Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Wymiana silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jesli rozrzad w dieslu 1.9TDI 110KM przestawil sie o 3-4 zabki to silnik juz do wymiany czy da sie z nim cos zrobic? Jaki koszt to moze byc i co mniej wiecej trzeba wymienic? I jak z moca po takim zabiegu ?

Opublikowano

jesli zawory nie spotkały sie bliżej z tłokami to nie ma tragedii [br]Dopisany: 24 Wrzesień 2010, 08:53_________________________________________________co sie konkretnie stało ??? jakie objawy ????

Opublikowano

generalnie to wszystko od wypadku mi sie narobilo. Chlodnica z wiatrakiem sie spotkaly z rozrzadem i tak to wyglada. Myslalem ze wszystko z silnikiem ok kupilem napinacz paska i pasek bo byl troche poszarpany. Narazie dokladnie nie wiem co dalej bedzie szwagier kupil jeszcze 1 pasek i jakies kolko i sprobuja odpalic. Rozrzad mial przejechane z 12tysi takze bardzo malo.[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2010, 09:24_________________________________________________i jesli dobrze pamietam po wypadku silnik chodzil ale ciezko moze dlatego ze chlodnice poszly na rozrzad. Przy takiej sytuacji jak mysliscie na co mam sie nastawiac na remont silnika czy kupowal nowy?

Opublikowano

jesli masz kongo w środku to kupuj nowy słupek np.

Opublikowano

Zmieniaj na AJMa

Opublikowano

na AJM to musi miec cały silnik z osprzetem i ECU a to juz duzy koszt

Opublikowano

dajmy na to ze bede zmuszony kupic ten slupek. Jak to bedzie pozniej z moca strace? bedzie tak samo?

Opublikowano

kupujesz tylko nowy słupek od AFN i to wszystko

Opublikowano

Szukalem na allegro. Ale ciezko cos bedzie zeby kupic cos w dobrym stanie . A ile nowy slupek + - ?