Jakub 7 Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 Witam.Mam pytanie jak zdemontowac pierśćien ABS z piasty tylnego koła w audi a4 b5 1996r.Zakupiłem nowe tarcze z piastą ale bez pierśćienia ABS.I mam problem jak go zdjąć ze starej piasty bez uszkodzenia .Proszę o pomoc
Wihajster Opublikowano 9 Września 2010 Opublikowano 9 Września 2010 albo ściągaczem albo wybić jakimś prętem wkładając go w otwory na śruby przykręcające koło po kolei w każdą po trochu
Lombardo Opublikowano 10 Września 2010 Opublikowano 10 Września 2010 Ja wybijałem pretem poszło od razu, jest matalowy więc nie powinno sie nic stac tylko łozysk nie dociagnij na siłe :>!
januszek159 a4 Opublikowano 11 Września 2010 Opublikowano 11 Września 2010 Tak troszkę postukasz i zejdzie, jak kolega Lombardo napisał z łożyskami ostrożni, a po jakiś 300-500km obowiązkowa korekta. Przyda się dobry mechanik. co innego z przodem tam nawet laik da sobie radę. Pzdroooo )
paput Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 spryskaj najpierw WD poczekaj trochę i powoli dookoła obstukuj drewienko+młotek żeby tego dziadostwa nie uszkodzić
Jakub 7 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Opublikowano 14 Września 2010 Jestem po wymianie poszło bez problemu.Dzięki za poradę.
Rekomendowane odpowiedzi