Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy będzie mniejsza dynamika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

między 15 a 17 też nie czułem żadnej różnicy

Skoro nie widac roznicy to po co przeplacac :polew:

Sam mam zamiar zmienic 205/55/r16 na cos w stylu 225/40-45r18

Zmiana z 15 na 16" jak dla mnie mija sie troszke z celem ale to moje skromne zdanie :cool1:

Opublikowano
Jedyną rzeczą, którą odczujesz to troszkę ciężej kierownica będzie chodzić przy kręceniu w miejscu

co TY gadasz :blink:

ja nie czuję różnicy czy kręcę na 16 czy na 19

między 15 a 17 też nie czułem żadnej różnicy

Nie chodzi o zmianę średnicy felgi bo to nie wpływa rzeczywiście Tylko o zmianę szerokości opony bo to ma wpływ. Ja zmieniłem z 195 na 205 i czuję minimalną różnicę zarówno w kręceniu jak i w prowadzeniu po koleinach. Dodam, że ciśnienie w oponach mam ok. Może jestem jakiś bardziej wyczulony ale różnica jest.

Opublikowano
  • Autor

mi musza na razie 16 wystraczyć a jakbym chciał 17 to i koszt wiekszy, wiec nie wszystko na raz :) a róznicy praktycznie nie ma:) Dzieki wszystkim za zainteresowanie :)

Opublikowano
Ja zmieniłem z 195 na 205

a ja z 205 na 235 :decayed:

Opublikowano

Witam

Mam panowie pytanie, aktualnie mam 15, czy jak założe 16 felgi do A4 1.9 to będzie odczuwalne mniejsze przyśpieszenie i będa wieksze drgania na naszych dziurach? Dzieki z góry za pomoc

pewnie że nie

Opublikowano

Ja z 15 195 załozyłem 18 225 , i tak prawde mowiac spalanie praktycznie nie odczuwalne przy silniku 1.8 , faktycznie dynamika auta troche mniejsza ale niczego nie załuje , wyglad auta nadrabia wszystko !!!! ;)

Opublikowano

Ja z 15 195 załozyłem 18 225 , i tak prawde mowiac spalanie praktycznie nie odczuwalne przy silniku 1.8 , faktycznie dynamika auta troche mniejsza ale niczego nie załuje , wyglad auta nadrabia wszystko !!!! ;)

no i dużo szybciej reaguje na ruchy kierownicą na szerokim kapciu

Opublikowano

Witam serdecznie kolegów. proszę o poradę. Aktualnie śmigam na 15 195 letnie- standard. planuje zakup zimowek tez 15 195 a na lato może 17 205 ? co o tym sądzicie ?

Opublikowano

Witam serdecznie kolegów. proszę o poradę. Aktualnie śmigam na 15 195 letnie- standard. planuje zakup zimowek tez 15 195 a na lato może 17 205 ? co o tym sądzicie ?

wąskie trochę
Opublikowano

tzn. kolego zimowki 195 ? czy letnie 205 wydają Ci się wąskie ?

Opublikowano

tzn. kolego zimowki 195 ? czy letnie 205 wydają Ci się wąskie ?

letnie jak już to 215 lub 225 jeszcze zależy jaka jest szerokość felgi
Opublikowano

felgi pod letnie gumki dopiero planowany zakup myślałem o 17 o szerokości 7'' lub 7,5'' a czy przy takich 215 nie pojawi sie jakieś ocieranie przy full skręcie ? i jaka wtedy powinna być wysokość opony żeby było ok ?

Opublikowano

felgi pod letnie gumki dopiero planowany zakup myślałem o 17 o szerokości 7'' lub 7,5'' a czy przy takich 215 nie pojawi sie jakieś ocieranie przy full skręcie ? i jaka wtedy powinna być wysokość opony żeby było ok ?

ja mam 17" szerokość 225 o profilu 45 i jest super, polecam Ci takie, na pewno nic nie będzie ocierać chyba że kupisz jakiś wysoki profil
Opublikowano

ja mam 17" szerokość 225 o profilu 45 i jest super, polecam Ci takie, na pewno nic nie będzie ocierać chyba że kupisz jakiś wysoki profil

ladnie polecasz, opony o szerokosci 225 na felgi o szerokosci 7-7,5J :cool1:

brawo pomyslu :gwizdanie:

Opublikowano

ladnie polecasz, opony o szerokosci 225 na felgi o szerokosci 7-7,5J :cool1:

brawo pomyslu :gwizdanie:

nie no tylko trochę szersze fele musi wziąć :>