Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

I czym sie wyroznia?

Brak obsługi świateł przeciwmgielnych :)

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 686,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam koledzy.

Posiadam a3 z 2004.

W standardzie mialem czujnik swiatla z funkcja leaving home oraz lusterka fotochromatyczne.

Nie mam natomiast sensora deszczu.

Poczytalem na innych forach, ze ponoc jest to modul zintegrowany i majac jedno, mamy drugie...

Czy moza to przy takiej konfiguracji latwo dolaczyc?

Pewnie bedzie potrzeba miec inna manetka z trybem auto?

Opublikowano
  • Autor

Lusterko z czujnikiem światła a czujnikiem światła i deszczu to dwie osobne sprawy... Poczytaj ten wątek - poruszaliśmy ten temat (w A3 będzie taki sam system).

Lusterko w wariancie POD czujnik deszczu ma profil na dodatkowy sensor (ten dodatek to właśnie sensor światła i deszczu).

rainsensmir2.JPGrainsens.JPG

Natomiast w Twoim obecnym lusterku czujnik światła wykorzystywany do automatycznych świateł i CLH masz zintegrowany z podstawą lusterka.

mirrorR.JPG

Założenie lusterka z czujnikiem deszczu wiązałoby się z wymianą Modułu Centralnej Elektryki (również przeróbka instalacji elektrycznej - manetki zostają te same). Oprócz tego inny uchwyt na szybę (ciężko się go przekłada, dużo ludzi rozwala sobie przednią szybę), oraz sam sensor. Na koniec wiązka między lusterkiem - przez podsufitkę i słupek A do zasilania i MCE. No i tak to wygląda...

Opublikowano

Bart, dzieki za kompletna odpowiedz!

No to daje sobie spokoj:)

Opublikowano

Witam! szanowni koledzy czy ktos moze mi podpowiedziec jakimi funkcjami wyrozniaja sie moduly centralnej elektryki: 8E0 907 27N oraz L?

Mam okazje kupic owy modul za grosze ale nie mam pojecia na co moge liczyc a w moim autku mam zamiar dolozyc pare rzeczy typu lusterko fotochromatyczne z czujnikiem swiatla i deszczu , swiatla CH , Bixenony.

:hi: pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Moduły L i N to wersja HIGH (pełna funkcjonalność) przeznaczone dla nadwozia B7. Jeśli chcesz uruchomić czujnik deszczu w B6, będziesz takiego moduły potrzebował...

Generalnie czeka Cię ostre rezanie z wiązką elektryczną - jeszcze nikt nie montował modułu z B7 do B6. Większość potrzebnych informacji masz w tym wątku (zapraszam do lektury :)). Natomiast jeśli chcesz przejść przez całą operację mniej inwazyjnie - zrezygnuj z czujnika deszczu (w zasadzie to ten element komplikuje całą sprawę).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy ale pytanko bo na pierwszej stronie jest

tak :

E – HIGH (włącznik auto, spryskiwacze reflektorów, kontrola żarówek)

F – HIGH (CLH, czujnik światła, włącznik auto, spryskiwacze reflektorów, kontrola żarówek)

ale czy E napewno jest z wlacznikiem auto , skoro tak to jak dziala jak nei mam czujnika zmierzchu

Opublikowano
  • Autor

Racja Dżo-Dżo... mój błąd (dość istotny), zapomniałem poprawić :gwizdanie:[br]Dopisany: 28 Grudzień 2010, 15:33_________________________________________________...i poprawione :good:

Opublikowano

to moze dostane VIPa za to

?

prosze heheheh :polew:

Opublikowano
  • Autor

:polew: :polew: :polew:

"Talk to the man upstairs..." :good:

Opublikowano

Witam. mam taki włącznik świateł od B7 z pozycją Auto w idealnym stanie >8E0 941 531 D<

Zastanawiam się czy udało by się go zaaplikować do mojej B6 z instalacją MCE low.

czytając wątek widzę, że MCE Low nie ma pinów aktywacji Auto Świateł.

Chyba że się mylę...

Opublikowano
  • Autor

Da się założyć - wymaga przekładki pinów w gniazdku włącznka. A "Auto" po prostu nie będzie działać ;)

Opublikowano

No bart tyle to wiem. ale zastanawiałem się czy by dało się podłączyć auto po zapłonie. muszę miernikiem uskutecznić jutro. zobaczymy

Opublikowano
  • Autor

Jest sposób na odpalenie świateł po zapłonie - działa na pewno w B6 z włącznikiem bez "Auto".

MCE w wersji LOW nie ma możliwości zakodowania trybu skandynawskiego. Można to obejść robiąc mostek między pinem 3 i 4 (sprawdzone i działa z włącznikiem 8E0 941 531). Jednak włączniki w wersji HIGH mają inną funkcję pinu nr 3 więc w/w sposób raczej nie przejdzie (trzeba poszukać innego mostka ;)).

Opublikowano

znajdę dam znać :)

Opublikowano

panowie a co sie stanie jak wyciagne teraz modul low i wsadze high z literką F ?

Opublikowano

...nie proponuję takiego zabiegu , po pierwsze wysyp błedów na fisie nie dzialające światła itd. i Bóg wie co jeszcze

Opublikowano

panowie a co sie stanie jak wyciagne teraz modul low i wsadze high z literką F ?

generalnie nic się nie stanie, światła będą działać tylko kierunki będą migać z większą częstotliwością. Błędy na fisie oczywiście będą.

Opublikowano
  • Autor

Dzo-Dzo - dogadaj się z Dominikiem. Przechodził przez ten mod więc teraz pyknie Ci swapa w 30 minut :cool1::good:

Opublikowano

no pisal ze na wiosne hehehe nie wiem czy wyrobie do wiosny ;(