Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak homologacji butli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

zakupiłem w tamtym roku JEEPa od kolegi z naszego forum. Jeep ma wbity gaz w dowód, nie mam jednak zaświadczenia o legalizacji butli, a bez tego nei chcą zrobićprzeglądu.

Co w takiej sytuacji zrobić?

Rafał

Opublikowano

Zrobić przegląd butli, ale jak dobrze pamiętam dają tylko zaświadczenie na 5 lat lub wymienić butle na nową wtedy jest 10 lat spokoju. Trzecie rozwiązanie: wymontować układ gazowy, pojechać do diagnosty, wyda zaświadczenie o demontażu, jedziesz do wydziału komunikacji, wykreślają wpis z dowodu, jedziesz do diagnosty i robisz przegląd. Przerabiam właśnie ten temat z taty autem.

Opublikowano

Jak masz jeszcze butle młodszą niż 10 lat to możesz wysłać do producenta butli prośbe o papiery do niej.

Za 49 zł Ci przyśla.

Też to właśnie przerabiam u Teścia :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dokladnie tak jak buta mlodsza niz 10 lat wystawiaja bez problemu duplikat:D oczywiscie odplatnie :rolleyes:

Opublikowano

miałem podobną sytuacje ale u mnie na szczęście wszystko obyło się bez kosztów... musisz podjechać w miejsce gdzie legalizują gaz... póżniej do diagnosty .Na stacji zaplacisz161 zł za diagnostyke auta i gazu,a za badanie butli to zalezy od samej butli i od oprzyżądowania.Normalny koszt to 250 do 350 zł,a jeżeli butla ma zamontowaną w sobie pompe to koszt od 400 do 450 zł.Butle można wymontować samemu i do nich zawieść to wtedy mniejszy koszt... reszta tak ja koledzy wyżej pisali

Opublikowano

Hej,

zakupiłem w tamtym roku JEEPa od kolegi z naszego forum. Jeep ma wbity gaz w dowód, nie mam jednak zaświadczenia o legalizacji butli, a bez tego nei chcą zrobić przeglądu.

Co w takiej sytuacji zrobić?

Rafał

Jeżeli zagineły dokumenty to jak koledzy piszą duplikat około 50zł , jeżeli w ogóle brak papierów to musisz zrobić homologacje i teraz w zależności kiedy butla została wyprodukowana ( ważność homologacji to 10l od daty produkcji , NIE montażu ) koleś spisuje numery i robi homologacje w zależności ile już butla ma lat .Jeżeli chcesz zrobić homologacje na 10l to butla do wyjęcia i musi być zrobiona próba ciśnieniowa.Może być też tak że butla nie posiada żadnej nabitej homologacji w tedy nadaje się na złom.

Opublikowano

jesli sie nie da tych duplikatow zalatwic to chyba najlepiej nowa butla