Kozathe1st Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Witam! Mam następujący problem. Kupiłem na allegro od łepka radio Symphony III (2din), które z tego co zdołałem się zorientować pochodzi z rynku Amerykańskiego. Najprawdopodobniej wyciągnięte z jakiegoś a4 które w częściach trafiło do Polski. Radio jest w idealnym stanie, działa ...ale jest jeden podstawowy problem, a mianowicie nie czyta (nie szuka) fal radiowych parzystych np. 96.4, 94.6 itp. (nie ma Trójki, RMF, RMI itd.) wyszukuje tylko nieparzyste częstotliwości. Oznacza to tyle że w naszych Europejskich realiach nie funkcjonuje tak jak powinno i dla jego użytkownika tak naprawdę jest bezużyteczne. Czy miał ktoś z was tego typu problem i czy orientuje się ktoś czy można to w jakiś sposób przestroić?
endriu251 Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Tylko fachowiec to zrobi sam nic nie zrobisz ale koszt będzie mały tylko daj radyjko do rzetelnego speca pozdro.
aju Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 da się to zrobić? kiedyś w jeepie powiedziano mi że tylko wymiana radia lub zmiana całej płyty w radiu
Kozathe1st Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 Szukałem trochę na ten temat w necie i znalazłem na elektrodzie info, że to nie takie proste i w niektórych przypadkach niewykonalne ...wszystko zależy od modelu radia itp. W tym przypadku najprawdopodobniej procek do wymiany. W poniedziałek dzwonię do tego sk.... który sprzedał mi to radio nie informując, że to wersja usa i jak go nie odbierze to zrobię mu takiego bałaganu jakiego jeszcze nie miał.
adrex7 Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 http://allegro.pl/audi-a4-b6-radio-symphony-concert-iii-cd-mp3-i1682730307.html kolejne radio wersji USA Jak dowiadywałem się u Pewnego fachowca z Wrocławia to koszt przerobienia takiego radia będzie w granicach 600zł :gwizdanie: czyli radze omijać tego typu radia:) Pozdrawiam
Kowi87 Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Niektóre radia(niefabryczne przewaznie) miały zworke na płycie głównej ale w tym przypadku tak pięknie napewno nie będzie :gwizdanie:
addassko Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 na slasku u fachowca koszt okolo 100zl przekodowania... :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi