kamil22lodz Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Witam ,Mam takie pytanko żeby wymienić w b5 95 rok ADR czujnik ciśnienia oleju muszę go podchodzić od spodu? czy jakoś od góry tez można się do niego dobrać? gdzie on się znajduje? proszę o pomoc
Raftik Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Czujnik ciśnienia oleju w ADR znajduje się na filtrem oleju, troszkę bardziej w stronę przodu auta, wkręcony poziomo z wtyczką elektryczną i często nałożonym gumowym kapturkiem ochronnym.[br]Dopisany: 08 Październik 2010, 07:28_________________________________________________Najłatwiej go odkręcić od dołu z kanału, ale jak odchylisz zbiornik wyrównawczy to też się do niego dostaniesz lecz zasłania go skutecznie część kolektora ssącego i przepustnica.
kamil22lodz Opublikowano 17 Października 2010 Autor Opublikowano 17 Października 2010 a możesz kolego powiedzieć czy on jest jedno przewodowy ?> biały przewód czy inny?
Raftik Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 tak jest jednoprzewodowy ale czy biały nie pamiętam
MATIUS Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 jest jedno przeowdowy i chyba ma bialy kapturek...a dostać się do niego nie jest tak łatwo.. ja bynajmniej jak wymieniałem bratu zdemontowałem przepustnice i inne pierdoły...
kamil22lodz Opublikowano 18 Października 2010 Autor Opublikowano 18 Października 2010 Matius a powiedz bo kiedyś gdzieś widziałem (w poście na forum)że twój brat tez miał problemy z częstym zapalaniem się kontrolki oleju na fisie czy po wymianie tego czujnika mineła awaria?
Rekomendowane odpowiedzi