fido920 Opublikowano 26 Września 2010 Opublikowano 26 Września 2010 Może ktoś się zetknął z podobnym problemem, w miejscu pod kołem zapasowym notorycznie wybieram strzykawką wodę...Podłoga cała, śladu rdzy nie widać, wszystkie zaślepki na miejscu...Zastanawiam się czy przypadkiem nie ścieka kanalikami wzdłuż klapy i zacieka pod lampami, te gumy na nich niezbyt szczelnie przylegają...Ale to tylko domniemania...
ksiu85 Opublikowano 26 Września 2010 Opublikowano 26 Września 2010 Prawdopodobnie ktores uszczelki juz sa nieszczelne w klapie bagaznika tez kiedys tak mialem w Calibrze ze po deszczu albo jak umylem samochod to w miejscu kola byla woda
wrclaguna Opublikowano 26 Września 2010 Opublikowano 26 Września 2010 sprawdz gumy przy lampie tamtedy moze sie dostawac woda do srodka auta . Najlepiej zrob test wsadz mala osobe bagaznika lej wode i sprawdz ktoredy sie dostaje :gwizdanie:
fido920 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Opublikowano 26 Września 2010 no i jeszcze niech wsadzi łeb pod uszczelkę...
damian_qbass Opublikowano 29 Września 2010 Opublikowano 29 Września 2010 prawdopodobnie leci gdzieś przy lampach... jakaś uszczelka nie trzyma i dlatego zbiera tam Ci sie woda, miałem podobnie w hondzie
godski Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Mam podobny problem W B7 Avant. Któregoś dnia zaglądam do zapasu, a tam z 10 litrów wody. Zaczęły się tam robić bąble korozji , bo ostatnio zaglądałem tam bardzo dawno. Spróbuję coś zrobić z tymi uszczelkami lamp
fido920 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Opublikowano 11 Października 2010 Gdyby ktoś sobie poradził z problemem niech z łaski swojej się podzieli tą wiedzą...Na stałe do karoserii tych uszczelek raczej kleił nie będę...Tym bardziej, że nie jestem pewny czy to właśnie koło lamp ta woda się dostaje...
Rekomendowane odpowiedzi