Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] wykres z hamowni + logi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , na wykresie moc seryjna troszkę mnie zdziwiła, czy ktoś się spotkał z czymś takim i krzywa jest trochę nie stabilna , pomiar serii był jako drugi przełożyłem kości jak auto było na rolkach, proszę o opinię

dsc02136no4.th.jpg

Opublikowano

To w serii miałeś braki :confused4:

Ale te fale Dunaju na wykresie to dziwne :blink:

Auto sprawne na TIP-TOP?

Opublikowano

Ale te fale Dunaju na wykresie to dziwne :blink

bo to v-techowska hamownia :polew:
Opublikowano

100Nm Ci dodali? pewnie chip z chipsów. polecam zdjagnozować auto i wrócić mocą seryjną do standardu , czyli powinieneś mieć jakieś 110-115KM i 235-245Nm W SERII!! a potem bawić sie w cipki.

te fale są bardzo podejżane. :thumbdown:

Opublikowano

ewidentne braki w serii ... przed "cipowaniem" pozbierac wszystkie kucory które sie rozbiegły .... :naughty:

falowanie to pewnie niedomagania sterowanie doładowaniem turbiny ... 100% pewnosci potwierdzi pełna diagnoza Vag'iem ....

Opublikowano

może z tych logów będzie coś widać odnośnie braków w serii, pomiary były robione na kościach ori.

log1kj4.th.png

003,004,011

log2aq9.th.png

008,010

Opublikowano

v techowska hamownia, może i oszukuje ,ale co logami czy są poprawne? , jak porównywałem z poprawnymi to moje wychodzą trochę blado.Będę wdzięczny jak ktoś kompetentny mi odpisze,pozdrawiam.

Opublikowano

według przedstawionych logów Twojej audicy nic nie dolega ....

Opublikowano

zrób logi 008 i 011 na chipsach v-techu

Opublikowano

to teraz jestem spokojny Wielkie Dzięki koledzy, a co do logów to nie wiem czy zdążę zrobić logi na seryjnych wtryskach bo już zakupiłem końcówki od axg 150koni, zwane 216-stki czy jakoś tak, i chcę zmienić je u pompiarza jak będę miał chwilkę. Zrobię logi na axg, chyba że coś się zmieni.

Pozdro

Opublikowano
przy pełnym bucie lekko za mną ciągnie się mały batory. Zrobię logi na axg, chyba że coś się zmieni.

a jak przy dizlu ma nie byc dymu. A na jakich biegach masz dym?? 1 i 2 czasem 3 to u mnie standard przy ostrym ruszeniu i nie wyeliminujesz tego w 9 letnim aucie. chyba ze dym masz na każdym to juz nie jest ładnie wtedy.

Opublikowano

dodaję logi z wtryskami 216, dzisiaj u mnie w regionie odbył się spot na lotnisku , oj było ściganko, 2.0 16v zostawały dwie długości auta za mną na 400m , przy okazji zrobiłem logi

soft + 216 od axg ile kucy nie mam pojęcia , ważne że wyrywa jak wściekły do przodu.

jeszcze turbo awx +fmic i będzie komplet

log216ax4.th.jpg

logi robiłem ze stożkiem w otworze po lampie, nie ma jak dobry dolot dawało to efekty na starcie, nie było tej zmuły