gottagetaway Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 się w pewnym miejscu że tak powiem zarysowała - widać takie prawie białe rysy, niestety duże;/ reszta auta jest w stanie wręcz idealnym o dziwo, więc chciałbym coś z tym zrobić. widać że zarysowanie jest bardzo powierzchowne, jednak samą wodą przecierajac niezchodzi;/ może jakiś specyfik do polerowania tych elementów, albo coś? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję, bo bardzo przywiązuje wagę do takich drobiazgów, i nieukrywam że mi to przeszkadza;/
grzes1150 Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Dokupić zniszczony element albo zdemontować wszystkie drewna, zmatować, rysy zaszpachlować i lakierowanie według gustu np. czerń albo grafit.
Kolkov Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Daj jakieś fotki tego uszkodzenia Ewentualnie możesz pokombinować z jakimś drobnym papierem wodnym, 2500 powinien dać rade...
malik Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Dokupić zniszczony element albo zdemontować wszystkie drewna, zmatować, rysy zaszpachlować i lakierowanie według gustu np. czerń albo grafit. Nie wiem jak w B5 ale a B6/B7/B8 listwy wewnętrzne nie są robione z okleiny "drewnopodobnej" tylko z najprawdziwszego forniru. Niestety nie da się dokupić zniszczonego elementu gdyż cały komplet listew dla każdego auta robiony jest z jednego kawałka forniru. Niemożliwe jest dokupienie identycznego elementu bo będzie się mocno różnił. Fornir pokryty jest warstwą żywicy epoksydowej oraz lakieru bezbarwnego. Z tego co piszesz zadrapanie zostało zrobione właśnie w tej warstwie przeźroczystej. Wystarczy użycie papieru wodnego o gradacji 2000, następnie 3000 a na koneic wypolerować pastą Meguiars PlastX.
gottagetaway Opublikowano 30 Września 2010 Autor Opublikowano 30 Września 2010 malik - wielkie dzięki. dzisiaj poszukam coś na allegro albo ceneo[br]Dopisany: 30 Wrzesień 2010, 21:27_________________________________________________http://allegro.pl/meguiars-plastx-zegary-jak-nowe-mikrofibra-gratis-i1235558609.html tą , tak? i papier wodny kupić 2000 i 3000? byle jaką aukcje czy ze sklepu, czy jakiś tez konkretny? aha, jedno pytanie tylko, ponieważ nigdy nie stosowałem: jak się używa papieru wodnego ?
Kolkov Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 jeżeli chodzi o Meguiars'a to polecam Ci nasz forumowy sklepik http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=135185.0 zgadzam się z malikiem to jest fornir, sam byłem w szoku jak demontowałem te listwy u siebie i faktycznie może być problem z dokupieniem podobnej. Papieru wodnego używa się bardzo łatwo. Musisz go najpierw namoczyć, później używasz jak normalnego papieru, namaczając go co jakiś czas. Najłatwiej by było gdybyś zdemontował ten element, tylko uważaj żebyś go przy polerowaniu nie połamał
andy_sky Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 no jak masz głęboką rysę do zetrzesz lakier a wtedy lipa pozostanie lakierowanie
gottagetaway Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 nie, to takie powierzchowne otarcie, bardzo plytkie, ale jest tak starte na bialo, niewiem czy ktos mniej wiecej wie o co mi chodzi. dzieki, Skorzystam napewno z forumowego sklepiku;) we wtorek , srode wszystko co potrzebuje zamowie. Puki co ogarniam problem z radiem, ze starym dzialal przod ( glosniki ), z nowym tylko tyl ( ), ale juz jest ok, teraz zrobie tylko podswietlenie, no i na koniec postaram sie wymontowac ten element z forniru i go dopiescic, tylko niewiem jeszcze jak - to ten z przodu , a te rysy sa pomiedzy klimatyzacja a radiem;/ ps. niemam chwilowo internetu, sprawdze wszystko dokladnie jak bede mia z gry wszystkim dziekuje za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi