Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MCE 09 Moduł Centralnej Elektryki lusterko włącznik świateł czujnik światła Coming Leaving Home w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czujnik deszczu/zmierzchu musi być koniecznie o numerze 4E0 955 559 E czy z b8 8K0 955 559 D też bez problemu pasuje ?

Pozdro

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 686,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

PANOWIE POMOCY!

Zmodyfikowałem swoją B7 o bixenon z DRL wraz z wszystkimi pochodnymi ORI typu: spryski w zderzaku, PDC, samopoziom, moduł, soczewki z B8, nowe palniki itd. z 6 tys.

Vagowanie bez problemu przyjęło moduł, czujniki i lampy i w zasadzie jest super.

Było super bo:

- przy odpalaniu na wyłączonych światłach a następnie przekręceniu włącznika na AUTO lub mijania – światła zapalają się ze słabszą jasnością w porównaniu z

- przy odpalaniu silnika na AUTO - światła zapalają się z pełną mocą po czym po ok. 40 sekundach równocześnie obydwie lampy przygasają o ok. 20-30%. W moim przekonaniu świecą tak jak przy odpaleniu silnika na wyłączniku w pozycji OFF.

Oczywiście w obydwu przypadkach lampy przechodzą test a w VCDS nie pokazuje żadnych błędów.

Wygląda to tak jakby po ok. 40 sekundach coś (może MCE) dało napięcie na obydwie lampy o 20-30% niższe.

Co robić, gdzie szukać a może ktoś z Wawy lub okolic spróbuje zdiagnozować problem bo mnie już qw…… krew zalewa.

Na forum nie znalazłem podobnego przypadku

pozdrawiam

Opublikowano

Dziwnie bo przetwornic niemoze dac nizszego napiecia niz.ma zadane , kto robil instalki pod to wszystko ?

Wszystko zrobiłem zgodnie ze schematami ELSY sprawdzając w informacjach w naszym forum. Nie ma żadnych błędów i problemów oprócz tego przygasania
Opublikowano

Czy oprócz lusterka 8E0 857 511 do B6 pod mały uchwyt mocujący pasuje lusterko z jakiegoś innego modelu ? Bo szukam i szukam i chyba się nie doszukam czarnego fotochromu z czujnikiem zmierzchu do B6.

Pozdrawiam

Opublikowano

A numer tego lusterka to 8P0 857 511 ? Tą zaślepkę da się wymienić bez problemu ?

Opublikowano

Tylko weź tu znajdź takie lustro... Już dość długo szukam i nic, jedynie szare są jako tako dostępne a czarne to chyba jakiś mega rarytas pod mocowanie z B6.

Opublikowano

A orientuje się może ktoś jak cenowo teraz wygląda sprawa lusterka z kompasem i bez kompasu do B6 ? Ile można dać za takie lustro żeby nie przepłacić ? ;)

Opublikowano

Z kompasem na forum często chodziły po 500, a bez 250-300.

Opublikowano

Dzięki za info ;) Chyba nie warto dokładać 200 zł dla zmieniających się literek na lusterku, no chyba że trafi się w okazyjnej cenie. Może ktoś ma na sprzedaż swoje lusterko bądź będzie wymieniał na lustro z B7 pod czujnik deszczu, jeśli tak to proszę o info na PW ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Pisz do Biggmana, on często je ma :)

Opublikowano

Ma beżowe i szare, czarnego jak na złość brak. Trzeba czekać :)

Opublikowano

Lusterko z A3 ma 5mm krótsza osłonie na kable także tego nie widać ;)

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie odnośnie fotochromu, jakie przekroje przewodów są w ori wiązce do lustra i clh ?

Opublikowano

0,35mm, jak większość.

Opublikowano

Dzięki za info ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

A co za problem psiknąć szare czarnym matem? Daje sobie suty skręcić że nikt się nie skroi że to nie ori ciorne. i guziczek też się da łądnie załatwić ze wygląda jak ori i jest podświetlony.

Opublikowano

Ale nigdy nie będzie to samo co ori. Jednak co fabryka to fabryka i tego się bede trzymal ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam mam pytanie czy MCE F obejmuje kontrole spalonych tylnych kierunkow tzn chodzi mi o lewy tyl i prawy tyl, pytam poniewaz jakis czas temu przerabialem instalacje z Low na High osatnio sie spalila zarowka w tylnym kierunku ale na fisie nie bylo komunikatu ze sie spalila, i nie wiem czy ma tak byc czy ja cos zle podlaczylem ? Instalacje przerabialem zgodnie z opisem Barta alemoe gdzies jakis blad popelnilem.

Opublikowano

Ja mam F i normalnie wyświetla komunikaty. Być może coś źle podłączyłeś. Zobacz może, czy na innych żarówkach wywali błąd.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

mam zwykłe światła, bez xenonu i jazdy dziennej, włącznik bez funkcji auto a że jest już strasznie wytarty chce wymienić właśnie na taki z funkcją auto tylko cz to będzie działać? tzn czy jak będę miał ustawione auto to światła mijania będą się włączały i wyłączały razem z silnikiem? potrzebne będzie jakieś kodowanie?

pozdrawiam

Edytowane przez thomek00