Jezus Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 proszę mi powiedzieć jakie kolory deski rozdzielczej w b6 można zobaczyć głównie chodzi mi o to czy jest szary i taki bardziej kremowy-waniliowy-w brąz może ciut wpadający ale jasny bo szukam autka a na zdjęciach wiadomo, różne aparaty to różnie wygląda i nie wiem czy to przypadkiem nie jest jeden i ten sam kolor? bo wolałbym coś cieplejszego niż szary i nie wiem czy szukać czy nie ma Pozdrawiam 1
wuju Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 jest chyba tylko jeden odcień jasnej deski w b6 :gwizdanie: no i niebieski i "prawie" czarny
Jezus Opublikowano 18 Września 2010 Autor Opublikowano 18 Września 2010 a ten jeden jest bardzo szary czy bardziej kremowy?
wuju Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 a ten jeden jest bardzo szary czy bardziej kremowy? jak już to bardziej kremowy[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2010, 20:03_________________________________________________pogrzeb w wątku Młodego on kiedyś taką miał :gwizdanie:
Bart-S Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 W nadwoziu B6 masz 4 odcienie tapicerki deski rozdzielczej: Niebieski 1VE (maritime) [LD] Czarny 24A (soul) - [LA, LB, QE, ZM, ZQ, ZR, ZS, ZT, QT] Ciemnoszary 33F (swing) - [LC i LF] Szarobeżowy 35J (jive) [LE] Na wlepce serwisowej (jest w książce serwisowej, pod kanapą w Avancie i we wnęce koła zapasowego w sedanie) znajdziesz m.in. kod koloru tapicerki wnętrza: Przy kolorach dodałem pozycję w nawiasie, jest to właśnie symbol koloru tapicerki wnętrza - dany kolor deski rozdzielczej występował fabrycznie tylko w konfiguracji z danym kolorem wnętrza. Jeśli uda Ci się wyprosić fotkę wlepki lub sprawdzenie tego kodu - tak dojdziesz jaką tapicerkę naprawdę widzisz na zdjęciu.
Madbar Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 Jako posiadacz wnetrza B6 w tonacji LE dodam jeszcze, że "jive" to jest nazwa tego ciemniejszego koloru beżu w B6. W tym kolorze jest np góra deski rozdzielczej, kierownica, kratki nawiewów, rączka hamulca lub galka od skrzyni beigów itp. Natomiast elementy jasno beżowe( lusterko, podsufitka, słupki, tunel, podłokietnik itp ) nazywają się "twist". Dodatkowo jeszcze: w B7 też występowała tonacja beżowa, ale ciut się różniąca odcieniami o B6. Juz nie jest ozanczona jako LE, tylko chyba NR i kolory nazywają się inaczej. Ciemny to "kamut" a jasny to "torrone". I różnią się o ton od b6. Mam u siebie kierownicę od B7 i roznica jest zauważalna. IMHO tonacja beżowa wygląda co najmniej tak samo efektownie, albo i bardziej niż czarna, ale to kwestia gustu.( poza chyba niebieską, bo ta jest paskudna i obiektywnie i subiektywnie )Jest pewien klopot z utrzymaniem tego w czystości i powazny kłopot ze znalezieniem uzywanych elementów wnętrza na upgrade'y, ale jak juz się uda, to efekt jest znakomity, a satysfakcja..... bezcenne..... :> Polecam. Jak bedziesz chcial, to podeślij mi na priv swój email to Ci wyślę fotki.
Jezus Opublikowano 21 Września 2010 Autor Opublikowano 21 Września 2010 dziękuje wszystkim serdecznie za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi