Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jechałem raz z antyradarem do Rzeszowa, po drodze 16 masztów, jeden czynny :decayed:

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

BTW petr tak dlugo jechales? :decayed: ive juz wrocil godz temu :cool1:

nie liczyłem ale jechałem przez wrześnię bo musiałem po drodze sprawdzić jak się biznes trzyma to trochę mi zeszło.

poznań-września średnia 155 km/h, potem musiałem zwolnić :)

BTW coś niedobrego dzieje się z moim CB, przez całą drogę nikt mnie nie słyszał :/ i to któryś raz z rzędu :/

przewod antenowy zapewne. zorganizuj miernik SWR wyjdzie od razu. kiedys pracowalem w serwisie lacznosci. to byl najczestszy powod problemow z lacznoscia. z reguly slychac, ale ciebie nie slychac.

Opublikowano

W Swarzędzu ten od wrześni jest już 3 rok spalony, następny przed Neklą trzeba uważać, w Nekli na Wrześnie trzeba uważać, Kostrzyn w obie strony zamalowany od ponad 2 lat. To na tyle.[br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 22:32_________________________________________________Z tego co słyszałem, to Audi jest specyficzne co do CB, warto zainwestować w dobre radio i antenę, z GPSem jest podobnie, ja na 16 kanałowym czasami 5 minut czekam na znalezienie sygnału.

Opublikowano

W Swarzędzu ten od wrześni jest już 3 rok spalony, następny przed Neklą trzeba uważać, w Nekli na Wrześnie trzeba uważać, Kostrzyn w obie strony zamalowany od ponad 2 lat. To na tyle.

ale moga ktoregos pieknego dnia wyczyscic, naprawic. na wszelki wypadek zwalniam.

Opublikowano

Heheh, ja tak miałem rozpracowaną trasę do Wrocławia z Kalisza swego czasu. Każdy zakręt, każde miejsce na suszarę itd :tongue4:

To jak, rezerwować gokarty na 14.12? (13 to sobota :embarrassed: )

Opublikowano

w ogóle gość miał problem z zestrojeniem mojej anteny ale zestroił i w drodze do Poznania było ok. nie wiem od czego zależy to, czy antena 'złapie' czy nie... :no: może od tego, pod jakim kątem ją przykręcę?

Opublikowano

Hmm Musashi, ja tylko nie zwalniam w Kostrzynie, z daleka widać soczewkę na biało zamalowaną, na reszcie zwalniam do 70, co nie pogarsza średniej za bardzo, czasami te 10 min wcale nie robi różnicy jak utkniesz w korku w mieście.

Opublikowano

BTW to co spocimy sie 14tego?

Opublikowano

Z tego co wiem to, w twoim aucie jest kiepsko przez aluminium, odchylenie anteny max do 10 stopni od pionu.[br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 22:40_________________________________________________Ja jestem za spotem :) co tzn BTW? bo jestem ciemny.

Opublikowano

w ogóle gość miał problem z zestrojeniem mojej anteny ale zestroił i w drodze do Poznania było ok. nie wiem od czego zależy to, czy antena 'złapie' czy nie... :no: może od tego, pod jakim kątem ją przykręcę?

kat anteny jest bardzo wazny, powinna byc prostopadla do powierzchni ziemi.

propagacja zachodzi w kierunkach prostopadlych do bata anteny, wiec jak ja ustawisz pod katem, to z jednej strony idzie wniebo z drugiej w glebe :decayed:

Opublikowano

BTW - by the way. Rezerowować?

Opublikowano

Z tego co wiem to, w twoim aucie jest kiepsko przez aluminium, odchylenie anteny max do 10 stopni od pionu.[br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 22:40_________________________________________________Ja jestem za spotem :) co tzn BTW? bo jestem ciemny.

material nadwozia nie ma specjalnie znaczenia.

dla dobroci anteny glownie ma wplyw jej dlugosc. antena idealnie dopasowana powinna miec 1/4 dlugosci fali, czyli dla pasma CB 27MHz pi x drzwi ok 2,77 m. kolejna dlugosc anteny to 1/8 dlugosci fali czyli ok 1,38 m

wspolczesnie kombinuje sie z krotszymi antenami z dopasowaniem roznego rodzaju cewkami, jednak nie zapewnia to takiego zasiegu jak antena o pelnej dlugosci.

natomiast Petr jezeli facet mial problemy z dostrojeniem anteny, prawsopodobnie, albo zle obrobil wtyczke, albo uszkodzony jest kabelek.[br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 22:50_________________________________________________

BTW - by the way. Rezerowować?

Yelo policz chetnych

Opublikowano

ja pierdyle ale tu prozy naskrobane przez te 2 godz jak mnie nie było :shocked:

Opublikowano

no był najebany jak stroił i ledwo utrzymywał lutownicę w ręce... ale kabel i tak muszę wymienić na dłuższy, zobaczymy wtedy.

lecę w kimkę bo od rana zajęcia! dobrej nocy wszystkim :papa:

Opublikowano

fajne chłopoki jesteśta i kobity :naughty:

Opublikowano

ja jestem za 14.12 :)

co do kartow to tez sie wstepnie pisze... mam nadzieje ze nic mi nie wyskoczy - do swiat coraz blizej... :confused4:[br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 22:57_________________________________________________

no był najebany jak stroił i ledwo utrzymywał lutownicę w ręce... ale kabel i tak muszę wymienić na dłuższy, zobaczymy wtedy.

lecę w kimkę bo od rana zajęcia! dobrej nocy wszystkim :papa:

im dluzszy dasz kabel tym SWR bedzie wieksze... najlepsze jest 1-1.1

Opublikowano

dla mnie też 14.12 odpowiada :wink4:

Opublikowano

a Tobie widze, że na wyznania sie zebrało :naughty: co Ty piłeś u tego sąsiada :polew:

Opublikowano

ja mam metrowa SIRIO - na dachu SWR 1.1 na klapie 1.3 ale gorszy zasieg... wiec woze na dachu :)[br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 22:59_________________________________________________

a Tobie widze, że na wyznania sie zebrało :naughty: co Ty piłeś u tego sąsiada :polew:

jak co?? mietke :naughty: wszystko inne mu szkodzi :naughty:

Opublikowano

Musashi dostałeś ode mnie wiadomość na PW

czekalem, czekalem i jak narazie nic nie dostalem :cool1: