miki_v6 Opublikowano 11 Września 2007 Opublikowano 11 Września 2007 Mam takie zapytanie, czy wersja softu w interfejsie musi byc komplatybilna z VAG-COM ? Tzn mam pozyczony interfejs VAG HEX+CAN na USB i do niego VAG 5.12 ktory nie widzi interfejsu a za to wersja 7 VAG-COM go widzi tylko pisze ze jest za stary soft w nim czyli 1.44 i chce z updateowac. Moje pytanie, jaka wersja softu VAG musi byc do interfejsu z wersja 1.44 oraz czy mozna uzyc opcji update w nowej wersji VAGa do tego interfejsu? Aha i jeszcze jedno, do pozyczonego interfejsu dostalem soft 5.12 bez zadnych sterownikow USB, czy to obojetne jakie sterowniki wgram ? Rozumiem ze jak instaluje interfejs na USB i po wgraniu sterownikow ktore robia z niego widzianego na COM np 2 tzn ze moge uzywac softu VAG-COM bez obslugi USB czy musi byc opcja USB?
pre_pl Opublikowano 11 Września 2007 Opublikowano 11 Września 2007 w nowszych vag-comach (od 5 właśnie chyba) masz sterowniki w komplecie (po zainstalowaniu w katalogu) wersja 7 aktualizuje stery i generalnie robi trochę mały rozgardiasz (powrót do starszej wersji może być kłopotliwy) czy wersja softu w interfejsie musi byc komplatybilna z VAG-COM ? tak Rozumiem ze jak instaluje interfejs na USB i po wgraniu sterownikow ktore robia z niego widzianego na COM np 2 tzn ze moge uzywac softu VAG-COM bez obslugi USB czy musi byc opcja USB? w nowych vag-comach ustawiasz po prostu USB w opcjach.... i tyle [br]Dopisany: 11 Wrzesień 2007, 21:18 _________________________________________________acha, sugerowałbym nie używać jednak wersji 7... kombinuj z 5 i 6 (angielskimi najlepiej)
miki_v6 Opublikowano 11 Września 2007 Autor Opublikowano 11 Września 2007 A wie ktos moze do jakiej wersji VAG-COM mam szukac dla interfejsu z softem 1.44? Co by sie stalo gdybym pozwolil zrobic update programowi VAG 7?
pre_pl Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 Zupdejtuje Ci, żebyś mógł działać z wersją 7 (1.78 firmware) Firmware ten jednak nie jest kompatybilny w dół, więc mogą być problemy z wcześniejszymi wersjami.
miki_v6 Opublikowano 12 Września 2007 Autor Opublikowano 12 Września 2007 Zupdejtuje Ci, żebyś mógł działać z wersją 7 (1.78 firmware) Firmware ten jednak nie jest kompatybilny w dół, więc mogą być problemy z wcześniejszymi wersjami. To moze lepiej tego nie robic. A mozesz mi powiedziec do jakiej faktycznie wrsji jest przypisana wersja interfejsu 1.44? Czy tylko do jednej czy dziala takze ze starszymi?
pre_pl Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 od wersji 506.0 był firmware 1.43, więc już tam mógł się trafić 1.44 (jako update). Albo zaraz w wersji 512...
miki_v6 Opublikowano 12 Września 2007 Autor Opublikowano 12 Września 2007 A skad mozna sciagnac taka liste ktora wersja VAG z jaka wersja interfejsu najlepiej chodzi(i wogole chodzi)?
pre_pl Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 A skad mozna sciagnac taka liste ktora wersja VAG z jaka wersja interfejsu najlepiej chodzi(i wogole chodzi)? myśle, że od producenta interfejsu (kabla)
miki_v6 Opublikowano 12 Września 2007 Autor Opublikowano 12 Września 2007 Niby sprawa adaptacji radia wyglada prosto ale schody dopiero zaczynaja sie jak sie zaczyna ja robic. Moze mi ktos powiedziec jaki interfejs musi byc do A4 B6 zeby zrobic pelna adaptacje?
pre_pl Opublikowano 13 Września 2007 Opublikowano 13 Września 2007 miki, napiszę Ci tu (rozmowa na PW), w wersji 607 mam 1.65 firmware
miki_v6 Opublikowano 13 Września 2007 Autor Opublikowano 13 Września 2007 A moga sie pochwalic inne osoby ktore bawia sie VAGiem lub tez zrobily adaptacje, jakim interfejsem to robia? Jakiego VAGa uzywaja i jak aktywowac wogole VAGa nie majac orginalnego ROSSTECHA?
pre_pl Opublikowano 13 Września 2007 Opublikowano 13 Września 2007 Jakiego VAGa uzywaja i jak aktywowac wogole VAGa nie majac orginalnego ROSSTECHA? no Ty to jesteś.... piszę Ci na PW, a tu jeszcze zadajesz te same pytania... VAG-Coma tego nowego nie trzeba aktywować. Jeśli jest wszystko ok, to po podłączeniu do auta wszystko jest już aktywne. Program Vag-Com jeszcze ze dwa miesiące temu sobie normalnie ściągnąłem ze strony www.ross-tech.com. Jak wersja 704BETA stała się oficjalną wersją, to już nie można. Ale za to jest normalnie do ściągniecia wersja 704. Dopiero jak się pojawiają jakieś problemy z samoczynną aktywacją, to wysyła się do nich info i podadzą klucz. Ale jak w Twoim przypadku było : nie sądzę, że jest też tak w kablach "third party". Pewno tylko tych oryginalnych. Linka do 607 w sieci Ci już podawałem : http://rapidshare.com/files/49477411/VagCom-Release-6073U.zip U od USB
miki_v6 Opublikowano 13 Września 2007 Autor Opublikowano 13 Września 2007 Sorry chcialem uslyszec wypowiedzi innych uzytkownikow na temat uzywanych przez nich interfejsow
pre_pl Opublikowano 1 Października 2007 Opublikowano 1 Października 2007 Użytkowników kabli HEX, rzecz jasna....[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2007, 21:07 _________________________________________________temat zamykam, bo ludzie już jakieś bzdury wypisują... o bzdetnych interfejsach
Rekomendowane odpowiedzi