Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Arkadiush

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Madas

16552

• nike21

8875

• Musashi

5707

• variocustoms

5052

Top użytkownicy w tym temacie

IMO to pewnie jest tak:

90Mb/s - 100Mb/s to jest prędkość LANu - czyli komputer łączy się do jakiegoś rutera brzegowego od Inotela po Ethernecie

i pokazuje 100Mb

a przepustowość WANu to zupełnie inna bajka i podejrzewam, ze jest niższa i nie sądzę, żeby był FULL DUPLEX

zwykle łącza są asymetryczne za symetryczne łącze na poziomie 10Mb z Netii to chyba wołają ok 1000PLN

Ja mam 1Mb i w zupełności wystarcza do administrowania bazami danych Oracle czy SQL Server ,

wystawiania aukcji na allegro, i czytania forum :D

[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2011, 14:57_________________________________________________BTW.

Vario - jaki masz system na obecnym laptopie ?

Co do The Bat-a i przeniesienia maili .. ja musiałem zrobić to na 2x .. najpierw do Thuinderbirda i potem do Bata (o ile dobrze pamiętam).

potrzebuje ktoś MOTULa,

bo w październiku będę kupował z kumplem, to można się podłączyć do paczki ?

IMO to pewnie jest tak:

90Mb/s - 100Mb/s to jest prędkość LANu - czyli komputer łączy się do jakiegoś rutera brzegowego od Inotela po Ethernecie

i pokazuje 100Mb

a przepustowość WANu to zupełnie inna bajka i podejrzewam, ze jest niższa i nie sądzę, żeby był FULL DUPLEX

zwykle łącza są asymetryczne za symetryczne łącze na poziomie 10Mb z Netii to chyba wołają ok 1000PLN

Ja mam 1Mb i w zupełności wystarcza do administrowania bazami danych Oracle czy SQL Server ,

wystawiania aukcji na allegro, i czytania forum :D

[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2011, 14:57_________________________________________________BTW.

Vario - jaki masz system na obecnym laptopie ?

Co do The Bat-a i przeniesienia maili .. ja musiałem zrobić to na 2x .. najpierw do Thuinderbirda i potem do Bata (o ile dobrze pamiętam).

ja mam 4Mb i szczerze powiem że niewykożystuje tej prędkości.

100mb to wegług mnie na pewno prędkość w sieci LAN,

wklejcie kilka rzeczy we flashu i juz 1MB nie wystarczy :D[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2011, 15:00_________________________________________________BTW Vario teraz jedzie ode mnie z nowym sprzętem więc nie odpisze :naughty:

Nie lubię flasha :D ... strony są zwykle wolniejsze, może ładnie wyglądają, ale ja szukam zwykle informacji

jak chce sobie pooglądać to sobie xxxx poszukam :)

No i flasha się gorzej pozycjonuje ....

No to pewnie dzisiaj będzie miał nockę z głowy i żona pożytku też nie będzie z niego miała :kox:

drosdek dzięki za pomoc w zakupie i rabacik, jestem bardzo wdzięczny

Pepin, zostanę jednak przy MS Outlook, wyeksportowałem juz pst

co do łącza to transfer jest ok 90-100 Mb, sprawdzone na numionie i speedtest.net i innych

drosdek dzięki za pomoc w zakupie i rabacik, jestem bardzo wdzięczny

Pepin, zostanę jednak przy MS Outlook, wyeksportowałem juz pst

co do łącza to transfer jest ok 90-100 Mb, sprawdzone na numionie i speedtest.net i innych

poszukaj jeszcze sobie pliku z rozerzeniem NK2 .. to wtedy będą podpowiadały się stare kontakty podczas wpisywania maila