Skyliner89 Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Witam . We wtorek miałem wymienianą pompe wody i mam pytanie do Was Panowie. Przed wymianą starej pompy na nową silnik mi się szybciej nagrzewał tzw. szybciej osiągał 90 stopni, a teraz znacznie wolniej. Powodem wymiany było ogólnie już wyeksploatowanie pompy, strasznie się tłukła. Teraz po wymianie pompy wody samochód jak nówka i to mnie bardzo cieszy tylko martwi mnie to, że silnik wolniej się nagrzewa. Termostat miałem wymieniany rok temu, a płyn jest nowy Dynagel 2000. Czy to normalne w takim przypadku, że silnik się wolniej nagrzewa? Pompa wody może mieć na to wpływ? Za wszelką pomoc bardzo dziękuje.
MATIUS Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 odpowietrz dobrze układ albo termostat już w pełni nie otwiera...
ynterprajs Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 stara pompa skoro byla zepsuta to slabo mieszala i wtedy nie bylo dobrego obiegu co powodowalo ze plyn sie wolniej przemiszczal i dlatego szybciej nagrzewal!prawdopodobnie gdybys jej nie wymienil to by sie zaczą przegrzewac a temperatura spadala by po dodaniu gazu! ale to teoria mozliwa w praktyce!bo moze byc tak jak kolega wyzej pisze![br]Dopisany: 01 Październik 2010, 19:43_________________________________________________ale jezeli nagrzewa sie do 90 i trzyma to jest spoko!
bogdansky Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 ale dobre odpowietrzenie nie zaszkodzi
Skyliner89 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Opublikowano 1 Października 2010 Dziękuje za pomoc .
Rekomendowane odpowiedzi