Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmiana skrzyni na 6 stopniowa manualna w audi b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

Mam a4 b5 silnik ADR 125 kucy.. drazni mnie skrzynia 5 stopniowa:/ mozna zrobic przeszczep na 6?

Opublikowano

nie.... szukaj jakies dlugiej 5 moze od 1.8T jest dluzsza?

Opublikowano

hej

Mam a4 b5 silnik ADR 125 kucy.. drazni mnie skrzynia 5 stopniowa:/ mozna zrobic przeszczep na 6?

Co Ci takiego w niej przeszkadza ?

Opublikowano

też mnie wkurzają krótkie przełożenia skrzyni w audi jedna wielka porażka wysokie obroty na 5 = hałas i wyższe spalanie

Opublikowano

też mnie wkurzają krótkie przełożenia skrzyni w audi jedna wielka porażka wysokie obroty na 5 = hałas i wyższe spalanie

kupiles 1.6 i zdziowiony ze krotkie biegi to zaloz sobie skrzynie od diesla wtedy bedziesz mial przy 6tys obrotow na 5 biegu kolo 300km/h :decayed: masz taka skrzynie bo masz c**jowy motor i dluzszej skrzyni nie pociagnie to proste...

skrzynie masz dostosowana do silnika zeby mial jakies przyzwoite osiagi

co myslisz ze w BMW sa dluzsze skrzyni w 1.6? :decayed:

Opublikowano

od 1.8T jest bankowo dłuższa skrzynia ale na tej skrzyni auto Ci praktycznie nie pojedzie :confused4: z tego co się orientuje to w skrzyni 1.8T przełożenia są bardzo podobne jak w skrzyni do silnika 2.8.

Także pomysł zmiany na taką skrzynie nie jest za dobry. Może skrzynia 6 biegowa od 1.8T coś by pomogła ale po pierwsze ciężko taką dostać a po drugie ceny są straszne za taką skrzynie :(

Jako ciekawostkę mogę powiedzieć że gdzieś kiedyś gdzieś czytałem że ludzie którzy się ścigają na ćwiartkę wkładają do 1.8T skrzynie od 1.8 żeby lepsze czasy wykręcać :)

Opublikowano

slaby silniczek, maly moment, wiec skrzynia musi miec odpowiednia charakterystyke. zamiana na 6-biegowa to strata pieniedzy.

no chyba, ze jezdzisz tylko.... z gorki :cool1:

Opublikowano

Jest takie powiedzenie z gówna bata nie ukręcisz ... :kwasny:

Taniej wyjdzie sprzedać samochód i kupić z mocniejszym silnikiem, który wcale więcej nie będzie palił ... a powiem nawet, że przy konkretnej jeździe może być oszczędniejszy ...

Wstawisz dłuższą skrzynię to już w ogólne nie będzie to jeździło choć V-Max będzie większy ...

Wstawisz krótką to będzie to już lepiej przyspieszało ale V-Max będzie mniejszy a w rezultacie wyjdzie na to że będzie to wyło jak kosiarka przy 100 km/h lub pokrewnych w zależności właśnie od przełożeń na skrzyni .

Opublikowano

przy takim silniku jak zmienisz skrzynie na dluzsza to maluch cie pogoni :>