Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie jest te 8 głośników w Avancie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj z ksiązki serwisowej, po zdekodowaniu kodów wyposażenia odkryłem, że mam 8 głośników w niuni.... Hmmm. Ciekawe gdzie? Z tego co naliczyłem to mam 6. Z przodu 4 i drzwi z tyłu 2. Razem 6. Nie wiem. Gdzie w Awancie umieszcza się dodatkowe 2 głośniki, bo może głuchy jestem i nie słysze ich? Może rzeczywiście jest 8? :mysli::wink4:

Opublikowano

Pewnie w podszybiu i w bagazniku sa pozostale dwa.

Opublikowano
  • Autor

Gdzie w bagażniku? Koło rolety nic nie widać. Pod szybą też nic!!!!!! Tylko z przodu na drzwiach na górze piszczały i w nogach oraz z tyłu w nogach. W tyle jak się siedzi i słucha muzykę to aż się prosi o jakiś dźwięk z za uszu, bo te z drzwi pasażerów w tyle to po podłodze się roznosi. Kicha troche.

:-((

Opublikowano

Pewnie masz głośnik po lewej stronie w bagażniku - taki mikrosubwoofer w zabudowie, produkcji Nokii. Zdejmij tą pokrywę i tam jak odegniesz boczek to zobaczysz siódmy. Osmego nie odnalazłem a też mam napisane, że osiem

Opublikowano

z tymi kodami to chyba czasami pic na wodę :foch: u mnie też jest kod wyposażenia, że mam 8 głośników, a znalazłem 6 : dwa tweetery i w każdych drzwiach jeden, z tyłu g... słychać często :/

A suba nie mamy, w bagażniku mamy po lewej i prawej schowek.

Opublikowano

Moze masz coś powyjmowane albo składaka. Jeśli w kodzie masz 8 to powinno być 8. 4 z przodu 2 z tyłu sub w bagażniku i jeden centralny do zestawu głośnomówiącego w podszybiu. U mnie tak właśnie jest.

Opublikowano

Moze masz coś powyjmowane albo składaka. Jeśli w kodzie masz 8 to powinno być 8. 4 z przodu 2 z tyłu sub w bagażniku i jeden centralny do zestawu głośnomówiącego w podszybiu. U mnie tak właśnie jest.

Ja ten 8-smy (od zestawu głośn.) mam zamontowany w nogach pasażera. Reszta tak jak opisał miro_x

Opublikowano

Tak jak piszesz kolego w B5 może być inaczej niż w B6

Opublikowano
  • Autor

Dziwne. w bagażniku w schowku po lewej stronie nic nie ma. Pusto. Miejsce na duperele. A głośniczek w podszybiu? Nic nie widze albo ślepy jestem. Po której stronie powinien być ten do zestawu głośnomówiącego? Powiem jeszcze, że auto było bez seryjnego radia; w kodach jest to zaznaczone.

A poza tym Panowie moi... Niektórzy z Was macie nowsze modele, więc pewnie u Was jest inaczej ;)

Opublikowano

Dziwne. w bagażniku w schowku po lewej stronie nic nie ma. Pusto. Miejsce na duperele. A głośniczek w podszybiu? Nic nie widze albo ślepy jestem. Po której stronie powinien być ten do zestawu głośnomówiącego? Powiem jeszcze, że auto było bez seryjnego radia; w kodach jest to zaznaczone.

A poza tym Panowie moi... Niektórzy z Was macie nowsze modele, więc pewnie u Was jest inaczej ;)

Subwofer zobaczysz dopiero jak zdejmiesz cały lewy boczek (w bagażniku)!!! A od zestawu głośnom. musisz poszukać. Ja Ci napisałem gdzie go mam. ;)

Opublikowano

Hmm, składaka nie mamy, wszystko było sprawdzone :P

Hmm zestawu głośnomówiącego nie ma :P Chyba że jest tak jak piszecie : 6 głośników + 1 przystosowany pod zestaw głośnomówiący + sub. Jak będę miał czas to poszukam tego suba, może gdzieś jest, albo ktoś go wymontował :bicz3: u nas z lewej jest też schowek na duperele taki zabudowany czarnym plastikiem i na dole widać jakąś wtyczkę jakby do Vaga lub czegoś takiego

Opublikowano

Czy przypadkiem producent nie podwaja w kodzie liczby głośników jeśli są to głośniki dwudrożne? Nie sprawdzałem kodów odnośnie głośników w swoim aucie, ale biorąc pod uwagę tweeter i woofer w jednym, zamontowane w drzwiach tylnych to rzeczywiście jest ich osiem. Nie licząc subwoofera oczywiście.

schowek na duperele taki zabudowany czarnym plastikiem

Włącz radio i przyłóż ucho do tego czarnego plastiku to może być sub. :)

Opublikowano

z lewej jest też schowek na duperele taki zabudowany czarnym plastikiem

A przypadkiem to nie jest obudowa Sub? Z tego co kojarze w mojej poprzedniej Audiczce własnie tak był zabudowany sub.

pozdr

Opublikowano

Nie no... tyle B5 na forum, a nikt nie wie gdzie sa glosniki :D

Opublikowano

schowek schowkiem a sub jest obok schowka, ten czarny plastik obok schowka po lewej stronie to jego obudowa, wystarczy właczyc radio i przyłożyć rekę do tapicerki w bagażniku po lewej stronie i da sie go wyczuć.

Opublikowano

no dzięki za info, dzisiaj jak będę mieć okazję to sprawdzę to :) może jakąś fotkę tego cyknę :) <może się okaże że znacznie więcej osób ma suba nie wiedząc o nim ;) <chyba że to jednak nie sub :P >

Opublikowano

Ja wlasnie wczoraj "odkrylem" ze mam suba.. :polew:

Opublikowano
  • Autor

No to ja chyba nie będę Kolumbem... Nic nie odkryłem. W schowku po lewej nic nie ma. No pusto jak nic!!! Na dnie tylko blachy widać, dalej to tylko nadkole i izolacja... :-(((( I nawet nic tego suba nie slychac jak włącze radio. Chyba jednak wyrolowano mnie...

Opublikowano

No to lipa, bo musi tam być zabudowa z plastiku :) a kable miałeś tam jakieś pociągniete ?

Opublikowano

Nie w schowku.. Tylko w tym boczku za fotelem. Najlepiej zapusc jakas muze z bassem i przyloz reke do lewego boczku i jak drga dosc mocno to pewnie masz suba.. :D A jak nie drga tak jak prawy to znaczy ze nic tam w srodku nie ma.. :mysli::D