krrizz Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Witam Ponieważ w silniku ACK (2.8 V6) lubi przeciekać uszczelka pod deklem zabrałem się za wymianę uszczelki, po wymianie niestety dalej kapie kapie z pod zaślepki wałka http://etka.auto2.ru/epc/cat/au/A6Q/1997/183/49/2204680/ pozycja 14 dokładnie w miejscu nr7 spod takiej zaślepki czy ktoś wie jak się wyjmuje taką zaślepkę?????
kuzia1 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 no pewnie jest jakiś magiczny kluczyk.....a jeśli nie to to trzeba albo jechać na serwis albo dorobić takie cudo....z tego co widzę wystarczy dopasować coś co wejdzie miedzy zęby na obudowie tego korka..
krrizz Opublikowano 12 Września 2010 Autor Opublikowano 12 Września 2010 to że pewnie jest magiczny sposób to wiem na pewno pytanie czy to jest wciskane czy wkręcane - bo nie chcę zepsuć muszę czymś do domu wrócić
kuzia1 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 no ale na tym fajnym zmyślnym koreczku jest gwint albo coś podobnego.......jeżeli gwint to wiadomo co robić
PRZEMEK 2800 Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 kolego czy aby pewny jesteś że cieknie właśnie z pod tej zaślepki Może cieknie spod napinacza łańcuszka rozrządu mam taki sam silnik i ja właśnie spod napinacza miałem wyciek.A żeby wyjąć tą zaślepkę to musisz zdjąć pokrywę zaworów następnie tą zaślepke dociska taki pół księżyc mocowany na dwie śruby (klucz tors) odkręcić ję i wtedy wyjąć dekielek
krrizz Opublikowano 12 Września 2010 Autor Opublikowano 12 Września 2010 cieknie mi z tyłu silnika przy wałku wydechowym taki plastikowy korek po zapozanniu się z lekturą : http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=24031598&posted=1#post24031598 wiem że się go podważa śrubokrętem (tylko trzeba mieć nowy do założenia ponownie dzięki PZDR
Rekomendowane odpowiedzi