Shimo Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 Siemano! Jak pisałem wcześniej mam problemy ze wskazaniami zegarów, problem próbowałem rozwiązać, ale niestety ciągle jest coś nie tak. Znajomy załatwił mi zegary z a6 C5 z pełnym fis'em, rok chyba 2003. Czy jest szansa zaadaptować te zegary?
Kabar Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Sam się nad tym zastanawiam więc odświeżam wątek. Z wyglądu wydają się takie same. Jak wygląda sprawa podłączenia i przekodowania?
Maxcudo Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Nie wiem jak z zegarami z 2003r. Ja kupiłem z 99r, do tego od diesla a mam benzyna i nie miałem żadnych problemów
shelby Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zegary z A6 mają odwrotne sterowanie wskazaniami paliwa tzn. im mniej paliwa w baku tym więcej pokazuje wskaźnik. Trzeba kombinować z innym pływakiem. Jeśli chodzi o nowsze zegary to mają immo w wersji 3 a a4 b5 mają immo w wersji 2 - sporo szukałem i jak do tej pory nie znalazłem na to innego sposobu poza wyłączeniem immo w ecu silnika. Problem oczywiście nie obejmuje A4 z pierwszych lat produkcji gdzie immo było poza licznikiem.
Rekomendowane odpowiedzi