Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Continental Sport Contact 3 albo jakieś Pirelli

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Continental Sport Contact 3 albo jakieś Pirelli

a co z goog year ? fulda ? bridgestone itp. ??? są to dobre marki, słyszałem że Quattro to temat dość tkliwy jeżeli chodzi o opony, i że nawet one mają wpływ na kontrolę trakcji ?!?

Opublikowano

Miałem Bridgestone Potenza, na suchym super a na mokrym jak na lodzie, Conti były lepsze

z doświadczenia wiem, że Pirelli są prawie zawsze super

co do Fuldy i innych wynalazków się nie wypowiem

Yokohamy kiedyś były kijowe a teraz nie wiem

nienawidzę Michelinów, jeszcze żadne mi nie dogodziły, moim zdaniem nie mają dobrej trakcji

Opublikowano
Miałem Bridgestone Potenza, na suchym super a na mokrym jak na lodzie, Conti były lepsze

z doświadczenia wiem, że Pirelli są prawie zawsze super

co do Fuldy i innych wynalazków się nie wypowiem

Yokohamy kiedyś były kijowe a teraz nie wiem

nienawidzę Michelinów, jeszcze żadne mi nie dogodziły, moim zdaniem nie mają dobrej trakcji

Vario ja mam teraz na przodzie brigdestone turanza er 33 i na mokrym sa duzo lepsze jak conti sporty 2:wink:musiałbyś sie na ling longach przejechac w deszczu, to dopiero się lodowisko robiło:grin:

Opublikowano

szybkie pytanie.. coś mi prawdopodobnie pobiera prąd z akku podczas postoju. Zostawiłem auto od czwartku pod blokiem, dzisiaj chce odpalać i widzę że czerwona dioda od centralnego się świeci non stop. Auto nie utworzyło się z pilota, musiałem normalnie kluczykiem przekręcić zamek. Przy próbie włączenia zapłonu nic nawet nie mignie na zegarach.. pomocy. co to moze byc ? Jestem po zmianie concerta na RSNa, może coś przez to ?

Opublikowano

pewnie źle podłączone :whistling: i dlatego pobiera prąd tak jak by cały czas było włączone radio

Opublikowano

tzn jak zle podlaczone ?

Opublikowano

generalnie dla podtrzymania pamięci ustawień się podłącza pod stałe zasilanie a drugie masz z kluczyka, może ktoś podłączył 2 naraz i bierze za dużo prądu z aku i tyle

---------- Post dopisany at 23:55 ---------- Poprzedni post napisany at 23:54 ----------

nie zostawiłeś przypadkiem jakiejś lampki włączonej? też mogło aku rozładować

Opublikowano

nie, zdarzyło się to już któryś raz niestety.

Opublikowano

to zalecam wizytę u dobrego elektryka

Opublikowano

Slo - problemu szukałbym w RNS-E. Zobacz czy nie wywala błędu o źle zakodowanym module (w takim przypadku radio mimo wyłączenia wyświetlacza nadal będzie pobierać prad w trybie stand-by). Jeśli nie będzie błędu - to trzeba się przyjrzeć wiązce elektrycznej dołożonej razem z navi (coś jest nie tak).

Co do opon dla Tyc-jana... Też polecę Sport Contact 3 (mam na 19" i brak jakichkolwiek problemów). Podobne odczucie mam co do Bridgestona - na suchym rewelacja a na mokrym jak na lodzie (na 17" mam Blizzaki LM30).

W temacie paliwa - od początku zakupu auta leję tylko Vervę. Tej zimy pojawiły się problemy z rozruchem dlatego przesiadłem się na Statoila (póki co jest OK). Najważniejsze to dorwać stację gdzie nie kombinują... Nawet Shell nie jest bezpieczny - ostatniej zimy w WRZ była taka sytuacja, że kilka aut zlądowało u znajomego mechanika (wszystkie po tankowaniu na naszym Shellu: diagnoza = woda w paliwie).

Opublikowano

co do Shella, to WRZ odpada co do dostępności paliwa i kiepska obsługa, to samo Swarzędz, jak dla mnie to zostaje Dymka albo JP2, tam się nie zawiodłem, co do Shella różnice w cenach to masakra, nie wiem co tam jest za polityka, Swarzędz i Poznań 2.93 za LPG, na Wrześnię 2.99 i Kościan 2.99, chyba kogoś porąbało :doh:

Opublikowano

...dlatego można spokojnie odrzucić coś takiego jak sprawdzona marka jeśli chodzi o paliwa. Potrzebna sprawdzona dobra i uczciwa stacja :decayed:

Opublikowano

no to mogę w takim razie polecić 4 Shelle, Poznań Dymka i JP2 i Kalisz Stawiszyńska i Wrocławska a reszta to no comment

Opublikowano

doberczak :hi:

Opublikowano

:bry:wszystkim

Opublikowano

ale patelnia u mnie, masakra. a ja musze dzis caly dzien na dworze z...... :thumbdown:

---------- Post dopisany at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:47 ----------

milego dzionka zycze

---------- Post dopisany at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:50 ----------

milego dzionka zycze

Opublikowano
:siema: No i wróciłem trasa Poznań-Głogów-Poznań zaliczona na 19" spalanie 6,5,nie jest źle.:wink:

Siema Daniel, :hi: ładny wynik. O takim spalaniu mogę tylko pomarzyć :facepalm: , no ale coś za coś :banan: . Właśnie sprawdzam paliwa na stacjach, i jak narazie Shell ( zwykły ON ) najbardziej zdaje egzamin, pod względem dynamiki oraz spalania.

Lukoil - średnio

Orlen - masakra

Bp - bez komentarza

Lotos - o dziwo dynamika normalnie, i spalanie w normie

Dziś zalałem Shella VPower - i musze kilka dni poczekać, bo efekt PLACEBO działa

Może ktoś z Was może polecić jakie paliwo i na jakich stacjach warto tankować, a które unikać ssszzzzzeeeeerrrroooookkkkkiiiimmm łukiem ?

Shella v-power lalem dopoki paliwa nie podrozaly. pozniej przenioslem sie na

Orlen, - kolo PKS, po kilkuset km, spadla dynamika i pojawily sie drgania biegu jalowego. Przeprosilem sie wtedy ze

Statoil, po kilkuset km, sytuacja sie poprawila. pozna jesienia znow pojawily sie nieregularnosci pracy na jalowym, az do zatankowania

Shell diesel, - Sieradz -wtedy padl pompowtryskiwacz. Po wymianie wtryskow

Statoil po wymianie wtryskow, jednak bez szalu, przenioslem sie na

BP - silnik pracowal najladniej, kazde tankowanie

Statoil, pogarszalo prace silnika, wiec powrot na

BP - ....

---------- Post dopisany at 09:02 ---------- Poprzedni post napisany at 08:54 ----------

ja bym te parę groszy dopłacił i tankował VP :)

Też tak uważam...

---------- Post dopisany at 22:40 ---------- Poprzedni post napisany at 22:38 ----------

Panowie, jakie więc opony zalecacie do 3.0 tdi Q , o rozmiar nie pytam bo to każdego indywidualna sprawa, ale markę.

DUnlop SPortmaxx TT przejechalem na nich 50000 km. przody jeszcze na sezon, tyl na 3. Nie jezdze grzecznie.:naughty:

I najwazniejsze sa ciche, a w kaluzach trzymaja rewelacyjnie.

Opublikowano

Za tydzień planuję jechać na imprezkę dla dzieci (i nie tylko) - festiwal rycersko-cysterski

Festiwal w Lądzie

Impreza jest 2dniowa - ja planuję sobotę

VIII Ogólnopolski Festiwal Kultury Słowiańskiej i Cysterskiej

"KRÓLOWIE I BISKUPI" 2-3 czerwca 2012 roku

Jakby ktoś chciał się podłączyć ... Madas coś rowerowego też jest w planie :)

Opublikowano

Pepin, mam do Lądu z 10km, mogę podlecieć :)