Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] VW wywala płyn chłodniczy bez gotowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj w VW polo 1,9d wywaliło płyn chłodniczy, na blacie 90stopni. Ostygł, dolałem wody bo tylko to było pod ręką i znów po pewnym czasie wywaliło, temp znów 80~85*C na zegarze więc zaryzykowałem i wrzątek to nie był, bez problemu polało mi się po ręce :mysli: woda wyciekła ruda jak z rdzą (coś jak z kaloryfera :kox:)

Auto pali bez problemu, ma moc, pali w normie ropy, oleju nie bierze, nie kopci ani na czarno ani biało czy niebiesko :mysli:

Dziś nie wywala :mysli:

Opublikowano

Pewnie uszczelka pod głowicą padła i komprecha ucieka do układu chłodzenia.[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2010, 19:34_________________________________________________

Pewnie uszczelka pod głowicą padła i komprecha ucieka do układu chłodzenia.

A jak ściskasz eże od chłodnicy to nie są twardsze niż zawsze?

Opublikowano

Zobacz czy Ciśnienie się nie robi za duże...bo jeśli tak to uszczelka strzeliła.... :evil:

Opublikowano
  • Autor

węże miękkie... jak by poszła uszczelka to raczej by nie chciał jechać co panowie? a on zapiernicza dalej bez problemu 150-160

Opublikowano

węże miękkie... jak by poszła uszczelka to raczej by nie chciał jechać co panowie? a on zapiernicza dalej bez problemu 150-160

Jakby nie chciał jechac to był by już stan agonalny.

Opublikowano

Nie jest powiedziane,że jak pójdzie uszczelka to auto jechać nie będzie, wystarczy,że kompresja minimalnie w układ pójdzie i będzie wodę wywalać, jednak z tym zazwyczaj wiąże się wzrost temperatury spowodowany wzrostem ciśnienia w układzie.Skoro piszesz,że węże miękkie i temperatura w normie to sprawdź najpierw czy korek zbiorniczka jest sprawny( zaworek) bo to może on po prostu zastrajkował i wodę nawet przy niskim ciśnieniu wywala.

aha sprawdź też czy nie pojawiają się czasem pęcherzyki powietrza w zbiorniczku wyrównawczym.

Opublikowano

kuzynowi działo się podobnie. cały czas mu wywalało płyn do góry nawet jak auto stało 2 dni. mechanik coś tam stwierdził, ale, że nic poważnego. Po tygodniu w trasie przed Katowicami (400km do domu) strzeliła mu uszczelka.

Opublikowano

Miałem tak kiedyś w opelku tylko że wywalało wodę tylko trochę i było widać przy włączonym silniku bąbelki powietrza w zbiorniku wyrównawczym-(uszczelka pod głowicą do wymiany)

Opublikowano

Jeżeli przy spokojnej jeździe jest O.K. a przymocnej ubywa to na 95% dmuchneło uszczeleczkę pod czapką.

Opublikowano

u mnie jest moc, płyn czysty, olej czysty, temp. 80*C, a płyn wywala przy mocniejszej jeździe

i to kuźwa przy oryginalnym przebiegu 167 tys. km, ale widziałem, że pompa wody,

którą teraz wymieniałem z rozrządem latała od nowości i może poprzedni skurczybyk przegrzał

silnik...

Opublikowano

koleżko mi to wyglada na uszkodzenie termostatu. myśle ze jak wymienisz go to problem zniknie... :)

w najgorszym przypadku pompa wody moze byc kucnieta- obracanie sie wirnika tłoczacego chłodziwo na osce pompy.nie wydajnosc układu chłodzenia.-taki motyw przerabiałem kiedys w vw bora- 90stp termostat sprawny a płyn wawalało.