Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BKN B7] Potrzebuję wiecej mocy..co radzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam audi A4 avant quattro z silnikiem 3.0 TDI rok 2005 z DPF...moc 204kM i troche mi brakuje...chciałbym wiecej koni. Prosze o rade jesli ktos orientuje sie w sprawie tuningu diesla. Moje obawy: 1/żeby nie był za głośny po zwiekszeniu mocy, 2/mam DPF wiec czy powiekszona dawka paliwa nie zaszkodzi, 3/o ile moze sie skrócić zywotnośc silnika i pozostałych elementów przeniesienia napedu jak np.półosie, 4/o ile moze wzrosnac spalanie..teraz przy 240km/h pali mi 15 litrów a przy 200 13,5 litra. U kogo przerabiac..czy w Polsce jest mtm tuning i czy V-tech jest OK? Proszę o pomoc. :quattro:

warnwarn.gifzapomniałeś jeszcze o czymś, pomimo tego że była Ci udzielona reprymenda że masz sie przedstawić , tak trudno napisać "dzień dobry, witam, cześć, siemka lub chociaż heja " ? i teraz ludzie będą wiedzieć że jesteś nie uprzejmy :(

Opublikowano

polecam aligatora (masters tuning) katowice. Chodź szczerze powiem że chyba najlepszy jest Rogalotti (ul.mineralna 26 Warszawa). Ludzie wolą przejechać pół Polski żeby oddać jemu swoje auto w opieke. A nawet niektórzy chcą go okrzyknąć klubowym chiptunerem - (w tym ja).Z resztą wybór należy do Ciebie-czy chcesz blisko? czy chcesz porządnie? Poczytaj sobie opinie innych http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,9450.0.html Pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano

Najpierw to uzupełnij profil - od początku do końca. Potem prześlij mi PW, że ro już zrobieś to otworze temat.

Opublikowano

Myślę , że nie warto przerabiać - pomyśl jak przerobisz ile będzie Ci palił przy 270. :polew:

Opublikowano

mysle ze jak najbardziej warto przerabiac wystarczy zobaczyc filmik w wykonaniu klubowicza "ono" :naughty:

Opublikowano

Mój post to był lekki żart z domieszką ironii - nie wiem jak reszta ale troche mnie to rozśmieszyło , że kolo chce podrasować furaka i jednocześnie pisze o spalaniu akurat przy 240.

Opublikowano

No fakt , śmieszne to troche :D

Opublikowano

mysle ze jak najbardziej warto przerabiac wystarczy zobaczyc filmik w wykonaniu klubowicza "ono" :naughty:

A ja nie widziałam tego filmiku. Gdzie go szukać? :confused4:

Opublikowano

Polecam Witka Rogalottiego.

Będziesz miał tak jak chcesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie. Rafał już od kilku dni używa nowej mocy. Prosił żebym podkleił wykres więc to robię :tongue4:. Teraz ma do dyspozycji 268PS i 544Nm. Auto wyposażone w FAP, sofcik mega bezdymny...

http://xs.to/xs.php?h=xs119&d=07392&f=Rafal30TDi.JPG

Pozdrawiam

rafal30tdizx5.th.jpg

Opublikowano
  • Autor

Myślę , że nie warto przerabiać - pomyśl jak przerobisz ile będzie Ci palił przy 270. :polew:

Mój post to był lekki żart z domieszką ironii - nie wiem jak reszta ale troche mnie to rozśmieszyło , że kolo chce podrasować furaka i jednocześnie pisze o spalaniu akurat przy 240.

Badix nie przejmuj sie tak wszystkim...kompletnie mnie nie zrozumiałeś...o spalaniu napisałem żeby Tobie podobni mieli sie czym podniecać i bo Twój kszlak nawet tyle nie wyciągnie. Na spalalnie nie patrze juz od kilku lat jesli chodzi o sprawy finansowe ..interesuje mnie tylko ono w kwestii czystej ciekawostki...bo silnik benzynowy o podobnej mocy gdyby go pedzic 240km/h palił by ponad 20L i to jest fascynujace. Jesli nadal interesuje Cie spalanie mojego autka :polew: to powiem tyle ze mam teraz 270kM do dyspozycji i nie widac widocznej róznicy w konsumpcji paliwa...a 250km/h nie stanowi juz zadnego problemu...po prostu moment. Jestem bardzo zadowolony z modyfikacji programu sterujacego praca mojego silnika przez Rogalotti...4 godziny i z fajnej furki zrobił się bolid.

Opublikowano

Ale wykresik :gwizdanie:

Opublikowano

ciekawe jakby 3.0Tdi poszlo z S4 w seryjnym sofcie :mysli:

Opublikowano

Witajcie. Rafał już od kilku dni używa nowej mocy. Prosił żebym podkleił wykres więc to robię :tongue4:. Teraz ma do dyspozycji 268PS i 544Nm. Auto wyposażone w FAP, sofcik mega bezdymny...

Pozdrawiam

:shocked: padłem. czysty fetysz :drool:

Chyba biorę duuuży kredyt :kox:

:a4fan:

Opublikowano

Pozdrawiam

jakos seryjny wykres bardziej mi sie podoba ... i ta moc [od 3400-4400] :evil:[ :shocked: takie fajne softy ładuja w serii]

pytanie z serii : [czepiam sie] ;)

czemu ten po jest taki delikatnie poszarpany .... ?

Opublikowano
  • Autor

Wiem że delikatnie krzywa wykresu skacze..też zwróciłem na to uwage ale tak po prostu jest i u Ono po identycznym tuningu tak samo jest..ale podczas przyspieszania tego nie czujesz...po prostu wyrywa jak rakieta ...musze zmierzyc od 0-100km/h ile ma ale podejrzewam ze koło 5,9 sek. :quattro::thumbup:

Opublikowano

To wina pomiaru, oba auta hamowałem tylko na 3cim biegu. Tego normalnie nie czuć ani nie widać na VAGu.

Pozdrawiam[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2007, 22:33 _________________________________________________Z tego co mi mówił Oniak to jak jeszcze jeździł na starym programie na 250PS to z Norbiego S4 z softem na 270PS i 460Nm szedł równo na niźszych biegach a na wyższych lekko zostawał z tyłu. Ale to było z softem na 250PS teraz ma wiecej i jeden i drugi :polew:

Opublikowano

Tego normalnie nie czuć ani nie widać na VAGu.

nie mam wiecej pytań ... ;)