Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPALANIE 10 l/100 pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam problem a mianowicie moje Audi 1,9 TDI pali ok 10 litrów w mieście jeździłem nim dla testów jak "niedzielny kierowca" nie przekraczałem 2,2 tyś obrotów i spalił 6,9 litra widomo jazda na klimie w te upały......zmieniłem oprogramowanie w V-techu i z 90-tki mam 115 kucy tylko ze przed tym tez tak palił....przepywomierz mam nowy orginalny, filtr paliwa również co jeszcze?? co może byc nie tak bo z tego co mi sie wydaje to na baku ok 60 litrów powinienem zrobić w miescie minimum ok 800-900 km. Pomóżcie moze macie jakies pomysły co jest grane??

Opublikowano

:shock: zrobiles soft zamaist zajac sie tematem ogromnego spalania ...

ehhh ta rzadza mocy zakrywa oczy rozsadku ... ;-)

ciezko cos powiedziec .... moze wtryski zdychaja ,moze gdzies ci to paliwko ucieka, moze jednak ten przeplywomierz nie jest sprawny ... a jak z diagnoza Vag'iem podczas jazdy ... :?:

Opublikowano

a te 115 to samym winodowsem ci zmienili czy coś skrobałeś z mechaniki, i jakie koszta takiej przyjemności, a spalanko to jak na 3.0 TDI

Opublikowano

a moze czujnik temperatury masz padniety i dlatego tak Ci ciagnie paliwo

Opublikowano
  • Autor

hm.......zostawiłem autko w v-techu a co robili?? nie mam pojecia zmieniali najprawodpodobniej samo oprogramowanie:) Przepływomierz na bank jest sprawny. Wiem że mi sprzęgło wiskotyczne padło i jutro jadę wymienić....zobaczymy co dalej bo troszkę mnie to drażni spalanie :) w końcu tdi miało być oszczędne .......

z mechaniki nic nie kombinowałem ale mam zamiar wsadzic nowe wtryskiod 110-tki.

Temperatura?? hm jutro sie okaże jadę do serwisu Audi zobaczymy co mi powiedzą....

koszta zmiany oprogramowania to .....ok 1000 zł

pozdr

Opublikowano

A moze Ci boxa wsadzili.Znając życie to nie masz 115KM bo hamownia vtechu znana jest z tego , że pokazuje bardzo optymistyczne wyniki :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

mam 115 sprawdzałem na innej hamowni.....boxa tez nie mam :) napewno zmienione oprogramowanie z zapowiedzia tego jak zmienia wtryski na te od 110-tki to zrobią korekte free......

Opublikowano

Ja proponuje zebys podjechał do TTC(ul.Ciepłownicza) i tam chłopaki zobacza co porobili we v-techu,podłącząm laptopa i wyjdzie z worka szydło :wink:

Opublikowano
  • Autor

Jak narazie Autko stoi na serwisie , wymiana sprzegła , wisco, oleje itd mają podpiąc kompa i popatrzyć co i jak może czujnik temepratury daje w d.... odbiorę wieczorem to zobacze jak bedzie coś nie tak to podjade na ciepłownicza w poniedziałek :)

Opublikowano

mam nadzieje ze to nie v-tech ci to zrobil bo mialem tam jechac z swoja niunia teraz to juz nie wiem czy chce moze godula

Opublikowano
  • Autor

tez mam taką nadzieję ze to nie wina V-Techu.....

Opublikowano
mam nadzieje ze to nie v-tech ci to zrobil bo mialem tam jechac z swoja niunia teraz to juz nie wiem czy chce moze godula

Jedz do TTC,znaja sie na rzeczy,znam 4 samochody które zrobili i wszyscy są przezadowoleni tu masz link www.ttc.pl

[ Dodano: 2006-08-04, 14:57 ]

Jak narazie Autko stoi na serwisie , wymiana sprzegła , wisco, oleje itd mają podpiąc kompa i popatrzyć co i jak może czujnik temepratury daje w d.... odbiorę wieczorem to zobacze jak bedzie coś nie tak to podjade na ciepłownicza w poniedziałek :)

Musisz wczesniej zadzwonic i sie umówic-to nie mcdonald :wink:

Opublikowano

czeamy na werdykt czemu tak duzo paliła

Opublikowano
  • Autor

pożyjemy zobaczymy..... :-(

Opublikowano

to jeszcze nie odebrałes??

Opublikowano
  • Autor

wymiana sprzęgła, łożyska przód , wiskoza, wymiana klocków przód tył nowe tarcze, łączniki stabilizatora ,wymiana olejów itd wiec im zeszło :( odbieram jutro wiec pewnie ok wtorku coś bede wiecej wiedział na temat spalania......czujnik temperatury tez był zwalony......

Opublikowano

to jesli go wymieniął a koszt jego wymiany nie jest duzy( max 50 zł + wymian która jest łatwa jak drut) spalanko powinno wróci do normy, a w momencie gdy autko zacznie normalnie palic czyli 3-4 litry mniej szybko sobie odbijesz jego wymiane

Opublikowano
  • Autor

mam nadzieję że spalanie będzie na pozomie ok 6-7(max) litrów ON......bo juz nie mam siły i nerwów.....wrrrrrrr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jakie wiesci bo umilkles...

Opublikowano
  • Autor

spalanie spadło po wymianie wiskozy.....ale spadło na ok 8-8,5 litra w miescie (zalałem bak do pełna zrobiłem 150 km i zatankowałem go jeszcze raz no i tak wyszło) trasy nie wiem choć byłem na spocie w katowicach ostatnio no ale autostrada przepisowo raczej nie jechałem....jade teraz na wakacje do bułgarii wiec wyjdzie wszystko w "praniu" ile faktycznie spala.....