Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Czujnik ciśnienia oleju ,gdzie szukać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,Mam takie pytanko żeby wymienić w b5 95 rok ADR czujnik ciśnienia oleju muszę go podchodzić od spodu? czy jakoś od góry tez można się do niego dobrać? gdzie on się znajduje? proszę o pomoc :hi:

Opublikowano

Czujnik ciśnienia oleju w ADR znajduje się na filtrem oleju, troszkę bardziej w stronę przodu auta, wkręcony poziomo z wtyczką elektryczną i często nałożonym gumowym kapturkiem ochronnym.[br]Dopisany: 08 Październik 2010, 07:28_________________________________________________Najłatwiej go odkręcić od dołu z kanału, ale jak odchylisz zbiornik wyrównawczy to też się do niego dostaniesz lecz zasłania go skutecznie część kolektora ssącego i przepustnica.

Opublikowano

tak jest jednoprzewodowy ale czy biały nie pamiętam :confused4:

Opublikowano

jest jedno przeowdowy i chyba ma bialy kapturek...a dostać się do niego nie jest tak łatwo.. ja bynajmniej jak wymieniałem bratu zdemontowałem przepustnice i inne pierdoły... :hi:

Opublikowano

Matius a powiedz bo kiedyś gdzieś widziałem (w poście na forum)że twój brat tez miał problemy z częstym zapalaniem się kontrolki oleju na fisie czy po wymianie tego czujnika mineła awaria?