna fotke tych oznaczen :decayed:

Opublikowano

Kaman koledzy tam nic nie ma, znaczek Audi, powyżej "made in germany" i dużymi literami oznaczenie sterownika które kończy się na ... 279... tyle, sugerujecie że jak wymienicie moduł komfortu to w B6tce będą automatyczne wycieraczki ? Pierwsze auto gdzie to zastosowano było A8 2004 a zaraz potem A6 2005 rok, A4 tego nie miała w tych latach. Tak w ogóle to w czyim samochodzie chcecie to uruchomić ?[br]Dopisany: 23 Listopad 2010, 18:20_________________________________________________podobno gdy czujnik deszczu jest aktywny i wykryje że pada deszcz domyka szyby i zamyka szyberdach... próbował już ktoś ?? jeśli nie to jutro wypróbuję o ile znów popada :kwasny: i dam znać

Opublikowano

na zdjęciu "dsc1720c.jpg" widać, po rozjaśnieniu niedoświetlonego fragmentu

oto rozjaśnienie :kox:

http://img833.imageshack.us/img833/8501/dsc1720c.jpg

co do domykania szyb nie wiem jak to jest z czujnikiem deszczu, ale jutro zapytam na spocie :)

ja sobie wyrzeźbiłem z wykorzystaniem alarmu, że jak zamykam fure z pilota, to wymusza zamknięcie szyb, w razie jak bym nie zauważył że nie zamknąłem (już mi 2x zalało troche fotele :( bo nie zauwazylem niedomkniętej szyby od pasażera)

od A4 B7 zaczął się czujnik deszczu, a chce go wyrzeźbić mojej B6-tce z połowy 2004 :):hi:

żeby sprawdzić działanie czujnika deszczu, wystarczy że ręke przyłożysz do niego przez szybę. wiązka podczerwieni się rozproszy i inaczej odbije od powierzchni szyby, co uruchomi wycieraczki i możesz zobaczyć czy szyby się domkną. jak co, to możesz polać też wodą, albo napluć :slina:

wydaje mi się, że ta funkcja będzie opcjonalnie do zakodowania/wykodowania w module komfortu, jeśli coś takiego jest :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wiązka elektryczna pokazana na zdjęciach z całą pewnością jest dla nadwozia B7 - wiem co pokazał Wam VAG ale to nie może być moduł F (pewnie jakiś bug w sofcie MCE).

Opublikowano

Wiązka elektryczna pokazana na zdjęciach z całą pewnością jest dla nadwozia B7 - wiem co pokazał Wam VAG ale to nie może być moduł F (pewnie jakiś bug w sofcie MCE).

i na zdjęciu też widać L na obudowie

Opublikowano
  • Autor

Yep ...zamykamy dochodzenie ;)

Opublikowano

Yep ...zamykamy dochodzenie ;)

a szkoda, bo już myślałem że coś się uda bez swapa :confused4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co to za wersja z koncowka P?

Opublikowano

I czym sie wyroznia?