Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szybkie pytanie.. coś mi prawdopodobnie pobiera prąd z akku podczas postoju. Zostawiłem auto od czwartku pod blokiem, dzisiaj chce odpalać i widzę że czerwona dioda od centralnego się świeci non stop. Auto nie utworzyło się z pilota, musiałem normalnie kluczykiem przekręcić zamek. Przy próbie włączenia zapłonu nic nawet nie mignie na zegarach.. pomocy. co to moze byc ? Jestem po zmianie concerta na RSNa, może coś przez to ?

zle kodowanie RNS-e do reszty urzadzen.

• Odpowiedzi 103.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Madas

16552

• nike21

8875

• Musashi

5707

• variocustoms

5052

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Musa, wytłumaczyłbyś mi jak to zrobić, żeby było ok ?

Opublikowano

Oczywiscie.

Kodowales RNS-e VAG-iem?

Jakie masz urzadzenia wspolpracujace? zmieniarka, multifunkcja, Bluetooth, TVtuner?

Opublikowano

nic nie robilem. tylko wlozylem i podlaczylem za pomoca adapterow itp. zero akcesoriow, navi w fisie kolor, cany byly juz puszczone bo wyswietla sie na fisie np tytul piosenki itp

Opublikowano
:siema: Wszystkim!!!
Opublikowano

Witam, nie rozumiem jednego dostałem jakieś ostrzeżenie dotyczące jakiejś nielegalnej sprzedaży, było inaczej niż ten który do mnie napisał PW i wytłumaczyłem mu to.

dziwnie to wygląda i aż mi głupio bo właśnie to ja ścigam tych z art. 286 par. 1 k.k. :( zastanawiające czy ja też jestem w tym "koszyku"?

odpisałem panu co mi to dał ale bez odpowiedzi? :(

a sęk w tym że chciałem kupić felgi 17" a w zamian dałem do zaoferowania ofertę moją z allegro i ktoś zapytał się za ile by moje poszły to odpisałem no i poszło ostrzeżenie....

... chociaż w regulaminie danej zakładki nie doczytałem że nie mogę takiej info udzielić :)

Opublikowano

W temacie paliwa - od początku zakupu auta leję tylko Vervę. Tej zimy pojawiły się problemy z rozruchem dlatego przesiadłem się na Statoila (póki co jest OK). Najważniejsze to dorwać stację gdzie nie kombinują... Nawet Shell nie jest bezpieczny - ostatniej zimy w WRZ była taka sytuacja, że kilka aut zlądowało u znajomego mechanika (wszystkie po tankowaniu na naszym Shellu: diagnoza = woda w paliwie).

Potwierdzam sprawę - ojciec tankuje na Shellu i zimą auto zamarzło :) Ja tankuje różnie , jak mam po drodze - Łukoil , Shell , Lotos chyba te najczęściej

Mam pytanie - dziś wymieniałem sobie osłonę przegubu i zauważyłem że gumy w łącznikach stabilizatora są popękane , jakiś wyraźnych luzów nie ma - w zawieszeniu coś tam popukuje , wahacze wyglądają OK , możliwe że to one się odzywają? Ale tylko na takich licznych drobnych nierównościach.

Opublikowano

Kuba, w regulaminie forum jest, ze mozna sprzedawac jak sie ma 100 postow a Ty masz tylko 2

Opublikowano

W temacie paliwa - od początku zakupu auta leję tylko Vervę. Tej zimy pojawiły się problemy z rozruchem dlatego przesiadłem się na Statoila (póki co jest OK). Najważniejsze to dorwać stację gdzie nie kombinują... Nawet Shell nie jest bezpieczny - ostatniej zimy w WRZ była taka sytuacja, że kilka aut zlądowało u znajomego mechanika (wszystkie po tankowaniu na naszym Shellu: diagnoza = woda w paliwie).

Potwierdzam sprawę - ojciec tankuje na Shellu i zimą auto zamarzło :) Ja tankuje różnie , jak mam po drodze - Łukoil , Shell , Lotos chyba te najczęściej

Mam pytanie - dziś wymieniałem sobie osłonę przegubu i zauważyłem że gumy w łącznikach stabilizatora są popękane , jakiś wyraźnych luzów nie ma - w zawieszeniu coś tam popukuje , wahacze wyglądają OK , możliwe że to one się odzywają? Ale tylko na takich licznych drobnych nierównościach.

Tak raczej to one. u mnie tez na chwile ucichło jak je wymieniłem. później wahacze wymieniłem i jest cisza. jak są jeszcze ori, to ciężko się je ściąga, znaczy się ciężej jak lemfordery, które założyłem:wink:

Opublikowano

Dla VARIO - przeciąganie linki ;)

Opublikowano

Wygląda na to że ori

Opublikowano
nic nie robilem. tylko wlozylem i podlaczylem za pomoca adapterow itp. zero akcesoriow, navi w fisie kolor, cany byly juz puszczone bo wyswietla sie na fisie np tytul piosenki itp

Tak jak napisał Musa - kodowanie. Podjedź - ze Słupcy masz do mnie blisko to ogarniemy w minutę.

Opublikowano

Pepin, nowszy model jest do d*py i dlatego przegral, ja mam szpere i 5 tonowa

maszyne wyciagalem bez rolek z hali czyli 100% wiecej niz moje auto wazy, ten Ford z

filmiku ma otwarty dyfer i dlatego przegral

Opublikowano

dzien doberek

---------- Post dopisany at 07:49 ---------- Poprzedni post napisany at 07:40 ----------

W nawi, masz prawdopdobnie zakodowane jakies dodatkowe wyposazenie. np zmieniarka czy zestaw BT. RNS-e probuje to wylaczyc, i probe podejmuje komunikacji. Ta proba nie pozwala uspic CAN-ow w aucie i stad problem z aku. Problem jest zwiazany z instalcja CAN i komunikacja z zegarami, nie przygotowana pod RNS-e. W B6 model 2004, problem wyeliminowano.

Opublikowano

cześć Wam i mi na złość wczoraj zapaliła się kontrolka od płynu chłodniczego, otwieram maskę a tam .... 3 cm płynu od dna MASAKRA, na szczęście miałem i dolałem, jednakże 1,5 miesiąca temu również tak miałem. Wszystko zaczęło się od jazdy na klimie, bo nie mogę zdiagnozować którędy ucieka ten płyn w piątek mechanik się pobawi. Mam nadzieję, że powód nie przerośnie moich oczekiwań :)

Opublikowano

doberek :hi:

Opublikowano

hej

właśnie też muszę dolać płynu chłodniczego

Opublikowano

chłodniczego to raczej nie dolejecie :decayed:

Opublikowano
:bry: