Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie żarówki H7 i H11 ? Nie chce hid, tylko zwykłe zarówki z efektem xenon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

mam zwykle reflektory -> na swiatlach mijania mam HID 6000 i jestem super zadowolony, ale gdy wlaczam "dlugie" to czar pryska haha zołć pełną para :>

chce zamontować żarówki z efektem xenon (ale nie chce juz hidow pakowac) zeby ladnie wspolgraly z hidem.. Do tego

myslalem zeby przy okazji wymienic rowniez halogeny..

co myslicie o OSRAM

H7 cool blue

http://allegro.pl/h7-osram-cool-blue-h7-komplet-2-sztuk-i1252998355.html

H11 night breaker

http://allegro.pl/h11-osram-night-breaker-i1251149966.html

nie mysle poki co o dodatkowych hid'ach chcialbym wiedziec kto ma te zarowki u siebie i jaki jest efekt w porownaniu do hida 5000/6000 czy barwa faktycznie jest biala (niebiesko-biala)? czy zolta?

Opublikowano

Miałem OSRAM teraz mam PHILIPS Blue Vision i jednak Philips dużo lepszy i nie pali się tak szybko jak Osram.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a jakie jeszcze koledzy polecacie dobre żarówki?

Chce wsadzić do mijania coś, żeby tylko na żółto nie waliło po oczach :chytry:

Opublikowano

żadna nie bedzie miała takiego efektu jak xenon tym bardziej 5k i 6k z tych co wymieniłes, max temperatura tych żarówek to 4k a to jest jeszcze żółć na pograniczu z bielą

HID 4,3k też jest żółty

Im mocneijeszą pod wzgledem temperatury zarówke kupisz tym częściej będziesz ja wymieniał, bluevision są żółte :gwizdanie:

Z Philipsa mocne białe będą Diamond Vision, ale niestety nie maja homologacji w polsce więc są ciężkie do dostania[br]Dopisany: 30 Listopad 2010, 10:50_________________________________________________http://allegro.pl/philips-diamond-vision-5000k-h7-lepsze-od-blue-vis-i1306070177.html[br]Dopisany: 30 Listopad 2010, 10:54_________________________________________________Ale czy są takie znakomite to tylko przypuszczam po filmikach na YT, bo nie miałem z nimi do czynienia[br]Dopisany: 30 Listopad 2010, 10:54_________________________________________________

Opublikowano

dobre i to. Dzięki za opinie i materiał wideo :naughty:

Opublikowano
  • Autor

ja niestety nie pomoge.. chcialem kupic ale sprzedalem b6 i kupilem b7 juz z biksenonem.. klopot mi sie sam rozwiazal..

ale na swiatla mijania polecam hidy- sa trwale i daja bardzo fajny jak dla mnie efekt - mialem je w b6 :wink4:

Opublikowano

wszystko super. Tylko dobry HID kosztuje ok 700/800 pln + pasowałoby założyć układ sprysków żeby się "niebiescy" nie czepiali.

Dlatego warto rozważyć zwykłą wymianę żarówek na coś co ma białą barwę. :gwizdanie:

Opublikowano

wszystko super. Tylko dobry HID kosztuje ok 700/800 pln + pasowałoby założyć układ sprysków żeby się "niebiescy" nie czepiali.

Dlatego warto rozważyć zwykłą wymianę żarówek na coś co ma białą barwę. :gwizdanie:

poprawka

dobry HID kosztuje 200-300zł a układ wypadało by :wink4:

Opublikowano
  • Autor

poprawka

dobry HID kosztuje 200-300zł a układ wypadało by :wink4:

dokladnie dobry juz spokojnie mozna kupic w tej cenie.. a jesli masz soczewke to ukladu spryskow nie potrzebujesz tzn dokladnie jak to ujal Kowi "wypadaloby" hehe .. ja poltorej roku jezdzilem w sumie kilka kontroli, 2przeglady + sprawdzanie auta w stacji kontroli przez kupujacego i nikt nigdy sie do braku spryskow nie doczepil :wink4: nie wspominajac juz o samopoziomowaniu ktorego nikt chyba z rezaczy nie ma.. no poprawka co tysieczny moze samopoziomowanie reza :gwizdanie:

Opublikowano

co do samopoziomowania to się zgodzę, że trochę mija się to z celem, ale spryski + HID/xenon to raczej podstawa, bo lepiej taki układ mieć niż później mieć problem z panami co "za zakrętem stali" :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

co do samopoziomowania to się zgodzę, że trochę mija się to z celem, ale spryski + HID/xenon to raczej podstawa, bo lepiej taki układ mieć niż później mieć problem z panami co "za zakrętem stali" :gwizdanie:

samopoziomowanie tez jest obowiazkowe tak jak spryski z tego co wiem.. wiec tak samo mija sie z celem jak spryski :wink4:

jesli bedzie Ci sie chcial przyczepic to sie przyczepi..

podalem tylko dla przykladu ze mnie nikt nigdy nie pytal dlaczego nie mam spryskow- powtarzam lampa na soczewce wtedy nie widac zarnika :wink4:

poza tym zawsze mozna tylko dekielki od spryskow sobie sprawic ;) jesli ktos liczy koszty..

Opublikowano

to pokażcie jakies dobre hidy w tej cenie może i ja się skuszę:)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Z Philipsa mocne białe będą Diamond Vision, ale niestety nie maja homologacji w polsce więc są ciężkie do dostania

http://allegro.pl/philips-diamond-vision-5000k-h7-lepsze-od-blue-vis-i1306070177.html

Podepnę się do tematu, są jeszcze Philips Xtreme Power H7, podobno dają aż do 80% więcej światła :naughty:

tylko ciekawe jak długo takie żarówki wytrzymują?? czy warto je kupować?

Opublikowano

samopoziomowanie tez jest obowiazkowe tak jak spryski z tego co wiem..

Co do samopoziomujących sie układach owszem są one wymagane, lecz w autach wyprodukowanych powyżej 2000r (wiem, że Kolega ma auto z 2005r. Tak tylko chciałem nawiązać do tego układu).

Jeżeli chodzi o żarówki, które dawały by światło "podobne" do xnenonu to będzie ciężko sprostać Twoim oczekiwaniom :naughty:. Żadna żarówka nie da barwy koloru żarnika xenonowego. Philips Blue Vision po "rozświeceniu" się nawet dają taką barwę w miarę białą. [br]Dopisany: 10 Luty 2011, 18:21_________________________________________________Emil, żaróweczki świecą pierwsza klasa. Tylko, że to jest normalne żółte światło, zwykłej żarówki. Faktycznie jest różnica w jasności w świeceniu pomiędzy zwykłą żarówką. Ale 80% to jest delikatna przesada. Jakieś 35% można śmiało napisać :wink4:

Opublikowano
Emil, żaróweczki świecą pierwsza klasa. Tylko, że to jest normalne żółte światło, zwykłej żarówki. Faktycznie jest różnica w jasności w świeceniu pomiędzy zwykłą żarówką. Ale 80% to jest delikatna przesada. Jakieś 35% można śmiało napisać wink4

dzięki za info, tylko teraz którą opcję wybrać Xtreme Power czy Diamond Vision??. Te drugie tu w DE są za jakieś 40€, ale jak się mają przepalić po 6-7 miechach (taka była opinia użytkowników na innych forach) to będzie to słaby interes :confused4: no i kwestia wyglądu, Diamond będą chyba świecić na niebiesko ( a la xenon), a Xtreme tak jak wspomniałeś na żółto ( ale jaśniej niż zwykłe H7). Zaczekam aż mi się przepalą moje i wtedy dokonam zakupu, pozdro!

Opublikowano

Emila, ja bym brał Diamondy :gwizdanie:. One dają barwę zbliżoną do Xenonu.

Opublikowano

OSRAM NIGHT BRAKER VS NARVA RANGE POWER WHITE

Natknąłem się na coś takiego jak szukałem żarówek. Osobiście mam Osram Nightbreaker Plus i po założeniu widać od razu efekt... światło jasne, sporo lepiej oświetla drogę (widać różnicę) i podobnie jak w ksenonie linie na drodze się świecą... Idealnie białe nie jest... ale jeżeli o jakość światła to duża różnica

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam NARVA dają kolor zimną biel z niebieskim są tańsze od philipsów i długo wytrzymują mam w b5 jak i w octavii i jestem z nich zadowolony ( na przeglądach nie mam problemu bo pokazuję opakowanie ze zerówki mają atest) ;)

Opublikowano

A ja bym Ci zaproponował Philips Xtreme Power H7, (teraz wyszła nowsza wersja nazywa się chyba Xtreme Vision) miałem takie w poprzedniej B6 i była rewelacja - a testowałem rózne i Osram Nightbreaker, Tungsram +90% i żadne nie dały efektu Philipsa nie mówiąc już o trwałości :good::hi: