Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy a w B7 LIVING COMING HOME potrzeba dodatkowych elementów czy da sie włączyć vagiem ? jakie wtedy kodowanie musi być ?.

Chyba powinno tak być:

-włącznik 8E1 919 094 A / B / D

-vag czas coming home:(domyślnie ustawiony na 30 sekund, zmiana wartości Centralna Electronika 9, kanał 1.)

-vag uruchomienie : ??

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 687,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Musisz mieć moduł HIGH dla nadwozia B7 (obsługa pinu 24 w gnieździe 32-pin). Do poprawnego działania jest potrzebne lusterko z czujnikiem światła - inaczej będzie wywalało błąd na FIS a podświetlenie włącznika CLH będzie mrugać (przy czym CLH będzie działać ale przez 24h, niezależnie od pory dnia).

CLH aktywujesz kodując MCE pod czujnik światła/deszczu (2-gi bit licząc od lewej ustawiasz na 1 - wcześniej jest tam 0) oraz ustawiając pokrętło CLH w pozycję 1.

Opublikowano

Dobrze dziękuje, sprawdze dziś jaki mam MCE :) lusterko chce z czujnikiem deszcze i światła zamontować :) ( może ktoś ma)

Opublikowano

Dobrze dziękuje, sprawdze dziś jaki mam MCE :) lusterko chce z czujnikiem deszcze i światła zamontować :) ( może ktoś ma)

mam do sprzedania :) razem z czujnikiem deszczu i zelem pisz na PW :wink4: Modul tez mam z literka L

Opublikowano

jak masz czujnik deszczu z zelem to biore

Opublikowano

Sprawdziłem i na MCE pisze mi 8E0 907 279 L 10.11.2005, po odpięciu wtyczki brakuje pinu 16 oraz 23 pozostałe wszystkie są w złączu C 32pin

Opublikowano
  • Autor

No i gitara - bierz komplecik do lusterka od laguny i rezaj :good:

Opublikowano

Owszem ma fajny komplecik ale mam sufit jasny jak i lusterko a komplecik jest czarny

Opublikowano

Panowie prosze o potwierdzienie..Z racji ze ida juz do mnie zew lusterka skladane fotochrom to tak mysle czy nie zalozyc wew odrazu i do tego czujnika zmierzchu..chce poprostu tylko fotochrom, a czujnik zeby tylko uaktywnic Coming/Leaving Home. Nie mam przełącznika swiatel Auto koniecznie on jest potrzebny?? mam przelacznik swiatel nr 8E0 941 531 A a MCE nr 8E0 907 279 E czy moj MCE i przelacznik swiatel ogarnie Coming/Leaving Home??

Opublikowano

..niestety moduł E nie ogarnie coming homu ,musi być F

co do lustra wewnętrznego z fotochromoem to raczej musisz go zalożyć, bo inaczej zewnętrzne nie będą działać, bo własnie od wewnętrznego dostają sygnał do przyciemnienia

Opublikowano
..niestety moduł E nie ogarnie coming homu ,musi być F

co do lustra wewnętrznego z fotochromoem to raczej musisz go zalożyć, bo inaczej zewnętrzne nie będą działać, bo własnie od wewnętrznego dostają sygnał do przyciemnienia

:mysli: A przełącznik bez auto moze byc?? kurcze musze gdzies nabyc moduł F :wallbash:[br]Dopisany: 05 Styczeń 2011, 21:15_________________________________________________

Aby uruchomić CLH wymagany jest moduł centralnej elektryki w wersji HIGH (E lub F), oraz włącznik (0/1) montowany po prawej stronie przełącznika świateł. Wiązka, którą musimy spreparować zawiera 3 przewody – masę, zasilanie oraz iluminację włącznika oraz sygnał aktywacji do MCE (dokładny opis tej instalacji poniżej). Aby zainstalować w pełni funkcjonalny CLH, które włączy się dopiero gdy się ściemni – wymagane będzie lusterko z czujnikiem światła oraz pociągnięcie 6-cio (lub 4-ro jeśli nie macie zamiaru uruchamiać fotochromu na zewnątrz) przewodowej wiązki przez podsufitkę do dolnej części słupka A na stronie kierowcy. Mocowanie lusterka z czujnikiem światła jest identyczne jak w przypadku zwykłej wersji zatem jeśli uda się Wam takie zdobyć – wystarczy przełożyć.

Cytat z pierwszej strony.. Bartek wypowiedz sie czy potrzebuje moduł F :chytry:

Opublikowano
  • Autor

Potwierdzam - do odpalenia czujnika światła a tym samym CLH potrzebny jest moduł F.

Post poprawiony :good:

Opublikowano

Czyli musi byc F?? zaden inny od B7 np nie podejdzie??

Opublikowano

Mam takie drobne pytanie jeszcze odnośnie :gwizdanie: jeśli sie ma samo ustawianie wysokości świecenia świateł i chce sie wymienić na (CLH) i DLR trzeba bardzo rezać ? rozumiem że trzeba samopoziomowanie zamontować ? na przednim i tylnym wahaczu ? jaki schemat wtedy podłączenia ?. Obecnie mam lampy bez bixenia ale też trafi :evil:

Włącznik świateł 8E0 941 531 C opuści miejsce mam już 8E0 941 531 D :gwizdanie:

C&H i DRL jutro zostanie wysłany do mnie :gwizdanie:

Czujniki poziomowania mają być o nr ?

Rezanie coś pieknego :evil::naughty::tongue4: :>

Opublikowano

...

może i podejdzie ale nikt tego jeszcze nie rezał ;(

Opublikowano

[/quote

może i podejdzie ale nikt tego jeszcze nie rezał

Yhm to chyba w takim razie odpuszczam malo tych F jest niestety...

Opublikowano
  • Autor

Mam takie drobne pytanie jeszcze odnośnie :gwizdanie: jeśli sie ma samo ustawianie wysokości świecenia świateł i chce sie wymienić na (CLH) i DLR trzeba bardzo rezać ? rozumiem że trzeba samopoziomowanie zamontować ? na przednim i tylnym wahaczu ? jaki schemat wtedy podłączenia ?. Obecnie mam lampy bez bixenia ale też trafi :evil:

Włącznik świateł 8E0 941 531 C opuści miejsce mam już 8E0 941 531 D :gwizdanie:

C&H i DRL jutro zostanie wysłany do mnie :gwizdanie:

Czujniki poziomowania mają być o nr ?

Rezanie coś pieknego :evil::naughty::tongue4: :>

W tym temacie (ksenon + spryski + autopoziom) najlepiej pogadaj z Grzesiem (wrclaguna) - montował to w swojej B6 (w B7 będą inne graty ale idea identyczna). Ja u siebie miałem fabrycznie bixy i autopoziom więc ominęło mnie to rezanie :wink4:

Opublikowano

Głównie to mi chodzi o auto poziom obecnie, w wolnej chwili poszukam więcej informacji na ten temat. :hi:

Opublikowano

A ja ci powiem ze za brak autopoziomu pieski dowodu ci nie wezma a za brak sprysków tak...Wiec w pierwszej kolejnosci radze spryski :good:

Opublikowano
  • Autor

B6 pod kątem autopoziomu i sprysków mamy już opanowane dzięki Grześkowi. W B7 rezali ale DIY jeszcze nie ma...